Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Fórum > Pénz
A topik olvasásra nyitott. Ha hozzá szeretne szólni, kérem jelentkezzen be, illetve ha még nem tette meg, regisztrálja magát.

A pénz mint energia.
Egyenes időrend
1 ¤ 2 ¤ KÖVETKEZŐ
2014.03.13 11:07:47
 
#25 ÚJ!
De ami még érdekesebb, hogy azt mondja Isten magáról: Én vagyok a kezdet és a vég. Nem külön a kezdet, vagy külön a vég, hanem az vagyok, ami létrejön az úton. Amikor a kezdet és a vég találkozik, amíg nem találkozik a kezdet a véggel, Isten sem létezik!

Az Isten az emberben jön létre...
2014.03.13 10:41:36
 
#24 ÚJ!
Érdekes gondolat villant az elmémbe!

Isten és a FED működésének analógiáját véltem felfedezni az előbb magamban elmélkedve!

Isten a kezdet és a vég. Ez most azt jelenti számomra, hogy Isten akkor jön létre, mikor a forrásból útjára indított működés, visszatér a forráshoz.
Mert az nem állítja magáról, hogy Én vagyok a megtett út és a közben szerzett tapasztalat is, és milyen érdekes, hogy a Tékozló fiú is attól válik értékessé, hogy elhagyta a forrást, és az úton gazdag tapasztalatokat szerzett, tehát út közben nyert értéket...

Akár csak a pénz, amit a tőketakarékos rendszerben kibocsátanak. Valójában a kölcsönösszeg ekkor még nem is létezik, csak jegyzett tételről van szó, lehetőségről van szó, de még nem pénz. Óriási, a pénz lehetőségét adják kölcsön, majd az ember munkája eredményeként kapott fizetésével bemegy a bankba, és ad nekik, immár valós értékkel rendelkező pénzt. Mi adja az értékét? Hát az, hogy ez az összeg bekerülhet a tartalékba, amire újabb kilencszeres kölcsönösszeg adható ki. Vagyis, minden befizetett forint, a befizetés pillanatában a bank számára kilencszeres értéket képvisel...

Mikor a tékozló visszatér az atyai házhoz, mit ad neki az atya? Figyeljetek: A hatalom gyűrűjét... nem vagyont, azt Ő hozta

Így válik a pénz hatalommá, és ezt kapja az ember, miután megérett a visszatérésre...

De ami ennél is érdekesebb, hogy Isten otthon ül, és várja a jó szerencsét, a fiú jön meg önmagában értéket hordozva, és ez a fiú nyilván elmeséli a történetét, és újabb és újabb testvérek indulnak útra, hogy Ők is értékessé váljanak!

A Fed az atyai ház, a pénz a tékozló, és mikor vissza tér tapasztalattal telve (munka által felértékelődve) az atyától megkapja a hatalom gyűrűjét, ami a végtelenség szimbóluma...
2014.03.12 18:18:38
 
#23 ÚJ!
Jó ötlet volt ez a pénz topic. Gyakorlatilag mindannyian leírtátok azt ahová a mondandóm végén jutni szerettem volna. Minél inkább önellátónak lenni, minél inkább "kilépni a körből". Ahogy ti már én is most már több mint egy éve efelé törekszem, és hát nem egyszerű, de ahogy Tamás a másik topicban írta érzem hogy sínen vagyok :). Szóval a végkövetkeztetés mindenképpen ez, de azért még leírok ha lesz időm egy-két általam fontosnak vélt dolgot hiszen nem olyan könnyű ez.
2014.03.11 21:58:24
 
#22 ÚJ!
Sziasztok !

Erdekes dolog ez a penz. De ezt is csak ugy tudjuk "megerteni" hogyha nem csak a sajat szemszogunkbol nezzuk.

En mindig azon vagyok hogy ami korulottunk van es az emberi lethez tartozik azok ertunk vannak azaz ami erdekunket szolgaljak. Termeszetesen itt is ha buddhazunk akkor ugye az arany kozeput lenne a normalis mint mindenben.
Miki,

Vegyuk az en peldamat. En egy izzig verig ujpesti gyerek vagyok akinek a dednagyimig es talan meg azon is tul csak Budapesten laktak. Ergo semmi rokoni kapcsolatom nincs a videkkel es ugye a videki elettel. En ha szidom a multikat akkor sajat magam ellen beszelnek. Persze ha engem sem vittek volna el az ufok vagy akarki mert egy 180 fokot fordultam. Most mar teljes mertekben kertes hazat es ha minden osszejon akkor egy kisebb farmot szeretnek es ahogy Te is mondod az onellatas a celom. Minnel kevesebbet kerulni bele ebbe a kaotikus nemistudom rendszerbe.

De aki a varosban el az honnan tudna vagyis hogyan tudna onellato lenni?? Probaltam cserepezni az erkelyen meg hasonlo . Ezzel csak annyit ertem el hogy a fiaim tudjak milyen a friss paradicsom illata:) de 3 kajalas utan varhattuk hogy nojjon maa:) mert elfogyott.
A vilagot csak belulrol tudjuk megvaltoztatni. Azzal hogy az oklomet razom az egre es szidom x y-t ezzel csak a sajat diszharmoniamat fejezem ki de valtozast aligha tudok ebbol krealni.

Akinek nics penze az a gazdagokat okolja aki aki gazdag az nem okolja a szegenyt - legalabb is nem olyan aranyban mint forditva - viszont a gazdag az egeszsegeseket szapulja magaban mert ugye a haracsolas az allando penz a fejben korforgas igen stresszes es ezert ezek le is vetulnek a fizikai testre mint betegsegek.
Sajnos mindenki fel az elmulastol es attol hogy ami mar megvan az nehogy elillanjon.
Es pontosan azert mert sajnos egy erdekvilagot alakitottunk ki mindannyian kozosen.
Azert megyek ide vasarolni vagy az azert valasztom azt a tarsasagot stb....mert az erdekeim miatt ugy dontok.

Nem szabad elfelejteni azt sem hogy ez az egesz hobelebanc egy tukorvilag. Ami bent az van kint.
Amig az emberben megvan az elkulonultseg csiraja is addig sosem lesz "nyugalom".
Ha az ember rajon - lenyegtelen hogy tanitotol vagy konyvbol vagy magatol stb...- mi is az az Egyseg mi az a Vansag akkor igenis eszre veszia zt amit Zora is irt hogy minden ember egy csoda.
Vagy azt ahogy Ferenc is irta hogy csak a fatylakat kell leszedni magunkrol es meglatjuk hogyan is ragyog az ember!
A fatylak pedig az elvarasok , a beidegzodott szokasok , gondolati mintak , kotodesek stb..
Amiota en pl leraktam a konyveket es a kulonfele tanitasokat es elkezdtem a tapasztalas utjara lepni azota valtozott meg az eletem igen pozitivan es jo iranyban. Legalabbis eddig ugy nezki:)
Elszallt a stressz elszallt a masokon valo gondolkodas eltunt igen nagy reszben az itelkezes. Persze mivel meg csak par eve tart ezert en is vissza vissza esek ebbe a mocsarba. Es en is eszem a valyubol mint a tobbseg. De pozitivnak tartom azt hogyha felmegy bennem a pumpa eltunik par perc alatt. Regebben napokig kattogtam hogyha valami felcseszett. Ez marha nagy valtozas es akkor valt valossa amikor erre felfigyeltem es megdicsertem! magam erte.

Azt is el kell tudni fogadni hogy lepcsofokonkent kell haladni nem szabad nagyokat ugralni hiszen erre nem mindenki kepes .
Az energia gyogyaszkodast is igen komolyan oszintens zerettem volna es ehhez tudtam hogy azt a bizonyos belso iranytut , belsohangot kell elohozni az embernek magabol. Ezt pedig nekem vagy masfel evig tartott amig a meditalasra ra allt az agyam. Nem hiszen hogy nalam valaki nehezebben tudta ezt elsajatitani. Kesobb rajottem hogy azert mert annyi info volt bennem a konyvek habzsolasa miatt mar tudatalatt azt is tudtam mit kene erezni es mit kell latni stb....
Ahogy ezt a konyvtarat kihajitottam az elmembol azota jonnek az eredmenyek minden teren.
2014.03.11 13:50:15
 
#21 ÚJ!
Nem tudom, ki hogy van vele, én az életem során számtalanszor gondoltam valamiről, hogy ejnye, micsoda hozzáállás, micsoda látásmód, micsoda elvtelenség, stb. Aztán amikor egy másik élethelyzetbe kerültem, rá kellett döbbennem, én ugyanígy csinálom egy olyan helyzetben, amit nem abból a helyzetből kívülről kritizáltam:)

Érdekes az emberi psziché, vagy a gondolkodás. Szerintem nem lehet csak gondolkodás alapján sehová sem jutni. De gondolkodás nélkül sem:)

Igazán megítélni, vagy reálisan gondolkodni valamiről csak akkor lehet, amikor magunk is megéljük a különböző helyzeteket. Enélkül nem jutunk el soha a valódi önmagunkhoz, fogalmunk sincs a különböző helyzetek adta lehetőségekről és igazi lényegéről, az azokban kitárulkozó, megmutatkozó belső világunkról, amire ezek nélkül a lehetőségek nélkül nincs módunk rálátni, megélni, megérteni, változtatni.

Mi a multik megjelenése mögötti tükör? Eszembe jut több minden, mohóság, versengés, kapzsiság, hatékonyságra való törekvés, "fejlődés" vágy, türelmetlen, minél gyorsabb eredmény elérése, tekintet nélkül sok mindenre, de mindez félelmekre vezethető vissza. Igazából együttérzésre érdemesek azok, akik ezeket első kézből megteremtik:) Nagyon félnek.

Más nézőpontból viszont minden, ami a világon létezik, az emberi megismerés, önmegismerés eszköze, az emberben lévő potenciál szerteágazó kutatása, felderítése.

A pénz lehetőség arra, hogy olyan dolgokat ismerjen meg, élhessen meg az ember, amire enélkül nincs lehetősége. Ha pedig sok élet áll rendelkezésére mindenkinek, hogy mindenfélét megtapasztalhasson, bele kell hogy férjen szegénység, gazdagság, multiság, kapitalistaság, szolgaság, rabszolgaság, bárhol is van éppen valaki, szerintem a lényeg, hogy ezek által a helyzetek által megismerje önmaga mindenféle aspektusát, és hogy megpróbálja kihozni adott helyzetéből a legjobbat, ami tőle telik.

Sőt, ha úgy nézem, milyen jó, hogy van ez a helyzet a multikkal, válsággal, egy csomó embert olyan irányokba terel, amik felé egyébként sosem mozdult volna magától, egy jó kis kényelmes, középszerű élethelyzetből.:)
2014.03.09 09:04:46
 
#20 ÚJ!
De kell, de ahogy írtad túl nagy, már csak a talpánál lehet. Ha tömegesen nem vásárolunk ott. Már egyre többen vagyunk.
2014.03.09 08:42:49
 
#19 ÚJ!
Meglehetősen jellemtelen dolognak tartom, hogy a multiban megvett szarokat árulja valaki a piacon...

A profitorientáltság szerintem sok esetben kényszer, a cél pedig az önellátás lehetne, ami persze csak részlegesen sikerülhet de azért nagyban kihelyettesítheti az ember a vásárlásokat.

Mi lehet a multik ilyen mértékű megjelenése mögötti karmikus ok?

Hát elárulja a multi önmagáról, hiszen mit csinál? Kényelmet ad, ó nem kell neked dolgozni semmivel, majd mi kiszolgálunk, nálunk Te vagy az úr. A vevő kívánsága parancs...

Végtelen lustaság és uralkodási vágy...
És az úgynevezett ipari forradalmi gondolkodás mód...
Termeljünk tömegeknek, a politikában és a vallásokban is megjelenik, fogjunk össze, alkossunk közösséget (tömeget), Aztán mikor a tömeg megvan, feltehetjük a kérdést. Kinek tetszik a piros szín? Kinek a zöld? Kinek a kék?

Aztán... nézd csak azok a rohadt zöldek mennyi helyet elfoglaltak, vegyük el tőlük... Irigység, kevélység, hatalomvágy...

Ez a világ profitorientált... hm... és jó ez nekünk bármilyen szempontból?
Nem!
Akkor miért kellene nekem is annak lenni?
Miért kellene elfogadni ezt, hogy még mélyebbre süllyedjek bele?

Jézus elfogadta?
Krisna elfogadja a helyzetet ami van?

Bármely bölcseleti-rendszert tekintjük, vajon azt tanulhatjuk, hogy fogadjuk el a pusztulást, a destrukciót?...
Ha egy tendencia lebontja az élő rendszereket, akkor nem kellene tennünk ellene?
2014.03.08 21:45:52
 
#18 ÚJ!
A piacos példa sajnos tényleg igaz. A multikkal nem ez az egyetlen probléma. A legjobb amit tehetsz ellene hogy nem vásárolsz ott. Sokan teszünk így, sőt vannak gyártók/termelők akik nem hajlandóak multiknak szálítani. Úgy tesznek tönkre mindent, hogy azt hiszed jól jártál. De hát ezt is mi teremtettük magunknak, és addig míg ezt igényeljük addig vannak. Viszont valamit valamiért, ennek a multis gondolkodásmódnak a hatását most kezdik el érezni az emberek, és bár senkinek nem tetszik mégsem változtatnak csak kevesen. Személy szerint én ebből kiléptem (teljesen sajnos nem tudtam még) innentől nem az én dolgom. Szóval a példádban a célcsoport akit becsapnak azt én képviselem, aki szívesebben vásárol öreg nénitől drágábban mint multitól. De tudod addig jár a korsó a kútra...
2014.03.08 21:35:32
 
#17 ÚJ!
Itt van hozzáadott érték. Hiszen odamehetsz (bérleti díj, rezsi, kiszolgálás stb...)felpróbálhatod, adogatják Neked, ha kéred véleményt mondanak. Ha erre nincs igényed rendeld az internetről, ott ezen ktg-ek miatt olcsóbb, igaz nem látod hogy áll, vagy milyen az anyaga. Kiskereskedőből rengeteg van. Ha sokkal drágábban adja az árut mint mások tönkremgy. Nem beszélve arról az áruról ami rajta marad. Szóval ezt a dolgot én rendben látom.
2014.03.08 08:15:34
 
#16 ÚJ!
Ahogy visszaolvastam a kereskedoi haszonkulcs ha akciossa valik egy termek nem 80% os de mindenkeppen torekszik profitra egy egy termeknel,nem lehet profit nelkul,mert akkor csodbe juttatja magat! A pelda eseten,8000Ft nal elmehet egeszen akcioban 5000Ft ig is,es akkor van 1000Ft profitja a termeken.
2014.03.08 08:10:28
 
#15 ÚJ!
Sziasztok!

Szeretnek en is hozni a pénz fulbe agyalást.
Profitorientalt vilagban elunk,ezt kell tudomasul vennunk!
Van aki meg hozzaadott erteket sem kinal.
Pl itt nalunk valakinek van egy kicsi kertje.
Ebben termelget,de rajott,ha akciosan plazaban vasarol,vagy a nagybanin,akkor ha kivaltja az ostermeloit akkor a piacon az akciosan vasarolt novenyt el tudja majd adni.Es igy van,mar az un ostermeloi piacon is sokszor -nem foldben-termelt termekeket vihetunk haza idos arustol.O csak magan akar segiteni kis profitert teszi ezt.
De ugyanez van pl ha kocsit veszunk.Az autokereskedohoz kb 1 millaval olcsobban erkezik a jarmu,es az O ugyessegen mulik az,hogy mekkora profittal adja tovabb nekunk?Vagy a ruhafelek piaca?Van ismeros aki beavatott ebbe a vilagba.
Amit a kirakatban latok ruha ahhoz O felaron jut,es ha latunk 20% akciot akkor neki meg 80% a profitja...A farmer 8000Ft.O kapja 4000Ft ert.Ha nem kell el akkor adja 6400Ft ert a profit 2400 ft szamara ruhankent.
De ugyanigy mukodik a keleti vilagok bazaraiban is.Eleve 100%-kal tobbet mond az arus,mint amennyi az erteke az arujanak!
Akkor vagyunk ugyesek,ha az adott termek arat kb felere? tudjuk lealkudni.Figyeljetek majd meg, ez a legkevesbe sikerulhet...
Az ezoteria vilagaba is begyurozott a profitorientaltsag.
Mostmar sokan ugy gondolkodnak,hogy en fizettem a tanittatasomert akkor te tanitvany ezt fizesd ki,de busasan,hogy en meg tudjak beloled elni jol.
Nalunk jelenleg az oraber olyan 1000-2000 Ft.
Meg lehet figyelni,hogy az un mesterek is ehhez kotik a tiszteletdijjaikat.
Csutortokon voltam baratommal Pesten un. beeteto osszejovetelen,ahol nem kertek tiszteletdijjat,max teremre adomanyt.
De itt is tapasztalhattam azt,hogy fel lett kinalva a segitseg az eletmodtanacsado reszerol szemelyes konzultacio lehetosege.Senki nem kerdezett ra mekkora ez ugyben a tiszteletdijj?
Szoval alig van jelenleg a bolygon olyan egyen,aki nem profitorientalt!

Baratsaggal:Ferenc
2014.03.03 07:14:18
 
#14 ÚJ!
Ne fogd vissza magad, írd le, csak közben Én is leírtam, ami előjött belőlem :)
2014.03.02 14:58:26
 
#13 ÚJ!
Na ez az. Rászörnyedünk a kínai élet és munkakörülményekre, de mégis a ruha amit hordunk (akármilyen márka is) kínai. Többek között ilyen dolgokról akartam írni a hálával kapcsolatban.
2014.03.02 14:15:47
Válasz #10 megjegyzésre
#12 ÚJ!
"Ezért írtam hogy rosszul áll a világ a pénzhez."

Egy olyan megközelítés jutott eszembe, érdemes volna megfigyelni a saját hozzáállásunkat ezekben a vonatkozásokban, kicsit más szemszögből.

Mondjuk, ki vagyok akadva, hogy nem értékelik a munkámat megfelelően, pénzben kifejezve. (kizsákmányolnak a rohadtak:)) És akkor megfigyelem, én figyelembe veszem-e a dolgok mögötti értéket, amikor én akarok venni valamit. És könnyen kiderülhet, hogy nem. Ha lakást akarok venni, próbálom lealkudni, ha szolgáltatást akarok venni, próbálom a legolcsóbbat keresni, egy a lényeg, azt nézem, én jól járjak.

Csöppet sem zavar, hogy nem törődöm avval, hogy annak a belefektetett energiájával, aki a pénz mögötti értéket létrehozta, kevesebbet adok esetleg vissza, mint ami annak a "valós értéke". Persze az érték valósságának kérdése érdekes lehet, de itt most csak a hozzáállás fordítottjára gondoltam kicsit rávilágítani.

Vagy más megközelítésből, nem értékelik a munkámat szerintem kellőképpen, de vajon én értékelem-e saját magamat megfelelően?

Persze, én mindig abban gondolkodom, nézz magadba. és változtass magadon, ha nem tetszik, amit magad körül látsz :)
2014.03.01 20:03:55
 
#11 ÚJ!
Nem azt mondom, hogy rossz vagy jó a pénz, vagy bűnös vagy nem... Ez teljesen lényegtelen. Azt mondom, hogy nem lehet célszerű célja az embernek a pénz... Egy kissé bele csúsztam a kaszt-rendszerbe, ami óvatosan mutat rá a pénzzel és a gazdasággal kapcsolatos alapvető problémára. Az alapvető probléma pedig az, hogy nem tulajdonítunk minden értéket az Istennek. Amíg olyan rendszerben élünk, amelyben mindenki azt mondja ez vagy az az enyém, addig semmiféle változás nem fog történni. El kell tehát jutnia az embernek odáig, hogy lemondjon az enyémségről, és azt mondja, minden Istené... Aki egy olyan rendszerben lop, az akkor már az Istent lopta meg, de a gazdasági bűnök egyszerűen eltűnnek, mivel nincs gazdaság. Az ember annyit mondhat, hogy rám bízta az Isten, hogy kezeljem azt amit eddig enyémnek mondtam, Isteni kötelességemet teljesítem, nem keletkeztetek karmát, miközben ki mennyire alkalmas annyinak a felügyeletével bízza meg Isten. Emlékezzetek csak a tálentomok esetére. Az egyik 1-et kapott a másik 5-öt, a harmadik 10-et... Mindegyik a gazda megbízását teljesítette... Ki a gazda? Egyedül Isten, az arany, a nap, a szoláris logos! Annyira szépen megjelenik ez az elv a bibliában is és a Gítában is... Külön öröm, hogy micsoda hasonlóságokat fedezek fel.
2014.03.01 19:53:01
 
#10 ÚJ!
Többnyire egyetértek Veled, azt leszámítva hogy te festékes papírt értetted a pénz alatt, én pedig a vagyont. Lehet bárkinek papírpénze ha a feje fölött úgy döntenek hogy ez mától semmit nem ér (volt rá sok példa és a Nagy Magyar infláció tartja a rekordot). Azonban ha van földed, állatod, és tudásod hogy megműveled, felneveld. Valamilyen tudásod amit "áruba bocsáthatsz" azt sem veszi el Tőled senki. Ezért írtam hogy rosszul áll a világ a pénzhez.

"Tehát téves célnak gondolom, a meggazdagodást, vagy bármiféle pénzügyi gyarapodást, hanem szakrális célok megvalósítása magával hozza azokat az eredményeket amikre az embernek szüksége van... "

Erre mondtam azt hogy pusztán azzal a ténnyel hogy megszülettél már megkaptál és meg fogsz kapni mindent amire az életed során szükség lesz. Szeretném is most még a topic elején tisztázni hogy részemről amiket leírok azokat nem azzal a céllal írom hogy megmutassam hogyan gazdagodj meg, hanem hogy megmutassam hogy kapj meg mindent amire szükséged van (nem mindent amire vágysz, hiszen vágyaink nagyrésze is mesterségesen generált vágy, nincs is szükségünk olyan dolgokra). Ezt viszont tényleg fontosnak tartom, hiszen jelenleg a megélhetésre fordított energia nem hagy helyet a lelki fejlődésnek.
2014.03.01 18:41:18
 
#9 ÚJ!
A pénzrendszer működését ismerem.

Az önellátásra való törekvés szükségszerűen csak részleges eredményt hozhat, a probléma gyökere pedig szerintem nem ott van, hogy ki hogyan áll a pénzhez.

A politikai és a vallási hatalom is kereskedők kezében van, ennek szépen vissza kell húzódni az arisztokrácia kezébe, tehát egy olyan politikai réteg kezébe, akik nem kereskedő természettel rendelkezik, hanem valóban egy ország irányítását végzi, ahogyan azt egy nemesnek kell, és szükségszerű, hogy e fölött legyen egy szakrális réteg, egy valóban szent papság, akik számára az anyagi világ semmit nem jelent, hanem agy nép szellemiségét irányítják.

A legalsó kaszt vagyis a nép, a munkás és paraszti réteg nem tud irányítani, nekik ki kell adni a feladatot, és azt elvégzik, a kereskedő biztosítja az árumozgást, az arisztokrácia irányítja a kereskedelmet, a papság pedig folyamatosan istenre szegezi a tekintetét, és a király vagy aktuális politikai vezetőnek megfelelő tanácsot ad.

Jelen pillanatban a kereskedők uralmát éljük, akik mindent kiszipolyoznak egy kis haszonért, és teljesen alkalmatlanok egy ország megfelelő irányítására, kizárólag pusztítanak. A munkást kiszipolyozzák, teljesen függetlenül attól, hogy miként áll a pénzhez, egyszerűen azért, mert nincs meg a munkásban az a fajta mindent elpusztító vadász ösztön, ami okán semmi nem számít csak az enyém legyen minden mentalitásnak eleget tegyen...

A nemes fém, az arany mindig és minden kultúrában isten szimbolizálta, és amíg a papság irányította a világot, addig nem is létezett magántulajdon, hanem minden istené volt... Ez nagyon szépen le van írva a védikus irodalomban...

Ma az arany, vagyis Isten a kereskedők kezében van, nézd csak a katolikus egyházat, ami a világ leggazdagabb vállalkozása, és a szabadkőműves hátterével, amely szervezetnek nem más mint a szent Jézus gyülekezete, vagyis a Jezsuita rend az abszolút vezetője, az abszolút szellemi irányító, ahol kell inkvizíciót csinálnak, ahol kell ostoba new age-s káoszt.

Az ember pénzhez való viszonya alapvetően karmikus, vagyis olyan tudatalatti minták működtetik az ember személyes pénzügyi helyzetét, aminek a központja nem a pénz, hanem a pénz illetve a gazdasági helyzete pusztán tünete egy mögöttes energiának.
A pénz maga nem energia szerintem, hanem össze festékezett papír, és főleg nem érték mérő, mert éppen az a probléma, hogy az ember a pénzben látja arra vetíti ki az saját értékét, amint ezt Lázár János ki is jelentette, hogy akinek nincs semmije az annyit is ér... Ez tehát a fidesz értékrendjének alapja. Bravó... Na de hagyjuk a politikát...

A napokban kiolvastam a Baghavad Gítát, és egészen átalakult a látásmódom, egy apró momentumnak köszönhetően, így a pénzzel kapcsolatban is... Valójában azonban Jézus is és a gíta is azt tanítja, hogy hogy elsősorban az isten dolgaival foglalkozzunk, és a többit megkapjuk mellé automatikusan, mert tudja a Ti mennyei atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van...

Tehát téves célnak gondolom, a meggazdagodást, vagy bármiféle pénzügyi gyarapodást, hanem szakrális célok megvalósítása magával hozza azokat az eredményeket amikre az embernek szüksége van...

Az ember legfőbb dolga, hogy karmikus terheitől szabaduljon, kötelékeit elvágja, és a Gíta világosan leírja, hogy mi is a karma tulajdonképpen, nem más, mint tettek, és a hozzájuk kötődő élmény, és az élményből fakadó érzelmi kötődés, függetlenül attól, hogy negatív vagy pozitív, kötelék... Az ember bármit tesz, élményhez jut, ami köteléket alakít ki, az egyetlen lehetőség, hogy ezt elkerüljük, hogy mindent Istennek (Krisnának/Krisztusnak) ajánlunk fel, így nem magunkért cselekszünk, érzelmi, és tudati kötődéseink pedig kizárólag a transzcendenciához kötnek, így tulajdonképpen Isten által meghatározott kötelességeinket teljesítjük, és ez zseniálisan mentesíti az ember az újabb karmikus következmény kialakulásától...

Tehát a pénz mint olyan, teljességgel lényegtelen, és egyáltalán nem cél a transzcendens elvek szempontjából!
2014.03.01 16:08:51
 
#8 ÚJ!
Pénztörténelem. Rossz-e a pénz? Semmi sincs ingyen.

Kezdetben vala a cserekereskedelem. Egyik ember termelt krumplit, másik ember paprikát, a harmadik disznót tartott. Elcserélték áruikat és mindenkinek jutott paprikáskrumpli. Van a tudás. Ha te tudsz krumplit és paprikát is termelni és disznót is tartani csinálhatod mind a hármat. Van a hatékonyság. Lehet hogy tudsz mind a hármat termelni de mondjuk a disznókhoz annyira értesz hogy azon idő alatt míg paprikát és krumplit termelnél, annyi disznót felnevelsz amiből nemcsak a paprika és krumpli szükségletedet fedezed csere útján hanem még uborkát is tudsz mellé venni. És persze van az időjárás ami egyszer egyiknek másszor másiknak kedvez. Így szépen lassan kialakult az hogy mindenki azt csinálta amihez a legjobban értett kialakultak a szakmát. Igen ám de vannak árucikkek amik mindenki számára értékesek, és vannak amik csak néhány embernek. Ezt hívják konvertibilitásnak. A sónak, és a cukornak nagy volt a konvertibilitása mert mindenre elcserélhető volt mindenkinek kellett, nem romlott meg, viszont a keréknek kisebb hiszen ha a suszternek nincs kocsija akkor a kerekemet nem tudom elcserélni mondjuk cipőre. A keresett áruk mintegy árupénzként kezdtek funkcionálni. Volt viszont egy különleges áru, aminek mindenki örült, mindenki elfogadott a világon. Ez pedig a nemesfém volt. Így lett az arany és az ezüst pénz. Megkönnyítette a cserét.

Ezeket a dolgokat azért írtam le mert jól látható a pénz energia és semmi nincs ingyen. Van pl. otthon szőnyegünk amit valaki elkészített dolgozott vele. Ezért mi a munkánkkal fizettünk, hiszen a munkánkért kapott pénzből vettük. Van asztalunk, székünk, ételünk, ruhánk, áramunk stb... függetlenül attól hogy mi csak néhány dologhoz értünk. A bankszámládon/zsebedben lévő pénz egy tartalékolt energia. Lehet pénz nélkül élni. Hiszen elcserélheted a kertben lévő krumplidat nadrágra a szomszéd varrónővel, de tény hogy könnyebb és igazságosabb a csere ha van egy értékmérő eszköz. Találsz mondjuk egy pénztárcát tele pénzzel. Ingyen van-e az a pénz? Nincs. Azért a pénzért is megdolgozott valaki. Ingyen van-e ha nyersz a lottón? Az sincs ingyen mert azt abból fizetik ki neked amit százezrek fizettek be. Ez persze csak leegyszerűsítve van így, de ha mindannyian így állnánk a pénzhez akkor nem kellene utálni.

Miért nem így működik akkor mégsem a pénz? Azért mert mi nem így állunk hozzá. A pénz története úgy folytatódik hogy mivel sok volt az útonálló és a rabló ezért katonákkal szállították a pénzt egyik helyről a másik helyre. Mivel így is kockázatos volt előbb utóbb kialakult az hogy leadtad a pénzed Damaszkuszba kaptál róla egy papírt, és amikor Párizsba értél ott erre a papírra kifizették neked azt az összeget. De Párizsba a Párizsban befizetett pénzből fizették ki nem átszállították. Damaszkuszba pedig amit befizettél másnak fizették ki aki mondjuk Párizsba fizetett be. Így alakult ki a papírpénz. Igen ám de az utazó nem mindig ért célt és ilyenkor a pénz maradt. Nem beszélve arról hogy ha sok pénz volt leadva azt elkezdték kölcsönadogatni kamatra, létrejöttek szépen az uzsorások stb... Ez a réteg már akkor kezében tartotta a királyokat és az egyházat is. Elkezdődött a spekuláció. Szóval ebből a vonalból alakult ki szépen a mai helyzet. Amikor már nem látjuk hogy van-e fedezet a pénz mögött. Így működik a tőzsde is. Vannak a céges részegységek a részvények, annyiba kerülnek amennyit adnak értük. Ha cég sikeres akkor többe, ha nem kevesebbe. Csakhát ezt szépen ki lehet játszani. Hiszen festhetünk olyat képet ami szerint sikeres cégünk van, eladjuk magasan a részvényeket, majd kiderül hogy lufi az egész, így pillanatok alatt elértéktelenedik a papír. A csaló nyert rajta, míg az aki megdolgozott a pénzéért és ígéretet vett az veszít. Taglalhatnám még a mai helyzetet, de felesleges. Mindannyian látjuk, és a válság is bizonyította (aminek még nincs vége, és jön még csúnya mélypont higgyétek el) hogy nem fenntartható hosszú távon. Majdnem minden nagy birodalom abba bukott bele hogy a nép már nem tudta kiszolgálni az egyre kapzsibb elitet. Ez is ebbe fog belebukni.

Összefoglalva a pénz nem rossz. Az a rossz ahogy hozzáállunk, amivé hagytuk hogy fejlődjön (vagy inkább fajuljon). Függővé tesznek tőle, és egyre nagyobb réteg él mások munkájának a gyümölcséből. A ténylegesen dolgozók pedig egyre kevésbé bírják eltartani őket. Ez a helyzet mostanra már szépen kiéleződött látszik ha körbenézünk a világban. A rendszer lassan már 1000 éve fejlődik ebbe a rossz irányba. Mára már az egész világot behálózta, lehetetlen kikerülni. (bár van egy-két elszigetelt népcsoport akinek ez sikerült) Amit tehetsz hogy lépésről- lépésre függetleníted magad. Az sem egyszerű. Minél függetlenebb vagy annál kevésbé fognak érinteni a válságok, és a jelenlegi hatalom játszmái az emberiséggel.
2014.03.01 16:05:36
 
#7 ÚJ!
Mégsem a hálával folytatom, teszek egy kis kitérőt, arról hogy miért nem a pénzt látom én rossznak.
2014.02.20 21:17:50
Válasz #5 megjegyzésre
#6 ÚJ!
Klassz, amiket írsz, Erika, eszembe jutott egy mondás, ami kicsit furcsának tűnik, de van benne valami: Tanulj meg vágyakozni arra, amid van:)

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra