Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Fórum > Beszélgetések a meditációról
A topik olvasásra nyitott. Ha hozzá szeretne szólni, kérem jelentkezzen be, illetve ha még nem tette meg, regisztrálja magát.

Ezen a topicon egy kis vitaindító után lehetőségetek nyílik arra, hogy elmondjátok gondolataitokat a meditációkról, a tudatállapotokról, és azok változásairól. Jó beszélgetést :-)
Egyenes időrend
1 ¤ 2 ¤ KÖVETKEZŐ
2014.02.14 16:45:01
 
#37 ÚJ!
Udvozletem!
Ki keres vélemény talál,szoktak mondani.
Alig talaltam meg a beirasom a keddi meditaciora.
Valoban kisse bonyolult ez a portal mar,es jo lenne egyszerusiteni.
Van a fooldalon es van balra is egy forum.A bal oldali forumban van eldugva egy kis alforum,ahova irtam es alig sikerult ezt megtalalni ujra.
Lehetne-e ugy atszerkeszteni,hogy a rendszeresen hasznalt forumtemak pl jelentkezes uj meditacios temak stb lenne a fo helyen latva azt,hogy mikor volt utoljara hozzaszolas,es volna olyan resz ami ugy lenne,hogy regebbi temak.
Mondjuk amikre hosszaszolas 2014 ben nem is erkezett meg.
Ha egy hozzaszolas kiemeli a regebbi temat,az egesz evben a rendszeres hozzaszolasokba kerul at,mig amihez nem szolunk az adott evbe az automatikusan atkerul a regebbi temak alforumba?
Pl a gondolatatvitel alforum is okafogyott,az ottani hozzaszolasok mehetnenek at a regebbi temak alforumba.
Ja latom,hogy van olyan hogy olvasatlan forumtemak fül.
Ide atmehetne minden regi felvetes es hozzaszolas.
Akkor lenne ket harom fül,hogy aktualis forumtemak es olvasatlan forumtemak.
A fenti főoldal is okafogyotta valna igy.
Ez persze csak az en javaslatom az egyszerusitesre.
Baratsaggal:Ferenc
2013.11.26 20:57:43
 
#36 ÚJ!
Kedves Zora!

Pontosítok: Egy kategória, de nem azonos mélységű. Talán így helyesebb a leírás. A fogalmakhoz pedig annyit tudok mondani, hogy ez egy tudat-kivetítés, mentális projekció. Erre nagyon nehéz más meghatározást találni, hiszen a tudat-kivetítés a fizikai sík szempontjából valósul meg, ahol pillanatnyilag mindannyian töltjük az időt :-)).

Barátsággal: Archeon
2013.11.26 17:39:52
Válasz #32 megjegyzésre
#35 ÚJ!
Köszönöm a válaszod Archeon! Én valahogy nem úgy érzem, hogy a leírt tapasztalásom és a meditációs tapasztalásaim egy kategóriába tartoznának, de ez csak szubjektív érzés, benyomás.

Elolvastam a javasolt részeket, és ha nincs is megfelelés a fogalomhasználatunkban, inspiráló volt számomra gondolataid olvasása:)
2013.11.26 17:31:33
Válasz #1 megjegyzésre
#34 ÚJ!
"Ábrándozás az élet megrontója, mely kancsalúl, festett egekbe néz"
Vörösmarty Mihály: A merengőhöz

Régebben sokat gondolkodtam ezen, mindig jellemző volt rám a merengés:)
Most, hogy újra elolvastam ezt a verset, a mai énemmel a jelenben levésre való biztatást olvasom ki belőle, a "ne a múltban, ne a jövőben, hanem a jelenben éljünk" gondolatiságot. Anélkül, hogy verselemzésbe kezdenék, mert mint tudjuk, a költők szoktak legnagyobbat csodálkozni, miket elemeznek ki a verseikből.

A képzelet az emberi lét egyik alaköve, Seth szerint az egyik legnagyobb különbség az állat és az ember tudatosságában. És, ahogy még mondja, a képzeletből szökken szárba a valóság. Valótlan, alaptalan képzelgések következményeként az egész emberiséget érintő háborúk robbanhatnak ki.

Innen nézve, most másnak gondolom a képzeletet és másnak a merengést:)

És ahogy ebbe mélyebben belenézek, azt kell gondoljam, az egyes tudatállapotok egymásba fonódva fluktuálnak, fókuszálódnak, mely hálózatban mindig csak az adott nézőpontból, ahhoz képest érvényes a másik minősége. Az összehasonlítást mindig aszerint tesszük, amelyik a "legjellemzőbb" éppen. Ébrenléti tudatosságnak, alapnak tekintjük a legmegszokottabbat, és innen nevezzük meditatív állapotnak a többit, de ha onnan nézném, ahová most meditatív állapotban kalandozok, azt látnám, hogy a fizikai életre vetett tudatfókusz, az ébrenléti tudatosság egy mély meditatív (hipnotizált) állapot.

Ez csak egy kis kitérő volt.:)
2013.11.25 10:45:49
 
#33 ÚJ!
U.i.

Jó kiegészítés lehet még a 4. hozzászólás is, ha esetleg gondolod, olvasd el. Általában sokat hívatkozom ezekre az írásokra, mert gyakorlatilag elég nagy teljességgel átfogják a meditációk kísérőjelenségeit. /már amiket mi csinálunk :-)/
2013.11.25 10:33:12
 
#32 ÚJ!
Kedves Zora!

Egy választ a dilemmára ennek a topicnak a legelső hozzászólásában találsz :-)

Egy kiegészítés. A meditációink, és a Te élményed is véleményem szerint a 3.ponthoz tartoznak, azaz a mentális projekcióhoz. Ezt úgy szoktam szemléltetni, hogy az ember tudatát egyfajta folyóhoz hasonlítjuk. A meditáció által a tudati folyó két ágra bomlik, egyik része a testben marad, a másik pedig a mentális projekcióba kerül. Mármost, ha a folyó azon ága szélesebb, amelyik a testben maradt, akkor a meditáció során inkább a test érzetek fognak dominálni, azaz nyomás, melegség fájdalom, stb. Ha a két ág közel azonos szélességű, akkor mind testi érzetek, mind a kiküldött tudatrész általi érzékelés tapasztalható. A meditáció során belső képek jelentkeznek, amelyek az álom-, vagy ábrándképekhez hasonlatosak. A képeket erős érzelmi, és energetikai töltés kíséri. És végül ha az a tudat-folyó ág szélesebb, amely a kivetítést kíséri, azaz mondhatni erősebb koncentráció jön létre a kivetítésben, akkor a testi érzetek háttérbe szorulnak, vagy akár teljesen el is maradhatnak.

Az hogy a meditáció során a tudat folyója hogyan válik ketté, nemcsak egyén, de szituáció függő is. Példának HajduM -et említeném, aki elég régóta kísérletezik velünk, de személy szerint neki a Ferenc által vezetett "Mennyei Jeruzsálem utazás" volt a legemlékezetesebb. Hogy miért? Nos ennek több oka lehet. Lehet hogy a téma, lehet hogy a módszer, lehet hogy a kísérlet vezetője volt az, amely HajduM belső rezgésével leginkább szinkronizált volt. A meditációk egyébként egyénii hangulattól is függnek, van amikor jobb hagyni az egészet a fenébe :-)

Barátsággal: Archeon
2013.11.24 22:05:36
Válasz #30 megjegyzésre
#31 ÚJ!
Köszönöm szépen a válaszod Archeon, de most aztán semmit nem értek:)

A meditációk alatt nekem szokott lenni test-tudatom, vagyis érzékelek időnként ezt azt a testemen. Pl. a két halántékomnál szorítást, ha Téged érzékellek, vagy a tegnapi meditációmban pl. úgy éreztem, mintha kétszeresére dagadt volna a kezem, vagy a mellkasomnál erős melegedést, intenzitást éreztem, vagy Te is írtad, hogy valamelyik meditáció alatt a homlokcsakrád erősen dolgozott, vagy az is "test-tudat", amikor érzed, hogy átjárja a testedet az energia. A testeden, testeddel, testedben érzékelsz mindenfélét.

Van aztán olyan meditatív állapot is, amikor nincs semmilyen testérzékelés.

És van olyan, amit én eddig testen kívüli utazásként aposztrofáltam, hogy a tudat konkrétan elhagyja a testet, és mondjuk egy más városban körülnéz, és úgy lát mindent, mintha ott volna. Vagy épp elvonul a szoba egy más sarkába a tudat, és onnan látja a testet, amiből "kilépett". Ilyen tapasztalatom még nem volt, és én eddig kizárólag ezt az utóbbit gondoltam testen kívüli utazásnak, és olyanokat hallottam erről, hogy meg szoktak ijedni, amikor először ez történik, stb.

A meditációkban való tapasztalást én egy más tudatállapotnak, tudatfókusznak nevezném, amikor a tudat elfordul a fizikai világtól, és más dimenziókra fókuszál, az ébrenléti tudatosság megmaradásával. De nem hagyja el közben a testet, hisz testi érzékletei is lehetnek közben.

Aztán van olyan állapot is, amikor csak úgy elbambul az ember, vagy erősen elgondolkodik valamin, belemerül valamibe, és akkor is eltűnik a "test-tudata", de mégsem nevezzük talán testen kívüli utazásnak.

Na, nem tiszta nekem ez az egész, az viszont biztos, hogy ha a meditációkat testen kívüli utazásnak nevezed, akkor tényleg mást-mást értünk bizonyos fogalmak alatt:)
2013.11.24 19:06:30
 
#30 ÚJ!
Sziasztok!

No de Kedves Zora :-) Már aztán tényleg ne keverjük a fogalmakat :-) Amint alább írtál, az testen kívüli utazás, amelyet egyébként mi majdnem minden kísérletben végzünk. A kérdés az, hogy az érzékelés milyen erősségű, teljesen egyén, és szituációfüggő. Jelen esetben erős tudatkivetítésről beszélünk.

A testen kívüli idézésben a kísérletező testen kívüli állapotban idéz meg más entitásokat annak érdekében, hogy egyfajta asztrális találkozás jöjjön létre. Mindkettőben van bőven tapasztalatom, de nem csak nekem, hanem, minden kísérletezőnek :-) Az utazás, amelynek nincs célja, bárhová elrepítheti az embert, például egy tengerpartra :-) Mi igyekszünk célzott utazásokat tenni. Csak ennyi a különbség..

Barátsággal: Archeon
2013.11.24 18:43:38
Válasz #26 megjegyzésre
#29 ÚJ!
Archeon, elolvastam az ajánlott olvasmányt az okkult gondolatoknál:)

Nagyon tetszett, talán azért, mert a gondolataidat (szinte) teljesen magaménak tudtam érezni. Csak azt nem értem, mitől "okkultak" ezek a gondolatok.:)

Külön érdekessége a dolognak, hogy a tegnapi meditáció után olvastam a tenger cseppjeidről, mely meditáció sikertelen része utáni magánkalandozásomban éppen vízcsepptémák jelentek meg.
2013.11.23 23:47:43
 
#28 ÚJ!
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, van-e valakinek tapasztalata úgynevezett testen kívüli utazásról. Egyik este elalvás előtt volt egy furcsa kis epizódom. Úgy éreztem, mintha teljesen megszűnt volna a testtudatom, úgy értem, mintha eltűnt volna "magam körül", és csak valami kis pici dolognak éreztem volna magam. Már sokat kacérkodtam evvel a testen kívüli utazás gondolattal, és most is átsuhant az agyamon. Újra "megvizsgáltam" ezt az állapotot, és nem estem ki belőle, teljesen élénk volt a tudatom, de továbbra sem érzékeltem semmilyen módon a testemet. És akkor gondoltam, tegyünk egy próbát. A következő pillanatban egy autó karosszériát láttam közelről, és mintha tényleg ott lettem volna, a szemem továbbsiklott, elért az autó ablakáig, mintha guggoltam volna az autó mellet, és lassan kikukucskáltam volna mögüle. Amikor átláttam az ablakokon, egy tengerparti táj tárult a szemem elé, de olyan apró részletességgel, ahogy az életben is volna. Szóval teljesen olyan volt, mintha élőben látnék egy ilyet. Meditációban még sosem volt ilyen "látomásom", az egészen más jellegű szokott lenni, álmomban volt már, hogy ilyen teljesen valósághű, színes városokat, tájakat láttam. De most nem álmodtam, olyannyira nem, hogy ettől az egésztől úgy meg is lepődtem, hogy gyorsan visszaparancsoltam magam a normális állapotba, és megnyugtató volt ismét a szobában tudni magam, a jól megszokott testemben.
2013.11.23 09:30:17
Válasz #26 megjegyzésre
#27 ÚJ!
Archeon, hiába próbálnánk Seth-esen beszélgetni, ha mást-mást értünk a fogalmai alatt:) a teremtés érzékelés témára gondolok, és abba nem is szeretnék belemenni.

Igen, ez a fogalommá válás engem is izgat, élvezettel olvastam Tamás egyik leírását erről. Talán egyszer sikerült ilyesmi, de nem elhatározott szándékkal, csak spontán éreztem úgy, mintha hirtelen azzá válnék, amiről meditáltam, és csak pár pillanat volt.

A tudati kommunikáció terén szerintem ugyanazt írtad, amit én is. Természetes, hogy beszűrődnek a saját jelképek az "adás" lefordításakor. Épp ennek megtapasztalásáról beszéltem, ami több, mint ha csak elméletben hallok róla. De ennek az egésznek a lényege magának a tudati kommunikáció lehetségességének megtapasztalása volt. Amitől nem csak szavak maradnak az elméleti leírások.

Láttam egy Seth könyvet az irodalomajánlóban, és ezért gondoltam, ha megemlítem, és ismeritek, tudni fogjátok, miért nem hiszek angyalokban vagy démonokban. Seth egyébként leírja, honnan származik az emberiség "angyal" ideája. Evvel együtt dehogy gondolom, hogy minden, nem a fizikai világban, nem fizikai testben való létezés, szellem, vagy entitás emberi kivetítés lenne. Csak ezek a szavak, szellem, entitás, máris asszociációs láncot indítanak be annál, aki hallja, annak megfelelően, amilyen "történeteket" hallott ilyen szavakkal, pont úgy, ahogy az angyal vagy démon vagy ördög szavak kiejtése esetén. Mindenki automatikusan hozzácsatolja egy (vagy több) "történethez", öntudatlanul.

Én úgy gondolom, ez úgy működik, ha teszem azt találkozom valami olyan energiaféleséggel, ami félelmet kelt bennem, és erősen hiszek a démonos történetekben, simán ráruházhatom ezt az ideát, démon. De mivel én nem hiszek ilyen történetekben, gondolhatom azt is, a saját agresszióm energiamintájával találkoztam a belső utazáson, de ezt is csak akkor gondolhatom, ha felmerül bennem egy ilyen lehetőség, vagy ha hallottam, hogy valaki szerint van ilyen lehetőség, és ezt elhiszem. Szerintem nem zárható ki utóbbi változat, mármint hogy a saját agressziómat látom (érzékelem), mint lényegiséget. Ha viszont a démonos történetekben hiszek, soha nem fogom ezt az utóbbi lehetőséget beengedni a tudatomba, fel sem merül bennem, hogy lehet más is. Vagyis a különböző történetek, - legyen az bármilyen kultúra teremtésmítosza, vagy bármelyik kor, embercsoport hitrendszere, ami valamilyen történet köré épül -, egy keretet formálnak a pszichében, de inkább kerítést, vagy korlátot mondok, amivel automatikusan beszűkíti magát az elme, úgy, hogy észre sem veszi. Bármit tapasztal, mindenre rá fogja húzni a hitt történet valamely szegmensét.

Azt is elmesélem ehhez, amikor HM-re koncentrálva azt a sötéten gomolygó izét láttam, mivel olvastam itt olyanokat, hogy mindenféle negatív entitások tapadnak rá egyesek érzékelése szerint másokra, ez ugrott be róla, de mivel én evvel is szkeptikus vagyok, nem horgonyoztam le ennél az értelmezésnél, sőt semmilyennél. Másra kezdtem koncentrálni, más irányból közelíteni, és ezután az derült ki, HM saját maga elfedése volt ez az érzéklet. Meglepett egyébként ez, semmiféle ilyen elvárás vagy gondolat nem volt bennem. Ha készpénznek vettem volna, hogy valami ártó entitás, a hallott történetekre asszociálva, lehet, hogy nekiálltam volna megpróbálni leszedni róla, és teljesen más kimenetele lett volna a meditációs tapasztalásnak.

Léteznek tehát, ahogy én gondolom, mindenféle energiaösszpontosulások, meghatározott, de a kölcsönhatások miatt (is) állandóan változó energiamintázatok, mi magunk is ilyenek vagyunk. Ahogy Seth mondja, nézhetnek minket is kísértetnek egy másik keretrendszer lakói, akik számára másfajta alapokon nyugszik éppen a létezés, és mást jelent számukra a mi energiaminőségünk, mint a mi számunkra.

Egy szó, mint száz, pontosan azt szeretném, ha a történetek, és ezek alapján történő elnevezések mögött, alatt lehetnék, amikor nekiindulok egy tudati utazásnak, mert sokkal tágabb és nagyobb a létezés spektruma, mintsem egy-egy történetünk szereplőinek csokra. Persze ez célzott meditációknál nem lehetséges.

Ezért, visszatérve az angyalokhoz, azt kérdezném, problémát okozna-e, ha úgy vennék részt az angyalos meditációkban, hogy én mondjuk a víz "szellemét", lényegiségét próbálnám "idézni", mert az nekem is jelent valamit. Vagy mondjuk megpróbálok arra a valamire koncentrálni, ami számotokra a víz angyalát jelenti. Vagy majd a meditációk során mindkettőt kipróbálom, és összehasonlítom.

Még a fénygömbről pár szó:

Ha egy kis fénygömbről, amit én láttam egy meditáció során, azt gondolod, hogy az égvilágon semmi más nem lehetett, csak az a valami, amit lélekszikrának nevezel, akkor én azt gondolom, talán azért teszed ezt, mert úgy érzed, mindenképpen tudni kell, mi volt az, vagy mindenképpen egy elnevezéssel kell illetni, vagy mindenképpen bele kell férnie abba a csomagba, ami a jelenlegi ismereteidet (vagy épp hitvilágodat) reprezentálja.
Én tágabb teret adnék a lehetőségeknek. Amibe még az is belefér, amit mondasz:) És eszembe jut, amit az érzelmekről írtál. Nekem például sokkal többet mesél az a gömb magáról, ha arra emlékszem vissza, milyen érzelmek, érzések társultak hozzá, vagy érzékletek, amiket nem is lehet és talán nem is szükséges szavakra lefordítani, mint egy olyan elnevezés, hogy lélekszikra. Ezt köszönöm is, hogy felhívtad rá a figyelmet:)

Azt persze értem, hogy neked itt vezető, tanító szereped van, és mondani kell a dolgokra valamit, másképp ez nem nagyon megy, ami ezeket az elnevezéseket illeti, és azt is látom, hogy sok mindenben tulajdonképpen ugyanarról beszélünk.:)

És azt is látom, hogy nyilván sokkal nagyobb tapasztalatod van a meditációk terén, úgyhogy mindaz, amit írok, a jelenlegi tapasztalataim, hiteim folyománya, ami aztán lehet, hogy az idők során változni fog:)

üdv, Zora
2013.11.21 21:40:57
 
#26 ÚJ!
Sziasztok!

Rendben Zora, akkor beszélgessünk Seth-esen :-)

A példád ugyanis teljes mértékben reprezentálja Seth egyik legnagyszerűbb információját: Nevezetesen, ha egy fogalmat meg akarsz tapasztalni, akkor a legtisztábban úgy tudod megtapasztalni, ha magává a fogalommá válsz! Vagyis, ha például a repülést akarod megtapasztalni, azt akkor fogod a legtökéletesebben átélni, ha Te magad válsz a repüléssé, és nem különböző repülni képes tárgyakat teremtesz ehhez. /ez a problémám a Merkabával egyébként/ Ha a tér megnyitását akarod átélni? Nos, akkor nyisd meg a tudatod, érezd, ahogy tágul! Ám ha nem tudod mit fogsz tapasztalni, ha az érzékelés spontán, akkor sajnos kikerülhetetlen a "fordítás". Amiről Te a példádban említést tettél, egy önkéntelen folyamat, melynek során a tudat a szélesebb valóságban átélt eseményeket szűkebben vett tudatunk számára "lefordítja" valamilyen JELKÉP segítségével. A jelkép szó sokszor aláhúzandó :-) A jelkép mindig személyes, szubjektív. Másnak lehetett volna egy nyíló ajtó, egy ablak, amin kitekint, stb. Pontosan ezért vallom én azt, hogy a jelkép nem annyira fontos, mint az a LÉNYEGI INFORMÁCIÓ, amely megjelenik mögötte. Éppen ezért írjuk le a tapasztalatainkat, hogy végül a személyes jelképek erdejéből kiemelkedjen az igazság :-)

Nos, de miként tudjuk kiszűrni az információt? Vagy ami még inkább égető kérdés: hogyan tudjuk megkülönböztetni az érzékelést a saját teremtéstől? Hát ebben aztán nagyon képbe kerültem az elmúlt 20 évben :-) Tanulmányoztam Kurt Tepperwein könyveit, elsősorban a "Hipnózis magasiskolája" címűt. Tökéletesen leírja az emberi psziché sajátosságait, az agy működésének törvényszerűségeit. Ha valakinek azt mondod: "Nehogy elképzelj egy lila elefántot!" Az illető önkéntelenül megjeleníti maga előtt a lila elefántot. Ha kijelented: "Itt nincs citrom." Akik hallották megkezdik a nyálelválasztást rendesen :-) Vagyis az agy a "nem" szót nem ismeri. Jól látod, nagyon sok buktató van a manapság divatos szóbeli szuggesztiókon alapuló meditációkban. Sokan nem jutnak el ugyanis a tágult, módosult tudatállapotba, mert elvesznek a zöld rétek, és szállongó felhők között :-)

Ezért mi ezt nagyon ritkán alkalmazzuk. Így nehezebb ugyan a meditációs találkozás, meg egyébként az összes szellemi utazás, de a kapott információk alapján keletkezett személyes jelképeket senki nem sugalmazta, ergo jóval tisztább az érzékelés..

Térjünk kicsit vissza az "angyalokhoz". Ha valaki úgy közelít ezekhez, mint trombitával szálldosó csinos nőkhöz, akkor alaposan beszűkíti a látóterét, és nagyon nagyon messze kerül az igazságtól. Gondolom ez az a vonal amely mentén haladva utasítod el a fogalmat. Ezt helyeslem, egy tabuk nélkül kereső számára ez az elképzelés teljes mértékben elvetendő. /kivéve azokat a ritka eseteket, amikor az angyal tényleg ilyen formát vesz fel/ Ha azonban úgy véli valaki - átesve a ló másik oldalára - hogy az angyalok és egyéb szellemi lények csak az emberi tudatból származó kivetítések, akkor újra csak tévútra kerül. Hogy miért? erre is van egy lehetséges válaszom.

Seth könyveit ismerem, olvastam, megértettem /legalábbis remélem/. Szeretem, mert közérthető, és azért is, mert sok okkult fogalmat fordít le a mai ember nyelvezetére. Nekem sokszor nagyon régen élt okkultista filozófusok munkája világosodott meg Seth által. Egy dologban nem értek egyet vele, és ez éppen a személyes világegyetem. Más New Age-s könyvek is utalnak arra, hogy mindent Te saját magadnak teremtesz, minden kizárólag csak rajtad múlik. Az efféle elképzelések nem veszik figyelembe a tudati kapcsolatokat, melyek az egyes entitások között kialakulnak. A kölcsönhatás állandó, és folyamatos, nemcsak a fizikai szinten, hanem szellemi szinten is.

A kölcsönhatásból származó információk úgy a fizikai, mint a szellemvilági szinten jelképek formájában valósulnak meg. Seth azt mondja: Minél távolabb van egy jelkép a fizikai fogalmaktól, annál több információt hordoz. Ha mondjuk egy széket nézünk, amely fizikai jelkép, akkor viszonylag kevés információt tudunk róla. Látjuk, hogy milyen a színe, kemény, vagy puha az ülőfelülete, de például a keletkezésének körülményeiről csak akkor tudunk tájékozódni, ha más, szélesebb látószögű tudati állapotban vizsgáljuk meg. Ezzel szemben például a hat ágú csillag az egész makrokozmosz, a teremtett világ jelképe.

Félreértés akkor van, ha a jelképek nyelvén nem egyezünk. Seth a kutya példáját említi, melyről általában a hűségre, barátságra asszociálunk. Egészen addig, amíg valaki szemtanúja lesz például egy balesetnek, amely egy kutyával történik. Onnantól kezdve annak az illetőnek teljesen mást fog jelenteni egy kutya, mint jelkép. Ráadásul nem kell fizikai esemény ehhez, elég ha valaki erről álmodik. Újabb probléma, ha valaki a szellemvilágból kapott jelképi információt szó szerint értelmezi, és egyetemes igazságnak fogadja el, mi több dogmaként adja tovább. A legtöbb vallási szimbólum mögül így veszett ki a spirituális tartalom, és vált egyszerű szócsépléssé.

Nem véletlenül sulykolom, hogy az érzésekre figyeljünk. Azok ugyani sokkal egyetemesebbek, mint a szubjektív jelképek. Ha a találkozásunk alkalmával például szeretetet, és elfogadást érzünk, abban sokkal több egyezés lesz. Újra csak Seth-et tudom idézni: a megtapasztalni kívánt fogalommá válni :-) Másik fontos ismérve a meditációknak, hogy az azokban felbukkanó jelképek ne a fizikai világhoz kapcsolódjanak. Teljesen egyértelmű például, hogy miként a bolygók, úgy a különböző energiaprogramok, energiacsomagok is spontán gömb alakzatba rendeződnek _nem kizárólagosan, de általában_, a folyamatok pedig hullámokként "láthatók". /mellesleg az angyalok "szárnyai" is valójában a végtelenbe nyúló hullámok./ A "lélekszikra" nem más, mint a felsőbb énünk energiacsomagja, amely létezésünk magja, nézetem szerint. Az, hogy Tamás, és Zora egy egy eltérő kísérletben energiagömb formájában adott át információt két különböző embernek nem véletlen jelenség. /az meg pláne nem, hogy ennek én mindkétszer tanúja voltam. :-)/ Úgy vélem sok írásomban kíséreltem már összerakni a részleteket úgy, hogy azok új ismeretté váljanak. Itt is azt állítom, hasonló módszerekkel dolgoztatok, és amit átadtatok az a lélekszikrán keresztül "a lassú víz partot mos" elv alapján tisztítja meg az ember egész lényét.

A meditációkról ajánlom figyelmetekbe a fő fórum "okkult gondolatok" topicjának 50-es, és 49-es hozzászólását.

Barátsággal: Archeon
2013.11.20 22:10:14
 
#25 ÚJ!
Sziasztok!

Hat eloszor is a szokasos elnezest hogy megsem tudtam resztvenni....
Pedig mar megfogadtam hogy csak akkor irom hogy tudok lenni ha a kezdes elott 1-2 oraval ugynezki hogy osszejon. Ez a 6 ora eltolodas mindig a legnagyobb "akadaly".

Az a bizonyos lelekszikra az en nezetemben meg nem tiszta.Legalabbis amit eddig felfogtam vagy amit eddig tanitottak nekem a tudati kalandonzasaim soran. Az igazat megvalva nekem sincs semmifele "elmelet" a fejemben es eloszor akkor hallottam rola amikor itt Archeon csinalt egy ilyen meditaciot ahol az volt a feladat hogy keressuk meg a lelek lakhelyet a testunkben.En erre a feladatra erre az informaciora koncentralva merultem akkor , es a gyomorszaj kornyekere erkeztem.Furcsan is ereztem magam hogy hogyan tudtam megtalalni amikor nem is hallottam rola.Akkor utana egybol az ugrott be hogy azert tudtam megtalalni emrt Archon tudta ismeri ezt a kifejezest es mivel O tartotta a merulest ezert mintha az O vilagaban maszkaltam volna.Ez csak egy teoria , nem mint tenyt alapitottam meg akkor :)
De mivel en a szkeptikusok koze tartozom es mindent akkor hiszek el ha en sajat magam tapasztalom meg es nem csak ugy hogy olvasok valamit vagy hallok.
Amit Archeon is latott mikor a nagyobbik fiat kezeltem azt abszolut nem tudatosan csinaltam. A gyogyitasok es az utaztatasok soran termesztesen nekem is kirajzolodott egy menet egy idea hogy mit is csinalok. Ez roviden annyi hogy ujra elesztem - pontosabban emlekeztetem - az embereket a josag fontossagara es az egymas segitesere es a sajat eronkben valo hitre es hogy ne korlatozzuk magunkat.Gondolok itt dogmakra. Termeszetesen ezt nem teszem hanem amikor megtortenik az osszahangolodas akkor csak mint csatorna letezem es figyelem azokat az intenziv energia hullamokat aramlatokat amiket erzekelek a kapcsolat fenttartasa kozben.
De ugye azt sem szabad figyelmen kivul hagyni hogy azert mert most nekem nem jut eszembe ez a bizonyos lelekszikra ettol meg lehet hogy az "elozo" eleteimben igenis pontossan tudom hogy letezik.
Es amit Seth is mond hogy a mostani nezeteinkkel es gondolatainkkal mar a "kovetkezo" eletunk alapjait tesszuk le.Vagyis amit most gondolunk a vilagrol nagyreszt az fogja kitenni a kovetkezo tapasztalasunk alapjait.
Ebbol az egeszbol azt szeretnem kihozni hogy amikor en fentebb leirtam hogy mi is a "feladatom" legalabbis erosen erre hajazok. Azt Archeon ugy latta hogy egy fenymagot ultetek be a fia mellkasaban.Ami kozvetlenul a szemelyisegebe epul be.
De azt sem szabad elfelejteni hogy mindenki azt tapasztalja vagy latja meg amit a hitrendszere megenged.En egy idealista tipus vagyok es inkabb ideakban gondolkozom es ennek ertelmeben a kalandozasaim soran idea alakokat mintakat formakat latok.Ebben roppant sokat segitett nekem a kvantuumfizika es a metafizikai konyvek.Mivel en inkabb a hurokban es energiamintakban es a luktetesben hiszek ezert az en tapasztalasaimban nem szoktak a szokott semak feljonni.Gondolok itt az angyalokra vagy demon vagy tunder vagy gnom stb...
Ezzel nem a letjogosultsagukat kerdojelezem meg , hiszen az ember egy teremto masina es amit gondolati energiaval taplal az eletre is kell. Ugye ez a magiaban az elementarok vilaga.
2013.11.19 10:33:39
 
#24 ÚJ!
Tamás írta:
"A kulonbozo valosagok valosagossagarol szivesen olvasok , nyugodtan oszt meg a gondolataidat. "

Szia Tamás!:)

Gondolom, itt jobb helye lesz ennek. Az erről való gondolataim talán csak annak mondanak valamit, aki ismeri Seth könyveit. Volt egy nem olyan régi meditációs tapasztalatom, amin ennek fényében nagyon elgondolkodtam.

Nagyon leegyszerűsítve, Seth azt mondja, minden valóságot a tudat (vagy lélek) teremt, ahány tudat, vagy épp ahány ember, annyi valóság van. (Ha négy ember ül egy szobában, akkor négy asztal van, nem egy. Mindenki kivetíti a maga asztalát a "tapasztalati fizikai térbe", és a tudatalatti közmegegyezések alapján történik ez, ahol van egy megállapodás, milyen legyen egy asztal)
A másik, hogy amint egy információ találkozik egy tudattal, máris megváltozik, amint a tudat "érzékel", az információ már nem az, ami "előtte" volt. (Én úgy értelmezem ezt az egészet, hogy az érzékelés egyben "teremtés", "megalkotás" is.)

Ami a tapasztalatot illeti, volt egy közös meditáció valakivel, ahol annyi volt a dolgom, hogy "vegyem az adást":) Aztán elmondtam, miket érzékeltem, és egyeztettünk. Volt egy olyan érzékletem, hogy kinyílik a tér. Nálam ez úgy történt, mintha egy könyvet nyitnék ki, úgy nyílt, aztán egyre tágult. A másik fél a tér kinyílását "sugározta" nekem, mint utóbb kiderült. Ami elgondolkodtatott, az az, hogy a másik fél valószínűleg nem könyvként sugallta ezt, csak két "idea" vagy fogalom szerepelt az adásban, tér, és kinyílás. Eljutott hozzám ez az információ, de a saját egyedi asszociációim máris kicsit mássá tették számomra. Nyílhatott volna az a tér úgy is, mint egy ajtó, vagy csak önmagában tágulhatott volna, stb.

Mindezekről egyébként azt gondolom, nem csak a fizikai világ valóságaira vonatkozik ez, hanem minden "valóságra", azokra is, amiket más tudatállapotokban, úgynevezett meditatív állapotokban érzékelünk -és egyben megalkotunk, egyedileg, mégis egy közös megállapodás csomagból indulva, egy közös "nyelv" alapján. De minden egyedi tudatrész valósága kicsit más, mint egy másik egyedi tudatrész valósága, ugyanarról a "valóságról".

üdv
Zora
2011.02.10 16:47:55
 
#23 ÚJ!
Nataradzs meditációt csináltam ma. Most nem rég.
Hát elég rosszul csinálhattam mert nem tudtam totálisan benne lenni a táncban pedig ez a lényeg. Néha,néha eggyé váltam vele de aztán a gondolataim ki ki szakítottak belőle.
Aztán a 20 perces figyelésnél megint mindig jött egy-egy gondolat még megfigyelő se tudtam lenni sokszor.
Nem akartam, az elme csendjét megalkotni ezért nem törekedtem a csendre.

Furcsa érzésem nem igazán volt bár mikor lefeküdtem az ágyra akkor éreztem hogy a amikor belégzem a levegőt hullámzik a testem mintha egy hullám menne végig a gerincem aljából felfelé és mikor kifújtam elmúlt.
Aztán megint belégzés megint hullámzás.
Az utolsó 5 percre csak nevettem meg táncikáltam :D
2011.02.07 20:35:25
 
#22 ÚJ!
Szia Archeon :)
Igen esetleg jöhetek én is bár nem tudom hogy mi célja van egy közös meditációnak.
Amúgy most jöttem lelkileg rendbe mert volt egy kis zavar az életembe...hasznos is volt mert rájöttem sok mindenre hogyan működik az elme.

Személyesebb kapcsolatot kívánna ez a tervezés. Esetleg valami interaktívabb kapcsolatot megadhatnál.

Szeretettel Bence
2011.02.07 16:21:32
 
#21 ÚJ!
Sziasztok!

Az én nézetem a legliberálisabb a meditáció tekintetében. A meditáció szó szerinti fordítása ugyanis, módosult tudatállapot. Vagyis ha az ember kikerül a "normális éber" tudatból, már meditációs helyzetben van.

A hipnózis nem csodaszer. Vagyishogy hipnózisban nem lehet senkit sem olyan dologra kényszeríteni, ami belső énjével ellenkező lenne. Igaz, hogy egy pornózó színésznő mondjuk poszthipnotikus utasításra levetkőzhet, és talán az is, hogy egy amúgy is gyilkolós ember ölni fog. Én ilyesmiről nem tudok, a hétköznapi életben aligha fordul elő.

Lényeges amit írsz Maverik. A meditáció alatt a szellemed alapképességei előjönnek, és esetleg átélhetsz olyan eseményt, amit írtál. Én tudom, hogy a heves szívverést a meditációban a halálfélelem hozza létre, éspedig azért tudom, mert magam is átéltem. Általában a spontán élményekre jellemző, nekem 15-20 alkalommal volt hasonló tapasztalatom. A halálfélelem azért jön létre, mert a tudatodat teljes mértékben kivonod a a testből, amit az egó nehezen visel el. Kitartó gyakorlással elérhető, hogy kilépj, de azt tudnod kell, hogy ekkor a tested a klinikai halál állapotába kerül, és ekkor bármely külső, vagy belső zavaró körülmény /zaj ijedség/ elvághatja a kapcsolatodat a testtől, ami a teljes fizikai halálhoz vezet. Ha tehát ilyesmit gyakorolsz, nagyon fontos, hogy senki sem zavarhat meg.

Szerintem megpróbálhatnál részt venni egy közös kísérleten, akár a holnapin, és megnézheted csoportosan másokkal milyen élményekhez juthatsz. Szerintem elég tehetséges vagy :-)

Barátsággal: Archeon
2011.02.07 15:57:40
 
#20 ÚJ!
Szia erika :)
http://www.youtube.com/watch?v=Tl-m7VrqqaY ezt a zenét hallgattam :D

Kitudja lehet megnövekedett bennem a buddhizmus :) csak viccelek :DD

Oda szoktam figyelni hogy olyan zene legyen amiben nincsen szöveg.

Mondjuk mantrásra is meditáltam már...:D
Az az igazság hogy az energia áramlást a gerincem mentén éreztem.
Olyan ez mintha kundalini meditációt csináltam volna.
De nem direkt volt, a terv csak a kiüresedés volt.

Régen sokat meditáltam napjába 3xor akkor kezdett felfelé ívelni az életem. Aztán abbahagytam nem is tudom miért. Ez a beteg társadalom nagyon erős korlátok közé szorítja az embert...15 évesen még nem volt rá módom hogy kilépjek belőle ahogy most sincs de aki nem bír kiszakadni belőle az sose fog komoly sikert elérni...bár ez az én nézőpontom.

Jidda krishnamurti ( Felesleges az egészségről beszélni egy alapjában véve beteg társadalomban :) )
2011.02.06 09:59:41
 
#19 ÚJ!
Szia Bence!
Ezek a megnövekedett csakraaktivitás jelei. Biztos valamiféle energiát szívtál magadba. Ez meditatív állapotban könnyebb. Az hogy energia mennyire jó vagy rossz számodra időbe tart felismerned ugyanúgy mint az életbe.
A zene sokaknak segít de nekem is fenntartásaim vannak vele, bár mások mint a Ferencé. Az az igazság hogy én már fedeztem fel meditációs zenében apró alig hallható mondatokat. Ez hasonlóképpen működik mint a hipnózis. Te meditatív állapotba kerülsz és beléd szuggerálnak egy nézetet vagy bármi mást. Így én azt javaslom hogy ha zenére meditálsz előtte mindig hallgasd végig éberen-figyelmesen a zenét nem-e van valami benne. Ha nincs akkor ok.
Régen volt egy közismert reklámfogás miszerint amikor a moziba ültél a filmbe belevágtak egy kocka képet a McDonalds menüről. Ezt az emberi szem nem érzékeli de tudatalatt hat és csak annyit érzel hogy megkívántad a sültkrumplit és első utad oda vezet. Ezt már betiltották évek óta és tilos.
De sajnos még mindig alkalmazzák :(((. Én valahogy mindig kiszúrom az ilyesmit. Ugyan már két éve voltam utoljára moziba (de már akkor is évek óta be volt ez tiltva) mégis láttam a menü fotóját. Nem mindenki veszi észre. Akkor két ismerősömmel voltam az egyik szintén észre vette a másik nem. Szóval valahogy így van ez a zenével is, vigyázz vele.
2011.02.04 15:35:11
 
#18
Szia Ferenc!
Nem zenére meditálok. Az csak egy eszköz olyan mint a füstölő vagy egy gyertya. Csak segít az ellazulásban egy kellék, de nem figyelem.

Az energia áramlást éreztem szerintem a gerincem mentén.
A csakratartományokat külön érzékeltem noha nem az volt a célom.
Lehet hogy relax állapotban voltam....mondjuk másnap amikor lefeküdtem elkezdtem megint ugyanabba az állapotba visszaesni. Azóta már nem érzem külön a fejemen meg a szívemen a forróságot. Szív csakra, harmadik szem csakra.

Már nem gondoltam semmire csak egyszerűen nem értettem mi történik velem. A szapora szívverést a félelem de a csakraműködés is előhozhatta.

Amúgy régebben egyszer próbálkoztam asztrál utazással.
Sikerült is emelkednem ki a testemből de a félelmem visszahúzott.
Utána olyan érzésem volt mintha a szívem egy forrongó üst lenne az egész mellkasom égett szerintem a pulzusom az egekbe volt. ezt éreztem kb. utána még 3-4 óráig.

Na mindegy most már jól vagyok. Majd lehet legközelebb kicsit jobban utánajárok a dolgoknak. Amúgy az önmagunk megismerése hosszú és kitartó munkát igényel.
Barátsággal Bence :)

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra