Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
2. Keresztcsonti (szeméremcsonti)csakra
 
A nemi szervek és a köldök között található.
- Színe: narancs
- Eleme: víz
- Érzékszerve: ízlelés
- Testi szerve: a gerincoszlop keresztcsonti szakasza, medence, szaporodási rendszer, ivarszervek, ivarmirigyek (petefészek, prosztata, here), női ciklusok, vese, húgyhólyag, nyirokfolyadék
- Hozzátartozó fogalmak, érzések, funkciók: alsó vitál, a lét alkotó jellegű szaporodása, teremtő energia, alkotás, kreatívitás, feloldódás, termékenység, érzelemgazdagság, szerelem, érzékiség, tisztaság, lelkesedés, áramlás az élettel
- Disszharmonikus működés esetén: feszült viszony a másik nemmel, szexuális vágyak kényszerű kielégítése vagy elfojtása, visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalomhiány, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok 
 
Harmonizálása:
- Mantrával: VAM
- Színterápiával: narancssárga
- Drágakőterápiával: holdkő, karneol
- Aromaterápiával: ilang-ilang, szantál, narancsvirág
- A természet érzékelésével: vízparti séták, holdfény, úszás, forrásvíz, ásványvíz, narancsszínű zöldségek, gyümölcsök fogyasztása

A Szexcsakra felelős azért, mennyi teremtő energiával, kreativitással rendelkezünk, mennyire vagyunk érzékiek, illetve mennyi szexuális energiát érzünk magunkban. Az érzelemgazdag, lelkes, harmonikus, toleráns és alkalmazkodni képes embernek egészséges ez az energiaközpontja.
Ennek a csakrának a működése felelős a párkapcsolatokért, éppen ezért, ha kevés energia áramlik át a keresztcsonti csakrán, akkor az illető nehezen tud kialakítani harmonikus viszonyt a másik nemmel, szexuális problémái lehetnek, érzelmekben visszafogott lesz, a másik ridegnek és visszautasítónak érzi őt, kevés lesz az önbizalma, főleg párkapcsolati kérdésekben.
Betegségek, melyek jelzik a második csakra gyengeségét: a mell, a méh, a petefészek és here problémái, gombás fertőzések, elhízás.
Elülső része: A másik nem iránti szeretethez kapcsolódik. Nyitottan elősegíti a szexuális testi öröm adását és kapását. A teljes testi orgazmushoz az összes csakra nyitottsága szükséges.

Hátsó része: Párja a keresztcsonti központ az egyén szexuális energiáihoz kötött. Nyitottsága esetén az egyén érzi szexuális erejét. Blokkoltsága esetén gyenge, nem kielégítő partner. Kerüli a szexet, kevés a szexuális késztetése, tagadja annak fontosságát és szerepét. Mivel az orgazmus életenergiában fürdeti meg az embert ez úton nem kap táplálékot, az egyesülés pszichológiai táplálékát sem.

Elülső és hátsó közötti kapcsolat: Ha bármelyik blokkolt, az életerőt is blokkolja azon területen: csökken a szexuális vitalitás.
Az orgazmus mint energiamozgás a testet felfrissíti, megtisztítja. Megszabadítja a rendszert a legátolt energiáktól, salakanyagoktól, mély feszültségektől. Nőknél ha gátolt a csakra, orgazmus nehézségeihez vezet. Ő akar kontrollt gyakorolni. Férfiaknál impotencia keletkezhet. Fél szexuális erejét odaadni, ezért az energia-kilövellés a hátsó csakrán keresztül történhet, ami fájdalomhoz vezethet, s ezúton az együttlét kerüléséhez. Gyakran a hasonló vonzódás eredményeképpen két blokkolt szexuális erejű partner találkozik, és egymást vádolják. A hátsó csakra erős és az óramutató járásával azonos forgású, az elülső gyenge esetében erős a szexuális igény, de nem képes az adás, elfogadás élményét megélni. Ha a hátsó erős és az óramutató járásával ellentétes akkor negatív szexuális képei vannak, erős szublimációs munka jellemzi a szégyen miatt. 
 
Laurien 

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra