Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Könyvtár > Tarot beavatási rendszer
A Tarot beavatási rendszer
Rövid ismertető a Tarotról
 
"A mátrixokat minden valószínűség szerint eredetileg sem látták el
semmiféle szöveggel. Ebben az esetben kép-látásról és képtudás
elsajátításáról van szó. A képet nem lehet megcáfolni. A kép nem
bizonyítható, hanem van. Az ember legfeljebb más képet állít melléje
vagy szembe, de ez az előbbit nem teszi fölöslegessé. A kép az, amiben
az alak és az értelem egybeesik. Ezért nincs szám szemléletesség nélkül. "
"Amire szükség van, nem kész élettervet, hanem eszközöket nyújtani, hogy
minden ember minden személyes képességét felszabadíthassa. Nem kész
rendszereket kell adni, hanem az ébresztő mozzanatok folyamatos
lehetőségét biztosítani. A tarot mátrixai ezért nem típusok, vagyis nem
meghatározások és maradéktalan jelentések, amelyek az embert kész
helyzet elé állítják, hanem meghatározhatatlan (infinitezimális)
értelmek." (Hamvas Béla) 
 
A Tarotot, mint kártyát játékra, jóslásra és jó esetben önismereti meditációkra használták az idők során.
Eredete homályba vész, amit tudunk, hogy Egyiptomban már biztosan erre épült a belső beavatási rendszer szimbolikája, de a Héber Kabbalában az abc 22 betüje és a Tarot 22 nagy arkánuma között is máig egyenes megfeleltetést tesznek a hermetikus körök.

Javasolt irodalom az egyébként a témában is fellelhető dzsungelben, Szepes Mária: Divináció és Hamvas Béla: Tabula Smaragdina.

A Tarot ezoterikus rendszere 22 nagy lapból, az úgynevezett Nagy Arkánum szimbólumaiból és a kis lapokból az elemeknek megfelelően 4*14 es Kis arkánumok sorozataiból áll.
A 22 nagy arkánumot beavatási útként a teljesség felé vezető fokozatokként használják, nem tudjuk mennyi ideje, a hermetika az atlantiszi kultúráig vezeti vissza.

A 22 nagy arkánum egyes lapjai maguk is szimbólumrendszerek, máig élő szellemi háttérrel.
Így ugyanazon lap energiája, ha valaki képes a Tarot rendszerével felvenni a kapcsolatot, minden egyes meditatív célú kirakásnál, információkérésnél a kérdésnek és kérdezőnek megfelelően változik.
Hasonló zajlik akkor amikor valaki rendszeres meditatív gyakorlatokat folytat, például Szepes Mária útmutatása alapján, 1 hetet töltve minden nagy arkánum saját életére vetítésével mindhárom síkon.
Ez 66 heti mindennapos gyakorlatot jelent önmagunkon, ami azért ad némi támpontot ahhoz, mit is jelent a valódi ezoterikus önismereti praxis :)

Egy-egy nagy arkánum maga is komplett szimbólumrendszer, ami a meditáció során a meditáló személyiségének, beállítottságának és szellemi szükségleteinek függvényében a központi ideának megfelő lelki-szellemi területeket aktiválja és veti össze az "ideális" állapottal.
Ebből az összevetésből jön létre az az információáramlás, ami segít a központi idának megfelelő, de szubjektív idális állapothoz közelebb kerülni a meditálónak, például belső enegiák felszabadulása, vagy blokkok oldódása által.
Ezek a történések többnyire a belső megértés, a korábbi tudatos és tudat alatti tapasztalatok átértékelődése, megértése miatt következnek be, egyszerűen megfogalmazva a meditáló saját tapasztalataira és a Tarot rendszer tudására támaszkodva bölcsebbé válik.

A módszer és a tudásháttér miatt szerintem a Tarot rendszer példátlanul hasznos a Földön jelenleg fellelhető egyéb rendszerekkel összehasonlítva is, igaz ennek megfelelően mélyreható, komoly, nagy elszántságot ígénylő munka foglalkozni vele. 
 
Rise 

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra