Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Fórum > asztrológia
A topik olvasásra nyitott. Ha hozzá szeretne szólni, kérem jelentkezzen be, illetve ha még nem tette meg, regisztrálja magát.

Beszélgetések az asztrológiáról.
Egyenes időrend
1 ¤ 2 ¤ KÖVETKEZŐ
2014.02.18 11:11:47
 
#32 ÚJ!
Szerintem sem érzelem a szerelem/szeretet. Valami teljesen más. Sokkal több. Nem besorolható a többi elembe, ugyanakkor mindegyikben benne van. Egy sokkal magasabb szint az anyagon túl, de uralva azt.

Sokat filozofálgattam ezen. Jelenleg ott tartok hogy külön elemként tartom magamban számon ami minden mást felemelhet. Valahogy úgy képzelem el mint egy piramist. A piramis alapjának négy sarka a négy elem (egymás mellett a "barátok", egymással szemben az "ellenségek") amin ül az ember, a piramis csúcsa pedig a Szeretet Elem.

Szóval ha a hasonlót hasonló elvet követjük (én ezt szoktam :)), akkor tűz problémát/betegséget, tűzzel, víz problémát/betegséget vízzel stb.., akkor még mindig ott van a Szeretet ami mindenre gyógyír, sőt azon betegségeknél ahol mind a négy elem és az ember egésze beteg ott talán csak az segít.

Fentiek csak gondolatok, nem kinyilatkoztatás. Mondjuk úgy hogy jelenleg ezt hiszem és figyelem hogy így van -e :).
2014.02.15 23:13:56
Válasz #30 megjegyzésre
#31 ÚJ!
Köszi, Erika!:)

Igen, az áramlás szerintem egészen jól passzol a "kapcsolat"-hoz.:)
Asztrológiával én is foglalkoztam valamikor. Egy idő után azt vettem észre, hogy sematizálom az embereket a horoszkópok szerint, és ez nagyon nem tetszett:) Aztán el is hagytam. Persze, sok ága van ennek is, és rengetegféleképpen lehet mindent értelmezni. Szerettem Gonda István - Illés Csilla: A test a lélek színpada c. könyvét. Peter Orbant kivágtam, úgy ahogy volt:)

A szerelem nemhogy nem elem, a szerelem és a szeretet szerintem nem is érzelem, legalábbis valami másfajta érzelmi kategória, mint az összes többi. Inkább egy érzelmi állapot.:)
2014.02.15 10:57:28
 
#30 ÚJ!
Röviden az elemek

Levegő - kapcsolat
Tűz - élet
Föld - anyag
Víz - érzelmek

Ez alá mindent be lehet sorolni, kivéve az ötödik elemet a Szer elem-et &61514;.

Van egy ún. minőségi felosztás is a kardinális(tettre készség, kezdeményezés) , fix (stabilitás) és változó (alkalmazkodás, hagyni sodorni magunkat).

Eszerint

Levegő kardinális - harmónia , párkapcsolatok, egyensúlyozás Mérleg - Én kiegyensúlyozok
Levegő fix - függetlenség, intellektuális tudás, szabadság Vízöntő- Én tudok
Levegő változó - kapcsolat, kommunikáció, Ikrek- Én gondolkodom.

Tűz kardinális- életerő, tettvágy, akarat, Kos - Én vagyok.
Tűz fix- bátorság, erő, egészség, vezetés, Oroszlán - Én akarok.
Tűz változó - nyitottság, szabadság, igazság, idea, kaland Nyilas - Én érzek

Föld kardinális - kötelesség, kitartás, logika, korlát Bak - Én használok
Föld fix - anyagi dolgok, termőföld, kényelem, konzervatív, anyagi ragaszkodás Bika - Nekem van.
Föld változó - alaposság, részletek, gyakorlati dolgok, hasznosság Szűz - Én elemzek

Víz kardinális - érzelem, anyaság, gondoskodás, féltés Rák - Én érzek.
Víz fix - tanatizmus, mágia, lelkesedés, aszketizmus, túlzás, szélsőség, titok Skorpió - Én vágyakozom
Víz változó - Isten, hit, empátia, érzékenység, csalás Halak- Én hiszek.

És persze vannak még további csoportosítások is, de ez alapján már bármit be lehet sorolni.

Attól függően hogy első lélegzetvételed pillanatában melyik elemben és minőségben álltak a bolygók adják alaptermészetedet. Vannak persze nagyobb jelentőséggel bíró bolygók mint pl. a Nap, vagy a Hold, ezek nagyobb súllyal számítanak.

Pl ha pontozzuk nekem a Tűz- Föld-Levegő-Víz arányom 5-2-3-8. Ebből már tudod hogy személyiségemben az érzelmek dominálnak, de azért tüzes is vagyok. Veszélyes kombináció &61514;. Ha a minőségi felosztásomat nézzük a kardinális-szilárd-változó 5-10-3. Itt már látható hogy nagyon erősen a fix vagyok. Mondhatjuk kitartó, de azt is hogy makacs&61514;. Ez bizony átlag feletti kitartást jelent, ami ilyen nagy mennyiségben már kézenfogva jár a makacssággal. Viszont arányaiban harmadannyi változóm sincs, így aztán nem én vagyok az az ember akit sodor az élet. Ezért is lenne jó ezt megtanulnom. Ha egyensúlyban akarok lenni akkor bizony ezt kellene valahogy egyensúlyba hoznom, ha mindenből ugyanannyi van akkor egyensúlyban vagyok. Szóval csak ebből a felosztásból már egy teljes képet kapsz rólam. Szerencsére mindenből van belőlem de én egy fix Víz ember vagyok dominánsan. Ugyanígy mindenkinek van amiből többet kapott, van amiből kevesebbet.

Fentiek alapján minden fogalmat, gondolatot, érzelmet, tárgyat, helyet, helyzetet, növényt, állatot, embert be lehet valahová sorolni. Nekem az asztrológia nagyon sokat segített az energiák megértésében.
2010.06.17 13:59:13
 
#28
2010. május 28-án az Uránusz jegyet váltott és átlépett a Kosba (eddig a Halakban volt - biztosan feltűnt nektek is a hirtelen jött vízkárok az elmúlt években). A mostani időszak csak ideiglenes, mert augusztus 14-én visszatér a Halakba (maradnak a hirtelen jött vízkárok:() és csak 2011. márciusától lesz újra a Kosban 2018-ig.

Analógiák:

Uránusz: hirtelen váratlan nagy erejű események, elektromos berendezések, ingadozás, korlátok felrúgása, lázadás, szabadság, különcködés, eredetiség Ő a zseni és az őrült egy személyben, a feltaláló, A Bolond, a Vízöntő.

Kos: fizikai erő, tűz, energia, kezdeményezőkézség, agresszió, szex, harc, férfi, sport, lelkesedés, ego, erőszak, Kos, Skorpió

És még persze sorolhatnám, de ez a néhány dolog szerintem elég ahhoz hogy érezzétek mely fajta energiák társításáról van szó. És ezt persze lehet tetszőlegesen kombinálni. Hirtelen váratlan, tűzesetek, lázadással korlátok felrúgása, új energiák felfedezése stb, stb...

Ezt csak azért írom le mert ebben a néhány hónapban kis ízelítő lesz abból hogy mi lesz kicsit hosszabb távon később, és esetleg segíthet titeket néhány döntéshelyzetben (pl. ha most köttök biztosítást a tűzkárt ne hagyjátok ki :)). Meg hogy ne kelljen bizonytalan jóslásokba bocsátkozni hogy melyik analógia jön le majd a Földre, találtam egy cikket is amit érzésem szerint nyugodtan lehet készpénznek is venni, így ha erre felkészültök akkor kicsit könnyebb lesz.

http://index.hu/tudomany/2010/06/17/2013-ban_johet_az_armageddon/

A cím persze kicsit eltúlzó :).
2009.11.22 09:05:48
 
#27
Szia!
Ha ram gondoltal.
Hat mit is szeretnek jo sokat tevekenykedni?
Amit ez a vilag nyujthat szamomra,mind csak vagy.
Ha kielegitem az egyiket jon utana a masik,es szinte alig van hozza kielegules...
Habar mindig arra gondolok,hogy en akartam ide jonni,en kuncsorogtam allandoan,hogy megismerjem a fizikai sik mozgasvilagat,mostmeg nem tetszik amit nyujt?Egyszer gazdag,egyszer szegeny,egyszer bolcs,maskor meg ostoba?
Jezus mondja:aki engem szeret azt az embert hozzasegitem ahhoz,hogy ott legyen boldogsagban velem,ahol en tartozkodom.
A sok vagy utan,most ez a legujjabb vagyam.
Talan meg teljesedni is fog?
Hisz megmondtak,ha valamit hittel kertek,megkapjatok azt...
Most akkor kerjek feladatot,vagy ne kerjek?
Ad-e eleg kielegulest szamomra ebben a vagyvilagban?
Hat ez lenne a kerdes,nem is keves...
Baratsaggal:Ferenc
2009.11.22 00:57:37
 
#26
Ferenc

2007.04.28 07:31:54
Igen, személyes horoszkópelemzéssel meg lehet keresni azt a tevékenységet, aminek segítségével az önbizalmat erősíteni lehet.
De nem biztos, h szükséges. Lehet, az is elég, ha Ferenc végiggondolja azt, h neki mi okoz az életében örömet. Azt a tevékenységet végezze jó sokat. Egy idő után, amikor már a kellő mennyiségű tapasztalattal rendelkezik, akkor jobban fogja azt művelni, mint mások. Ettől önbizalma lesz, és mivel örömmel is csinálja, ezt a dolgot szeretni is fogja önmagában!
2009.02.27 19:50:16
 
#25
Sziasztok!

Akit érdekel, találtam ingyenes asztrológiai elemzést a femina.hu-n. Kér születési órát, percet is. Nem tudom mennyire megbízható, mert nem értek hozzá, de aki játékos kedvében van, próbálja ki. :)

Noémi.
2008.12.25 13:29:32
 
#24
Szia erika!

Köszönöm, nagyon kedves vagy. :) Írok privit.

Noémi.
2008.12.25 12:41:10
 
#23
Ja és persze az én felajánlásom is vonatkozik berenicére is akinek ha jól emlékszem egyszer régen már adós maradtam. Jobb későn mint soha :). Ezer bocs akkor nem tudom miért maradt el.
2008.12.25 12:39:50
 
#22
Szia Noémi!
Elküldheted a születési dátumodat (év hó nap óra perc pontosan + hely) bár ahogyan Rise említette jobb ha kiemelünk egy kérdést vagy témát mert egy személyiség nagyon összetett és nem minden hat egyszerre. Bár tény hogy az is látszik belőle hogy most hol van szükséged segítségre hol vívod a csatákat és hogy mik mennek jól az életedben. Azt látatlanban megmondom hogy biztos nagyon erős vagy mert erre a honlapra valahogy mindig az erősek keverednek. Véletlen?
Pussz,
e

U.i: ha elküldöd gyors választ nem ígérek
2008.12.23 08:39:14
 
#21
Kedves Rise!

Puszi a tegnapi segítségért!

Noémi.
2008.12.22 16:05:00
 
#20
na persze, miután kikönyörögtem magamnak, így nem is kell! :))))

majd írok privit, csáó.
2008.12.22 12:29:53
 
#19
Szia Berenice!

Tiéd is a lehetőség, most felajánlom! :)

Minden jót!
Rise
2008.12.20 15:17:51
 
#18
Kedves Rise!

Köszönöm szépen a segítségedet. :) Cupp érte.

Vasárnap már otthon leszek, és onnan küldök majd a prividre mélt.

Noémi.
2008.12.19 20:24:14
 
#17
bezzeg nekem ilyet nem ajánlottál fel rise! :))) ejnye-bejnye!:)
2008.12.19 16:12:11
 
#16
Szia Noémi!

Egy rendes azstrológiai elemzés olyan 60-70 A4-es oldalnál kezdődik :)
De ha elküldöd a születési idődet, lehetőleg legalább fél órára pontosan és helyet, akkor megnézem a horoszkópodat szívesen, és megírom ami eszembe jut.

Persze ha vannak konkrét kérdéseid, akkor azokat is megnézem, tudok-e rá írni valamit!

Minden jót!
Rise
2008.12.17 08:59:10
 
#15
Kedves lepke!

Köszi, megnézegetem! :)

Kíváncsi lettem volna egy asztrológiai elemzésre is, de majd akkor máskor. :)

Noémi.
2008.12.16 21:54:31
 
#14
Kedves Noemi28!

Erika mostanában boldogan babázik:)

Ha megelégszel e jó témával kapcsolatban az olvasgatással is, akkor

itt találhatsz néhány gondolatot:

http://www.asztrozofia.hu/

http://csillagbolcselet.hu/
2008.12.15 10:44:12
 
#13
erika!

Nagyon jó a téma! Engem érdekel(ne). Ha vagy még... :)
2007.06.18 15:56:28
 
#12
Én kaptam meg Ferenc születési idejét, és e-mailben ígértem neki választ a kérdéseire. Viszont figyelembe véve azokat a változásokat amik pillanatnyilag érintik hosszabb időt szerettem volna rászánni. Amiből sajnos mostanában kevés van :(.
Elnézésedet kérem Ferenc. Nem felejtettem el, és tudom hogy fontos lenne még ha nem is írogatsz miatta. Ígérem pótolom Neked is és mindenki másnak amit ígértem, csak türelmeteket kérném :(.
Pussz,e

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra