Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Könyvtár > Merkaba
MER-KA-BA Meditáció
2006.02.27. 02:41:08 
 
Ez a teljes MERKABA meditáció leirása. Kezeljétek ennek megfelelő tisztelettel, és ha a gyakorlatot elkezditek, tegyétek félre az önhittséget, tényleg csak akkor lépjetek a legfelsőbb szintekre ha megkaptátok az "engedélyt" rá felülről. Sok sikert! 
 
Merkaba

Merkaba . . . más néven Merkabah. . . mesterek mennyei fényszekere, amely segitségével magasabb dimenziókhoz kapcsolódhatnak. A Mer-Ka-Ba a bibliában az Ezekiel által leirt fényszekér.

"Mer" - Fény. "Ka" - Lélek. "Ba" - Test.

Mer-Ka-Ba a testet es lelket körülvevő, egymással ellentétes irányban forgó energiamezőket jelenti (kerék a kerékben), olyan energiaspirálokat jelent mint a DNS, amely a testet és lelket átemeli egyik dimenzióból a másikba.MER-KA-BA MEDITÁCIÓ
Szférikus légzés tanitásai: 18 lélegzet használatának módja
(Drunvalo Melchizedek)

A módszer 17+1 légzésből áll, ebből az első 6 a polaritást hivatott egyensúlyba hozni, a következő 7 az egész testet feltöltő megfelelő pránikus folyamot hozza létre. Az ezeket követő légzések a tudatot emelik 3D-ből a negyedik dimenzióba, és végül az utolsó előtti 3 légzéssel felállitjuk a testben és a test körül forgó Merkaba-t. A legeslegutolsó légzés nem tanitható.

Minden nap egyszer gyakorold a meditációt, hogy minden egyes lélegzettel megerősitsd Istenhez való kapcsolódásodat, és ha eljön az idő, képes legyél létrehozni a Mer-ka-ba-t.


ELSŐ LÉLEGZET: Belégzés

SZIV: Nyisd meg a szivedet és sugározz szeretetet minden élőlény felé. Ha erre nem vagy képes, akkor csak nyisd meg a szivedet és engedd hogy elöntsön a mindent átható szeretetet. Ennek az érzésnek a fenntartása a legfontosabb az összes teendő közül.

TUDAT: Tudatosuljon benned a férfipólust képező gúla (csúcsa a nap felé mutat, éle előrefele áll férfiaknál, nőknél hátul húzódik végig) telve ragyogó tisztafehér fénnyel, testedet körülölelve. Próbáld magad köré vetiteni a képet, ha nem sikerül, akkor csak próbáld érezni a téged körülölelő jelenlétét.

TEST: Ahogy belégzel, mutatóujjaddal érintsd meg hüvelykujjadat. Ne feledd el, könnyedén érintsék egymást az ujjak, és ne engedd hogy bármi máshoz érjenek közben az ujjaid, se más ujjhoz, se más tárgyhoz. Tenyered mindig legyen az ég fele forditva.

LÉGZÉS: Ugyanebben a pillanatban jógikus légzéssel lélegezz, az orron át történő belégzéskor a levegő először a hasadat töltse fel, majd törzsednél és legvégül a mellkasodat. Ne legyen három szakasza a légzésnek, az egész gördülékenyen egyetlen egy belégzés legyen. Kilégzéskor mellkasod feszes maradjon, hasad ellazulva, de lehet forditva is, a has legyen feszes és a mellkas ellazulva. A lényeg, hogy az egész lélegzet harmónikus és ritmikus legyen. Kezdetben használd a 7 másodperces szabályt: 7 másodpercig belégzés, 7 másodpercig kilégzés, de ahogy fejlődsz megtalálod majd a saját ritmusodat.

Légzéstechnika részletesebben: Orron át belégzés, először a tüdő legalsó régióit töltsd fel levegővel, ha ezzel kész vagy, enyhe nyomást érzel a hasfaladon. Ezek után töltsd fel tüdőd középső részét, kinyomva a lengőbordát. Ezzel végezve engedd tovább a levegőt felfele a mellkasodba, érezd ahogy megemelkednek a bordáid. Első olvasatra úgy tűnhet számodra hogy három külön részből áll a légzés, de ez tévedés. A helyes légzés egyetlen ritmikus mozdulatsorból áll. Nem megfelelő akadozva feltölteni a tüdőt, gyakorold amig az egész harmónikussá nem válik. Kis gyakorlással pár másodperc alatt gördülékenyen véghez tudod majd vinni az egész lélegzésmódszert.

Lassan lélegezd ki a levegőt, mellkasod legyen feszes, és a hasfaladat lassan finoman húzd befele majd felfele ahogy a levegő elhagyja a tüdődet. Amikor a levegő végleg elhagyta a tüdődet, lazitsd el hasadat és mellkasodat. Kis gyakorlás után nem kell már koncentrálnod erre, az egész mozdulat természetesen fog végbemenni.

ELSŐ LÉLEGZET: Kilégzés.

SZIV: Szeretet.

TUDAT: Tudatositsd magadban a női minőséget képviselő gúla jelenlétét (csúcsa a föld felé mutat, éle nőknek előre mutat, férfiaknak hátul húzódik végig) szintén ragyogó fehér fényben ragyogva.

TEST: Ugyanaz a mudra marad, hüvelykujj még mindig a mutatóujjat érinti.

LÉGZÉS: Belégzéskor ne állj meg, azonnal kezdd el a kilégzés mozdulatsorát. Lassan lélegezz ki, a fent leirt módszer szerint. Amikor az összes levegő elhagyta tüdődet, tartsd vissza a lélegzetedet mindaddig amig enyhe nyomást nem érzel hogy újra lélegezz. Kb. 4-5 másodpercen belül érzed a lélegzetvétel szükségességét. Ebben a pillanatban tedd a következőket:

TUDAT: Koncentrálj a női gúla aljára amely a mellkasod magasságában húzódik végig. Egy villanással és energiapulzussal inditsd el a gúla alját lefele végig a gúlán a csúcs felé. Ahogy csúszik lefele a falak mentén a csúcs felé, úgy csökken a mérete is, és ahogy a csúcshoz ér, energiapulzusként kilöki az összes negativ energiát ami felgyülemlett benned egyenesen a föld közepe felé. Miközben ezt vizualizálod magadban egy időben az alábbiakat tedd TEST szinten:

TEST: Lassan forditsd szemeid egymás felé, magyarul keresztezd pillantásodat (bandzsits). Most mozgasd szemeidet ebben a formában felfele ameddig csak tudod. Nézz felfele, keresztezett pillantással. Természetesen sem a pillantás keresztezése, sem pediga felfele mozgatás nem szabad hogy erőltetett legyen, pont annyira mozgasd szemeidet amennyire még nem jár kellemetlen érzettel. Miközben felfele tekintesz, kis csiklandozást érzel a harmadik szemed helyén. Amikor ezt érzed, hirtelen mozdulattal mozgasd a szemeidet lefele olyan gyorsan amilyen gyorsan csak tudod. Ha jól csináltad, erre elektromosság érzete fog végigfutni a gerinceden.

A TUDAT és TEST együtt kell hogy dolgozzon mindeközben. Ugyanakkor amikor lefele mozditod a szemeidet kell hogy vizualizáld magadban a női minőségű gúla aljának lefele, csúcs fele irányuló csúszását. Ez a TUDAT és TEST együttes munkája fog megtisztitani téged a negativ energiáktól amelyek felgyülemlettek benned. Egészen pontosan azt a részt fogja kitisztitani benned amelyet a kézmozdulat, a mudra képvisel. Amint befejezted a mozdulatsort és végigfutott az energia a gerinceden, azonnal mudrát váltasz, és kezded az egész ciklust előlről, belégzés-kilégzés, vizualizáció. A következő 5 lélegzet ennek ismétlése lesz, változó kéztartásokkal, mudrával.:

Második lélegzet mudra: Hüvelykujj és középső ujj

Harmadik lélegzet mudra: Hüvelykujj és gyürüsujj

Negyedik lélegzet mudra: Hüvelykujj és kisujj

Ötödik lélegzet mudra: Hüvelykujj és mutatóujj (ugyanaz mint az első lélegzetnél)

Hatodik lélegzet mudra: Hüvelykujj és középső ujj (ugyanaz mint a második lélegzetnél)

Az első rész a 6 lélegzet, pólusaid egyensúlyba hozása és energetikai rendszered teljes megtisztitása ezzel befejeződött. Ezennel készen állsz a következő szintre, a következő 7 lélegzetre.

Egy egészen újfajta lélegzetminta kezdődik. Ezúttal nem kell a gúlákat magad köré vizualizálnod. Csak azt az energiaoszlopot kell látnod amely a férfiminőséget képviselő gúla csúcsától a nőiminőséget képviselő gúla csúcsáig húzódik, végig a gerinceden és azon is túl kb karnyújtásnyira a fejed fölött és karnyújtásnyira alattad végződve. Átmérője pontosan akkora mint amekkora átmérőt első mudrád képvisel, hüvelykujjad és mutatóujjad között.


HETEDIK LÉLEGZET: Belégzés

SZIV: Szeretet. Próbáld tökéletesiteni, emelni az érzést.

TUDAT: Próbáld vizualizálni ezt az energiaoszlopot végig a testeden és azon kivül is, karnyújtásnyira a fejedtől és karnyújtásnyira alattad végződve. Belégzéskor lásd ahogy a fénylő fehér energia áramlik benne fentről lefele és lentről felfele. Örök mozgásban van, és a mozgást azonnal látnod kell amint elkezdődik a belégzés. Ezzel a vizualizációval segited elő azt hogy tudatosságod feljebb lép egy szintet, három dimenzióból a negyedikbe. Képzeld el ahogy a két mozgó energianyaláb a köldököd magasságában találkozik ebben az oszlopban. Ahogy a légzés elindul, látod hogy az összetalálkozó energianyalábokból egy grapefruit nagyságú energiagömb keletkezik a köldököd magasságában. Ahogy a légzésre koncentrálsz, a gömb egyre erősebben fénylik és lassan növekedni kezd.

TEST: A következő 7 légzésen át ugyanazt a mudrát tartsd fenn zavartalanul. Hüvelykujj egyszerre érinti a mutató és a középső ujjat.

LÉGZÉS: Mély, ritmikus légzés, 7 másodperc be, 7 másodperc kilégzés. Többé nem kell visszatartanod a légzést, folytasd a ritmust. Ahogy lélegzel, az energiaoszlopban folyó energia mozgása nem változik, folyamatos.

HETEDIK LÉLEGZET: Kilégzés.

TUDAT: A köldöködnél lévő energiagömb tovább növekszik folyamatosan. Kilégzéskor a gömb 24-25 cm szélesre nő.

LÉGZÉS: Ne erőltesd a kilégzést. Amikor a tüdőd természetesen kiürül, ugyanolyan természetességgel kezdd a következő lélegzetet.


NYOLCADIK LÉLEGZET: Belégzés.

SZIV: Szeretet.

TUDAT: Az energiagömb továbbra is lassan növekszik.

NYOLCADIK LÉLEGZET: Kilégzés.

TUDAT: Az energiagömb tovább növekszik, és mire befejeződik a kilégzés, eléri teljes nagyságát. Mérete személytől függően változik, nem lehet pontosan meghatározni. Ha leghosszabb ujjadat a köldöködhöz helyezed, tenyered alatt található vonal határozza meg a gömb sugarát, ennél nagyobbra nálad nem tud nőni.


KILENCEDIK LÉLEGZET: Belégzés.

TUDAT: Az energiagömb már nem tud nagyobbra nőni, úgyhogy az oszlopból folyó energia benne koncentrálódik. A gömb egyre ragyogóbbá válik.

LÉGZÉS: Ahogy belégzel, a gömb egyre ragyogóbbá válik.

KILENCEDIK LÉLEGZET: Kilégzés.

LÉGZÉS: Ahogy kilégzel, a gömb még ragyogóbbá és ragyogóbbá válik.


TIZEDIK LÉLEGZET: Belégzés.

TUDAT: A belégzés felénél ahogy a gömb egyre ragyogóbbá válik, eléri a kritikus tömeget. A gömb belobban, nappá, ragyogó, vakitó fehér fénygolyóvá válik. Készen állsz a következő lépésre.

TIZEDIK LÉLEGZET: Kilégzés.

TUDAT: A kilégzés pillanatában a naphoz hasonlatos ragyogó energiagömb kiterjed köréd, Leonardo által meghatározott formában körülölel téged. Testedet körbevette a fénylő energiagömb. Visszatértél az ősi szférikus légzéshez. Ebben a pillanatban ez az állapot még nem stabil, MUSZÁJ még hármat lélegezned ahhoz hogy stabilizáld.

LÉGZÉS: Kilégzéskor formálj egy kis rést az ajkaid között és azon fújd ki a levegőt, kis nyomást képezve ezzel. Ahogy érzed hogy a gömb megnőtt, gyorsan fújd ki a hátralévő levegőt a tüdődből. Abban a pillanatban fog teljes nagyságában szétterjedni köréd az energiagömb.HARMADIK RÉSZ: TIZENEGYEDIK, TIZENKETTEDIK és TIZENHARMADIK LÉLEGZET: Belégzés és Kilégzés

TUDAT: Lazulj el és érezd ahogy az energia folyik felülről-alulról az energiaoszlopodban a gerinced mentén, összetalálkozik a köldöködnél, és kiterjed köréd a téged körülölelő gömbbe.
LÉGZÉS: Ritmusosan és mélyen lélegezz. A Tizenharmadik lélegzetnél stabilizáltad a gömböd magad körül, és kész vagy a nagy fontossággal biró Tizennegyedik lélegzetre.


A TIZENNEGYEDIK LÉLEGZET

SZIV: Szeretet.

TUDAT: A Tizennegyedik lélegzet belégzésének kezdetekor miközben látod ahogy az energia mozgását az energiaoszlopban, ahogy találkozik a köldöködnél, a kis gömböt amely ugyanúgy ott van, csak belőle sugárzik ki a téged körülölelő nagy energiagömb, a kis gömböt csusztasd fel az energiaoszlopodon a csecsemőmirigyhez, a szivcsakrához közel, a szegycsontodhoz. Bár ez egy nagyon könnyű mozzanat lesz, mégis kimondhatatlan erővel bir. Ebből a pozicióból lélegezve tovább tudatod felemelkedik a harmadik dimenzióból a negyedik dimenzió tudatosságába, más szavakkal leirva Földtudatból Krisztusi tudatba emelkedsz.

TEST: Ezt a mudrát tartsd fenn mostantól a meditáció végéig, a legutolsó lélegzetig. Helyezd kezedet a hasadra, férfiaknak jobb kézfej a balkézfejen, nőknek balkézfej a jobbkézfejen pihenjen. Ez a mozdulat ellazit.

LÉGZÉS: Ritmikus és mély légzés, majd pedig ezt az állapotot fenntartva könnyed lazitó lélegzetvételek mindaddig amig meg nem történik az áttörés, felsőbb éneddel való találkozás. Légzés a Krisztusi pontból folyik, és javaslott ezt fenntartani mindaddig amig kapcsolatot nem sikerül teremtened felsőbb Éneddel. Felsőbb Éned engedélye nélkül nem ajánlott továbblépni a gyakorlatban. Csak érezd az energiafolyamot, érezz, létezz és lélegezz. Élvezd a kapcsolódást Istennel, érezd át az Életet a Krisztus Lélegzeten keresztül.

Mer-Ka-Ba, a Felemelkedés Módszere
Az utolsó három lélegzet.


FIGYELMEZTETÉS: NEM AJÁNLOTT a további, utolsó három lélegzet gyakorlása felsőbb Éned engedélye nélkül. Ezt komolyan kell venned. Tudni fogod amikor megkapod az engedélyt, tudni fogod hogy mikor léphetsz tovább. Már igy is kimondhatatlan erőket mozgattál meg magadban és magad körül, felsőbb éneddel való kapcsolat nélkül továbblépve komolyan árthatsz magadnak..TIZENÖTÖDIK LÉLEGZET: Belégzés.

SZIV: Krisztusi szeretettel telve.

TUDAT: Tudatositsd magadban az egész csillagot. Vedd észre, hogy három gúlából áll össze, három teljes csillagformából amelyek egymásra vetülve, egymást keresztezve vesznek körül. Első a test maga, és ez helyhezkötött, soha semmilyen körülmény hatására nem mozdul (kivéve rendkivüli eseteket). A testet körülveszi, attól függően elhelyezkedve, hogy férfi vagy női minőséget képvisel maga a test. A második gúla-csillag a férfiminőség, elektromossággal töltött, ez tulajdonképpen az emberi tudat maga, bal vállad felé fordulva forog, azaz órával ellentétes irányban. A harmadik gúla-csillag a női minőséget képviseli, magnetikus, tulajdonképpen az ember érzelmeit képviseli. Ez a gúla az óra járásával egyezően forog, vagyis a jobb oldalunk felé.
Hogy pontositsuk a képet, nem azt mondjuk hogy külön forgasd a férfi és női gúlát. Ha azt mondjuk hogy forgasd az egészet egyszerre, akkor azt szó szerint is értjük.
Tehát a Tizenötödik lélegzet belégzésekor mondd magadnak a kulcsszót: Egyenlő Sebesség. Ezzel hozod létre az egyenlő sebességet mindkét, egymással ellentétes irányban forgó gúla között - kilégzés közben. Amikor a férfiminőség/tudat gúlája leir egy kört, pont akkor fogja a női minőség/érzelem gúlája is befejezni az övét.

TEST: Mozdulatlanul fenntartod az egymásra helyezett kezek mudráját.

LÉGZÉS: Ismételten ritmikusan és mélyen lélegezz, de csak a következő három lélegzet erejéig, aztán lazits és lélegezz könnyedén.

TIZENÖTÖDIK LÉLEGZET: Kilégzés

TUDAT: A két gúla forgása felgyorsul. Egyik pillanatról a másikra mozgásuk pontosan a fénysebesség 1/3-ra nő a csúcsoknál. Valószinű hogy ezt Te nem fogod érzékelni mert túl gyors lesz az érzékeléshez, de ettől függetlenül érezni fogod a sebességet. Amit most elértél az tulajdonképpen a Mer-Ka-Ba "motorjának" beinditása volt. Nem fogsz sehova sem menni és semmiféle érzékelés vagy tapasztalás nem fog történni veled. Ez pontosan olyan állapot mintha beinditanád egy kocsi motorját, de a váltót üresben hagynád.

LÉGZÉS: Formálj egy kis rést az ajkaid között mint ahogy a Tizedik Lélegzetnél tettél, és annak megfelelően lélegezz ki. Érezd, ahogy kilégzés közben a gúlák felgyorsulnak körülötted.


TIZENHATODIK LÉLEGZET: Belégzés

TUDAT: Ahogy kilégzel, abban a pillanatban a gúlák sebessége a fénysebesség 1/3-ról 2/3-ra gyorsul fel. Amint elérik ezt a sebességet, egy jelenséget élsz át. Egy 1.5m-1.6m átmérőjű korong jelenik meg körülötted, a gerinced aljánál. Az energiagömb körülötted ezzel a koronggal összeolvadva egy új formát vesz fel, hasonló egy repülő csészealjhoz. Ezt az energiamátrixot hivjuk Mer-Ka-Ba-nak. Sajnos ez az állapot nem stabil. Ha látod vagy érzed a Mer-Ka-Ba-t magad körül, érezni fogod azt is hogy nem stabil. Lassan, de vibrálni, rezegni fog körülötted. Éppen ezért van szükséged a Tizenhetedik Lélegzetre.

LÉGZÉS: Ugyanúgy mint az előbb, kis rést képezz az ajkaiddal és azon fújd ki a levegőt, enyhe nyomást képezve. Ez az a pillanat amikor a sebesség megnő. Amint érzed hogy nő a sebesség, engedd ki a levegőt teljes erődből. Ezzel a lélegzettel fogod létrehozni a Mer-Ka-Ba-t magad körül.


TIZENHETEDIK LÉLEGZET: Belégzés
SZIV: Emlékezz a feltétel nélküli szeretetre amit minden élő iránt érzel magad körül, ha ezt nem tudod végig fenntartani, a meditáció nem jár sikerrel.

TUDAT: Ahogy lélegzel, mondd magadban a kulcsszót: A Fénysebesség Kilenctizede. Ez a kulcsszó fogja elinditani a sebesség növelését, és ezzel fogod stabilizálni a forgó energiamezőt magad körül, a Mer-Ka-Ba-t. A mi háromdimenziós világunk a fénysebesség 9/10-re van hangolva. Tested atomjai ezzel a sebességgel forognak magjuk körül, ezért kell ezt a sebességet elérned.

LÉGZÉS: Ritmusosan és mélyen lélegezz.

TIZENHETEDIK LÉLEGZET: Kilégzés

TUDAT: Eléred a fénysebesség 9/10-t és stabilizálod vele a Mer-Ka-Ba-t.

LÉGZÉS: Ugyanúgy mint az előző két Lélegzetnél, képezz kis rést az ajkaid között, és fújd ki rajta a levegőt, kis nyomást képezve. Ahogy érzed hogy a sebesség emelkedni kezd, teljes erőddel fújd ki a hátralevő levegőt, ezzel fogod elérni a megfelelő sebességet. Mostanra stabil, harmadik dimenzióra hangolt Mer-Ka-Ba-d van. Felsőbb Éned segitségével megérted hogy pontosan mit is jelent ez az állapot.


TIZENNYOLCADIK LÉLEGZET:

Ez a lélegzet rendkivüli, és sehol nem tanitható. Felsőbb Énedtől kell megkapnod a módszerét. Ez az a lélegzet ami túlemel téged a harmadik dimenzióbeli létezésen, egyenesen a negyedik dimenzióba. Fizikailag eltűnsz erről a világról, és megjelensz egy másikban amely egy ideig az új otthonod lesz. Ez nem a vég, de a kezdete egy örökké tartó terjedő tudatosságnak amely visszavezet téged HAZA, TEREMTŐDhöz.

 
 
Eneth 

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra