Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Fórum > ATLANTISZ
A topik olvasásra nyitott. Ha hozzá szeretne szólni, kérem jelentkezzen be, illetve ha még nem tette meg, regisztrálja magát.

Okkult gondolatok
Archeon
2007.12.03 21:14:11
0
 1970.01.01 01:00:00
Kedves Barátaim! Archeon "Egy látomással kezdődött..." írása évek óta az első olyan megnyilvánulás atlantiszról, amit hellyel közzel tisztának tartok. Ezért a csatornázásért köszönet Archeonnak! Az én élményeimet itt olvashatjátok: http://www.asztralutazas.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=94&Itemid=90 http://www.asztralutazas.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=182&Itemid=90 A kérdésem, s a fórum témája ez: Kinek milyen tapasztalatai vannak ezekkel a korszakokkal kapcsolatban?
Egyenes időrend
1 ¤ 2 ¤ 3 ¤ 4 ¤ 5 ¤ KÖVETKEZŐ
2010.02.04 19:26:17
 
#86
Szia Nimrodel!

Én is üdvözöllek a honlapon! Erika teljesen pontosan leírt mindent, ami kísérleteket illeti. Ami viszont a tapasztalataidat illeti, én kíváncsi vagyok rájuk, akkor is, ha "regényt lehetne róluk írni", és természetesen, ha azokat megoszthatod velünk. Lehet, hogy másnak is fontosak lehetnek, ahogyan az én összegzésemet is jónak találtad a kutatásaidhoz.

barátsággal: Archeon
2010.02.04 12:12:08
 
#85
Szia nimrodel!
Ami az oldalmenüben van fórum nem ugyanaz mint ami felül van. Ez sokak figyelmét elkerüli. Lehet hogy át kellene nevezni transzcendens fórummá vagy vmi hasonlóval.
Általában pénteken 10 órakor egymásra koncentrálva transzcendens utazások teszünk, majd megosztjuk egymással ki mit tapasztalt. Bár eléggé szétszórva vagyunk az országban mégis a sok energia összeadódik és ilyenkor erősebb és tisztább érzékelések vannak mint amikor egyedül meditálsz. A tapasztalatok többnyire egybevágnak (bár most az utolsó alkalommal pont nem :)). Ezek alapján könnyen leszűrhetjük magunknak hogy mi az ami valóban ott volt és mi az amit csak mi "képzeltünk". (bár gyakran azt sem mi hoztuk létre csak vannak dolgok amiket vki lát/hall/érez míg mások nem).
Minden héten van egy-egy téma. Gyakran volt a csapat már Atlantiszon is, és sok spirituálisan magas energiájú helyen (pl. Stonehenge, MachuPichu). Van amikor csak egy-egy energiát próbálgatunk, és a tapasztalatok által próbálunk fejlődni.
A csapat nyitott, bármikor bárki csatlakozhat mindenkinek örülünk. Ha vmi érdekel akkor írd meg az ötletek topicba és sort kerítünk rá.
Ezekről a balmenüben található fórumba olvasgathatsz jó sokat :).
Ha van kedved várunk szeretettel,
erika
2010.02.03 07:58:11
 
#84
Szia!
Hat azt ertem ezen,hogy gyere tobbszor erre a portalra.
Esetleg nemely kiserletben reszt vehetnel...
Nekem is van kedves helyem itt Nagykoros hataraban ahova szivesen kijarok,elmelkedni.
Valamilyen technikaval treningezed-e magadat?
Baratsaggal:Ferenc
2010.02.02 16:35:56
Válasz #82 megjegyzésre
#83
Kedves Ferenc!
A csatlakozás alatt mit értesz,? nem pontosan értem mit mondasz, lehet h én vagyok béna...Regisztráltam ide, és boldogan beszélgetek a fórumokon :)

Igen a bosnyák piramisokról tudok, meg Medjugorje környékén is jártzam tavaly de még nem sikerült eljutnom. Viszont kaptam onnan egy medált amit nagyon szeretek. De mivel igencsak lecsúszott munkanélküli vagyok ezért az utazgatásra nemigen tellik. Viszont a környékünk erdős és van egy két nagyon csodajó pont ahol mennyei béke uralkodik, oda szeretek kijárni.

Nem kell félteni, elég szkeptikus vagyok ahhoz hogy ne higgyek el bármit csak amit teljesen igaznak érzek, és igen sok dolgot megtapasztaltam már ami elegendően alátámasztja az elmáletet, csak nem akartam regényt irni. Örülök h ilyen gyorsan válaszoltál.
Üdv
nimrodel
2010.01.31 07:59:47
 
#82
Kedves Nimro!
A batrake a jovo!
Mi lenne,ha nem csak olvasgatnal itt es mashol,hanem csatlakoznal hozzank?
Az ok,hogy nyitott vagy.
De tudod masoktol olvasgatni esetleg fantazgialasokat,csak mas dolog,mint dolgokat megtapasztalni tisztabban,nem?
Felsorolztal nehany szakralis helyet,de legyszi ne hagyd ki a sorbol a bosnyak piramisokat sem.
Ez a terulet Atlantisszal egyidos,annak a kultoranak tarsa!
Bizonyos energiaminta lenyomatokat talalhatsz ezen a helyen is.
Mivel kozel van hozzad,akar erdemes elutaznod szemelyesen is,hogy ra tudj hangolodni a tajra es ertekeire.
Te dontesz,en csak buzditalak,es lam nem lesz hiabavalo...
Baratsaggal:Ferenc
2010.01.30 18:04:25
Válasz #79 megjegyzésre
#81
Kedves Archeon és Gaben,
Szeretnék kicsit ideszólni, mert pár éve én is kutatgatok a multam után, és érdekes dolgokat találtam. Archeon cikke az ami nagyon sokat segitett a kutatásomba, és a sok furcsa zavaros irások között kitünt.

Nos annyit szeretnék hozzátenni Egyitpom oldaláról, hogy Elizabeth Haich Beavatás cimű könyvében van egy rész ahol Athotisz röviden elmeséli annak történetét, hogy hogyan is kerültek a beavatott népek szanaszét a világba, de főleg arról beszél, hogy Egyiptomba hogy jutottak. Nagyon érdekes, és az általatok elmondottakkal egybevág.

Amit én eddig tudok az az, hogy a pusztulás után több helyre letelepedtek az Isten fiai, egyik ilyen központ volt egyiprom és a mára már kiszáradt szaraszvati folyó partján élő népek Indiában, illetve a maják népe délamerikában. Haich könyvében arról is szó van hogy a tudásuk univerzális,és a beavatásra várók a templomban "jógáznak" és olyan koncentrációs gyakorlatokat alkalmaznak ami legintenzivebb Radzsa jógában van.

Ez mellett még szeretném mondani, hogy pár éve teremtéstörténeteket is olvasgatok, főleg a gnosis.org oldalon levő gnosztikus arhivumokból, és a legjobbnak szent jános titkos könyvében levő részletes leirás tünik legvilágosabbnak (the secret book of John). Az irás szerint Jézus mesélte ezt neki igy a feltámadása után.

Azt nagyon érdekesnek találom, amit Archeon ir a NG sorozatáról, jó lenne valahol megszerezni valami archivumbol. Habár az is lehet hogy dokumentum filmet is készitettek rola.

Az biztos hogy minden képzeletet felülmuló dolgok voltak ott, amik nekem beugranak néha eléggé kikészitenek, mert szegény józan eszem alig tudja elviselni. :)) Sokáig tart mig az ember felkészül az ilyesmire. Körül nézek még ezen az oldalon elég érdekes kis beszélgetések vannak
Köszi mégegyszer
nimro
2009.10.13 12:20:22
Válasz #79 megjegyzésre
#80
Kedves Archeon!

koszonom valaszod, elegge felkeltette az erdeklodesemet tobb dolog irant is, probalok tobb altalad megemlitett dologban bovebben is tajekozodni. A sumer dolog valoban erdekes, hogy kik es merrol , merre. Az Erdelyben talalt tatarlakai amuletten sumer irasjelek vannak es regebbiek mint a Kozel keleten talalt sumer irasos emlekek barmelyike, raadasul 4 betuje megegyezik a szekely rovasiraseval. A kereszt mint szimbolum pedig mar megjelenik, pedig az amulett kora legalabb 7000 eves. Tojas vagy a tyuk? Lehet az elet a jegkorszak utan a Karpat medencebol indulhatott ki?

sott, maga a keresztenyseg eredeti osi gyokerei is? a magyar nyelv zsenialis informaciohordozasa reven akar bizonyithato is lenne. a 12 zodiakus rendszert legalabb 10 000 eve ismeri az ember. Ha egy keresztet irunk a körbe , akkor felOSZTjuk a KÖRt 4 reszre. ez a KÖROSZT. azaz a kereszt. a csillagjegyek felosztasa adja az ev fő kereszteny unnepeit. Az angolban cross, a nemetben kreuz, latinban crux...de egzik nyelvben sem jelent semmit, csak magat a szot.


A nyilas csillagjegy sem veletlen, hiszen nyilas nemzetek eltek harmoniaban parhuzamosan az egyiptomi kulturaval. Kimutattak, hogy Tutankhamon halotti maszkja erdelyi aranybol keszult.
Atilla kiralyunk magaval vitte a sirba a spiritualis tudast, amit atlantiszi oroksegunk lehet? A kedvenc helye a Pilis volt, am a Fold szivcsakraja. miert hazudjak rola hogy barbar, kegyetlen volt. Tobb nyelven beszelo diplomata, aki kepes volt egybe tartani egy akkora birodalmat. Testvere miert valtoztatta meg a nevet Bledarol Budara? Talan a Budha szobol ered, mivel az azsiai utak soran megerintette a budhizmus? Miert van hasonlosag bizonyos szavakban az inka a maja es a magyar nyelvben. pl.
a maja APUnak szolitja az apjat es az inka meg TATAnak

Azt hiszem a kerdesek, rejtelyek es titkok a vilagban mind-mind egy torol fakad es minden osszefugg es egy szep napon mindnere feny derul.

forro udvozlet
Gaben
2009.08.23 21:47:56
 
#79
Kedves Gaben!

Mindenek előtt köszönöm a türelmet, sajnos a nyárutó egy kissé sűrűre sikerült. Ezen kívül tartok tőle, hogy némi csalódást fogok okozni, hiszen nem vagyok szakértője a zsidó történelemnek, sem az Ószövetségnek. A Kabbalát tanulmányoztam ugyan, de az meg már túl régen volt ahhoz, hogy emlékeimből pontos képet rángassak elő róla olyformán, hogy azt mások számára is érthetően leírjam. Minden esetre megpróbálok válaszolni.

Kezdjük a fizikai információkkal. A NG-n volt egy sorozat, amelynek az volt a címe, hogy a Reális Biblia. Ebben vizsgálták többek között a zsidók Egyiptomból való kivonulását. A tudományos régészeti adatok nem támasztják alá, hogy ez a kivonulás megtörtént, sőt, mi több, arra is igen kevés a bizonyíték, hogy a zsidók egyáltalán Egyiptomban lettek volna. Így érthető, miért nincsenek megemlítve az Ószövetségben a piramisok. Ez teszi érthetővé azt is, hogy az egyiptomi írásos feljegyzések között egyszerűen egy hang sincs a zsidókról, noha sokkal jelentéktelenebb népekről hosszan írnak a történetírók.

Próbálták vizsgálni a biblia adatai alapján a kivonulás útvonalát. Semmi. A régészek szerint ha egy kb. 40-60 ezer főből álló nép vándorol a sivatagban, annak azért nyoma kellett hogy maradjon. Ilyen nyomokat nem találtak, amit találtak, aszerint az feltételezhető, hogy kisebb, néhány családot felölelő csoportok lényegesen kisebb útvonalon vándoroltak egyik helyről a másikra.

Nézzük most az egész történetet okkult szemszögből, feltételezve, hogy a zsidóság valóban jelen volt Egyiptomban, és volt konfliktus az egyiptomi, és a zsidó nép között, az Ószövetségben leírtak szerint. Árulkodó az a rész, amikor Mózes bemutatja a csodáit a Fáraónak, jelezvén, hogy isteni hatalommal van felvértezve, és jobb, ha elengedi őket. Csakhogy az egyiptomi papok VALAMENNYI CSODÁT MEG TUDJÁK ISMÉTELNI. Ergo, nem találják különlegesnek Mózes hatalmát és tudását, mivel az éppen úgy rendelkezésére áll az egyiptomi papoknak is. Hogyan lehet, hogy az abszolút, kizárólagos hatalom isteni ígéretével rendelkező ember egyszercsak olyanokkal találkozik, akiknek szintén birtokában van ugyan az a hatalom? Vajon nekik ki adta azt, ha a történet szerint csak Mózes birtokolhatta? Ez meglehetősen súlyos ellentmondás.

Valóban az atlantiszi tudásról lenne szó? A máig fejlődőképes emberi civilizációt a Közel-Keleten a sumérok teremtették meg, mintegy 6000 évvel ezelőtt. Ez a hivatalos régészeti álláspont, tekintettel arra, hogy a legkorábbi civilizált városok romjai Úr, és Uruk néven kerültek elő. A misztikus fejlődésről azonban keveset tudunk. Ha a hipotézisemre lenne valaki kíváncsi, akkor azt mondanám, a sumér civilizáció fizikai létrejöttében az atlantiszi túlélők szerepe nyilvánvaló. Annál is inkább, mert a sumér civilizáció ELŐZMÉNY NÉLKÜL, A SEMMIBŐL JÖTT LÉTRE fejlett építészettel, és írással. Sajnos nagyon keveset tudok a sumér misztikumról, de úgy tűnik, nem álltak nagyon magas szinten ahhoz, hogy megmaradjanak, és végül beolvadtak más népekbe, ők maguk pedig eltűntek. Valószínű, hogy ők átadtak valamit az általuk képviselt tudásból, de mire az általunk ismert nagy Egyiptomi Birodalom kialakult, a misztikus tanok kiteljesedtek (vagy csak többet tudunk róluk az egyiptomiak révén).

Az egyiptomiak magas fokú spirituális intelligenciája engem például lenyűgöz. A fentebb említett Ószövetségi rész rendkívül árulkodó. Azt is számításba kell venni - szerintem - hogy Egyiptom területén korábban tényleges Atlantisz korabeli település/ek/ lehettek, erre utalnak például a piramisok, vagy az 1000 tonnás obeliszkek, vagy a 2000 tonnás kövekből kialakított mesterséges platók, amelyeknek még a rendeltetését sem ismerjük. Vagyis az egyiptomiak akár KÖZVETLENÜL kaphattak ízelítőt Atlantisz kultúrájából, esetleg írott emlékeiből. /különösen nagy elhallgatások kísérik Platón leírását a Nagy Piramisról. Merthogy az ő idejében még nem léteztek történelemhamisító Zair Havas-ok, így nem volt aki megtiltsa neki, hogy a Nagy Piramis SZÁMTALAN KAMRÁJÁRÓL írjon/

Így tehát úgy tűnik, az atlantiszi tudás nemcsak átöröklődött, hanem folyamatosan fejlődött, új, és újabb források kerültek elő. Azt is vélelmezem, hogy Egyiptomban teljesedett ki az atlantiszi tudás leginkább, és máig ez a csúcs, ha az intézményesült formákra gondolunk.. Volt ugyan egyetlen nagy kísérlet a világtörténelemben arra, hogy az atlantiszi tudás intézményesült legyen, de az sajnos világégéssel, és pusztulással járt együtt. /ezt csak megemlítettem, nem tartozik szorosan a tárgyhoz./

Ha tehát Egyiptomban az atlantiszi tudás jelen volt, akkor elképzelhető, hogy az ott élő népek, - így a zsidók is - kölcsönhatásba kerültek vele, és azt valamilyen módon átvették. Különösen fontos József története ebből a szempontból, akit elüldöztek a testvérei látomásai miatt, ő viszont hatalmas egyiptomi előjárójává vált, a fáraó tanácsadójává, mert az egyiptomiak MÉG FELISMERTÉK AZOKAT AZ EMBEREKET, akik valódi tudást hordoztak, nemüktől, származásuktól függetlenül.

Ilyen tudással, és feladattal mások is megszülethettek. Például Mózes, akiről fentebb már volt szó. Szerintem Mózes - bárki súgott is neki - nem feltétlenül volt vezetésre alkalmas személyiség, pláne nem volt biztos misztikus tudása. A Frigyláda miatt gondolom én ezt. Merthogy a Frigyláda eredetileg egy atlantiszi eszköz, erről meditációs tapasztalataink vannak. A technokrata korszakban építették, kommunikációs eszköz, ezen kívül védelemre de támadásra is használták. HIHETETLEN ESZKÖZ!! Ezzel szemben az, amit Mózes vezetésével ismeretlen instrukciók alapján a zsidók építettek, csak egy halvány utánzat. Az ugyanis nagyjából és egészéből irányíthatatlan módon működött.

Tőle elvonatkoztatva Salamon neve jut még eszembe. Salamon olyan ember volt, aki ismerte Atlantisz misztériumait, vagyis reinkarnálódott mester lehetett. Salamont tekinthetjük a nyugati modernkori mágia atyjának, Hermész Triszmegisztosz örökösének, a zsidóságban. Tőle eredeztetjük a Salamon kulcsai, és Salamon kiskulcsai című műveket, amelyek a szellemlényeknek az ember általi uralásának praktikáit tárgyalja. Salamon bölcsessége, és tudása messze kiemelkedik az akkori világban, ahogy az okkultisták mondanák, fénylő csillaga ő, az emberiségnek. Ezt a csillagot minden okkultistának illik tisztelni, és róla elismerően szólni. Ha már kérdésként merült fel, ő az, aki a hexagramot, és a pentagramot rangjához méltó helyre emeli, mint a makrokozmosz, és a mikrokozmosz /az ember/ abszolút hatalommal bíró jelképeit. Úgyis mondhatjuk, hogy a legtöbb ember csak sejti ezeknek a szimbólumoknak az erejét, ő viszont használni is tudta azokat. Hozzátesszük, miként azt az atlantisziak is tudták.

Ha a spiritualitásról, a spirituális tudásról beszélünk, nem gondolkodhatunk egysíkúan, és nem gondolhatjuk azt, hogy az csupán fizikailag adódhat át egyik néptől a másikhoz. /fentebb is ezt próbáltam meg bizonyítani./ Minden népnek MEGVANNAK A MAGUK MISZTIKUS CSOPORTJAI, akik MAGUK IS KÉPESEK ELÉRNI A TUDÁST KÖZVETLENÜL. A zsidóknál ez a csoport az esszénusok szektája. Az esszénusok ma is az atlantiszi túlélők leszármazottjainak tartják magukat, mi több, Jézus személyét is maguktól eredeztetik. A Holttengeri Tekercseket bizonyítékként tartják számon etekintetben. /Tény, hogy az esszénusoknál fizikailag is megfoghatóan megjelenik a spirituális tudás. /lebegés, gyógyítás, idézés formájában/

A keresztényeknél ez a csoport a gnosztikusok, az iszlámnál a szúfik, a hinduknál Buddha, és vallása, sorolhatnám tovább ezeket a csoportokat. Közös ismertetőjük, hogy nincs szükségük ködös hitre valamilyen istenségben, mert ők MINDANNYIAN VANNAK OLYAN BÁTRAK, HOGY MEGÉLIK EZT A HITET. Nem tagadom, a magam módján én is erre törekszem, bár a módszereim egy kissé egyediek :-) De ez van.

Összefoglalva azt gondolom, hogy a spirituális intelligencia, és tudás átöröklésében kevéssé, vagy egyáltalán nem állítható fel olyan lineáris fejlődési vonal, mint mondjuk a fizikai társadalom fejlődésében. Itt vannak fénylő csillagok, vannak csoportok, vannak kisebb, és nagyobb hullámvölgyek - most mondjuk éppen egy nagyobb hullámvölgyben vagyunk tévutakkal :-) Jól látható, hogy a spiritualitás szempontjából az időnek egyáltalán nincs szerepe. Vannak korszakok, amelyekben kiemelkedő művek keletkeztek, és vannak korszakok, amelyek másképpen épültek fel, más célokkal. Mi, akik ezeket a korszakokat éljük, nehezen látjuk át az értelmüket, mert nincs rálátásunk a végtelenre. De én személy szerint hiszem, hogy képesek leszünk egyszer arra, hogy tudatos döntéseket hozva, magunk formáljuk meg azt ami felé tartani akarunk. Egykor, az atlantisziak, és azóta talán sokan mások képesek voltak erre. Most rajtunk a sor.

Baráti üdvözlettel: Archeon

U.i.: Peruról: Transzcendens kísérletek link alatt, Fórum, majd a Föld energiapontjai, azon belül az 5. hozzászólás. Itt olvashatsz a helyről.
2009.08.06 22:04:45
 
#78
Szia Gaben!

Kifejtős kérdésed megválaszolása némi időt igényel, már elkezdtem a választ amúgy, remélem hamarosan befejezem. Most szabadságot adtam magamnak, nem tudok a soulra figyelni, nem vagyok netközelben.

Baráti üdvözlettel: Archeon
2009.08.03 23:45:43
Válasz #76 megjegyzésre
#77
Tisztelt Archeon!

koszonom az altalad irt cikket Atlantiszrol. Regota foglalkoztatnak bizonyos gondolatok es ugy velem Atlantisz talan beleillik a kepbe. Irtad, hogy a sziget elpusztulasa utan kulonbozo pontokon a Foldon orokul lett hagyva a tudas, amivel az atlantisziak rendelkeztek. Mindig is izgatott a kerdes, miert nem irtak a zsidok a Bibliaban a piramisokrol? Gyakorlatilag a Biblia egy teljes "terkep" az akkori Kozel-Keletrol, nem hiszem, hogy egy akkora epitmeny nem lett volna emlitesre melto. Lehet azert menekultek Egyiptombol a Voros -Tengeren keresztul, mert elloptak az egyiptomiaktol a titkos atlantiszi tudast? Talan mai napik keresik jeruzsalem alatt az elrejtett informaciokat, amik vegre eljuttatnanak minket az igazsaghoz? A Kabala az atlantiszi tudasra epul? Miert lett az Osi jelkep, a hexagram a zsidosag jelkepe, ami gyakorlatilag rengeteg kulturaban felfedezheto? Talan a gyemanthoz valo kotodese a zsidosagnak az lehet amit emlitett On , hogy rezgesekkel lehet belevinni informaciot kristalyokba? Elnezest a sok kerdesert, de azt hiszem a megoldas egyszer errefele lesz fellelheto.
Utolso kerdes....mi annak a helynek a neve Peruban? Januarban megyek oda, es erdekelne. Tavaly Jeruzsalemben voltam, eletem leghihetetlenebb elemnye volt.
udw. koszonom a valaszat elore
gAben
2009.02.20 09:51:10
 
#76
Szia!

Erre tapasztalataimban nem találtam bizonyítékot. Az egyes ezoterikus irányzatok között teljesen ellentétes verziók keletkeznek. Ennek szerintem egyrészt az az oka, hogy a most ezotériával foglalkozók többsége az asztrálsík olyan területeiről "szedi" be az információkat, ahol rengeteg a megbízhatatlan forrás. Másrészt, magát az információt torzítja a "fordítás" ami azt jelenti, hogy egy olyan információt amelynek kevés köze van mindahhoz a világhoz amelyet fizikailag ismerünk, emberileg érthető fogalmakra kell fordítani.

Erről korábban is írtunk már. Eltérő értékrendek, eltérő jelképrendszerben ez szinte lehetetlen. Mást jelent nekem a szabadság, és mást jelent neked. De még egy egyszerű állat, mondjuk a kutya is teljesen más gondolatokat ébreszthet bennem, mint benned. Akkor képzeld el az a szitut, amikor olyan fogalmak jelennek meg, amik nem köthetők fizikai szinthez. Ez óriási káoszt eredményez.

Arról sem kell beszélni, hogy az embereket saját gondolataik oly mértékben elfoglalják, hogy tulajdonképpen lehetetlen megmondani, az információ agyszülemény-e, vagy valós testenkívüli élményből származik. /Ami azt illeti olyan "mesterrel" személyesen találkoztam, akit még a testenkívüli élményben is "megvezettek/.

Szerintem nem kell ezekről gondolkodni, hanem minden ember próbálja a saját igazságát megtapasztalni. Nagyon veszélyes elfogadni kritika nélkül bárki belső világát. Ezért TILOS. Csak miután az ember saját szűrőjén keresztül átengedte, azután kell mérlegre tenni, és megtalálni benne az igazságot, amit Te igaznak gondolsz.

Ami azt illeti az én szűrőmön a New Age információi 99 %-ban fennakad :-) de ez nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet hasznos.

Baráti üdv.: Archeon
2009.02.19 19:02:10
 
#75
Archeon!

Én Atlantisszal kapcsolatban pár mondatot hallottam csak, ezek a következők. Az atlantiszi bölcseket a tudásuk miatt nem tűrték meg, és idegeneket hívtak segítségül, hogy elűzzék őket. Ezek az idegenek azóta is itt vannak, és az energiáinkból élnek. Vélemény?
2009.02.04 20:04:32
 
#74
Hello Noémi!

Hát ezen csak a gyakorlással lehet segíteni, amelyek például itt is folynak :-). Sok sikert kívánok a reiki kettőhöz!

Baráti üdvözlettel: Archeon
2009.01.30 11:57:18
 
#71
Kedves Archeon!

Rájöttem, hogy azért kell többször elolvasnom amiket írsz, mert nem értem. Pontosabban szavak szintjén nagyjából értem, de mivel nem éltem át hasonlókat, mint Te, így számomra kicsit érthetetlen. Nincs az az "aha-élmény", hogy "ja, tudom, ezt én is átéltem már". Ezért nem tudom, hogy hogyan lehet utánajárni dolgoknak. Leírod, de nekem ezek csak szavak. :)

Behangoláskor nem éreztem igazán semmit. Szerintem azért, mert annyira akartam érezni valamit, hogy nem tudtam magára a folyamatra koncentrálni. Akkoriban jóval szétszórtabb voltam (gondolatok terén) mint most, és már az is óriási erőfeszítést jelentett, hogy "itt és most" legyek a behangoláskor és ne cikázzanak a gondolataim. Szeretnék menni reiki kettőre, mert az egy után nagyon sok változás (fejlődés) történt az életemben minden téren. Azt hiszem a kettő után ez még igazabb lesz.

Noémi.
2008.12.21 23:01:28
 
#70
Kedves Archeon!

Az írásaidat mindig el kell olvasnom legalább háromszor, mire megértem úgy-ahogy. :) Nekem kicsit magasröptű, vagy én fogalmazok ehhez képest túl egyszerűen. Ezt dícséretnek szántam, nem kötekedésnek, csak írásba nem tudom átvinni a hangsúlyt. Igyekszem reagálni a leírtakra, mert van sok gondolatom hozzá, de olyan zavarosak, hogy azt előbb még magam előtt is tisztázni kell, mit is akarok írni, mert annyi mindent szeretnék, hogy ha csak kapásból leírom, annak nem lesz se füle, se farka. Ha túl hosszú lenne, akkor küldöm privibe, hogy ne untassak mást, "szenvedj" csak Te. :)

Noémi.
2008.12.20 22:11:02
 
#69
Sziasztok!

Egy kissé elkanyarodtunk témailag a topik címétől, de a beszélgetések már csak ilyenek :-)

Ha szabad egy gondolattal visszacsatlakoznom Novának a médiumokról szóló bejegyzéséhez. A Szellembúvár kör, - amely egyébként ma is létezik - az ülésekről, és közlekedésekről jegyzőkönyvet készített. Ebben nemcsak a közlések szövegét jegyezték le, hanem a közlekedések körülményeit, kitérve a médium tudatállapotára, amely a legtöbbször transz állapot volt. A transz állapot azt jelenti, hogy a médium fizikai személyisége teljesen "kikapcsol", és átadja a helyét a szellemi lény személyiségének, és stílusának. Nekem ez az eljárás hitelesebbnek tűnik, mint a legtöbb mai közlés. /Jane Roberts, a Seth könyvek médiuma is hasonlóképpen adta át az anyagot, nem beszélve Cayce-ről az "alvó prófétáról. - remélem jól írtam a nevét -./

Most azt mondják egyes médiumi források, hogy a transz állapotra nincs szükség, mert az "új energiák" az öntudaton keresztül nyilvánítják ki a tanításokat. No igen, csakhogy ez ellenőrizhetetlen. Egy kötetlen beszélgetés, amelyen nincsenek fizikailag is érzékelhető spirituális jelenségek. Vagy tényleg közlekedés folyik, vagy ábrándozás. Ha esetleg van is közlekedés a szellemvilág lényeivel, akkor sem tudjuk vajon mekkora a közlésben az eredeti információval való egyezés, és hol vannak torzítások.

Nemcsak nekem van lehetőségem tapasztalatokat gyűjteni erről Noémi, hanem mindenkinek. Te például elmentél reiki tanfolyamra. Tapasztaltál valamit a behangoláskor? Nyilván, hiszen szeretnél tovább lépni. Ha esetleg nem tapasztaltál volna semmit, akkor is ott a bizonyíték, ha valakit energiával kezelsz, ő ad visszajelzést.

A fizikai szinttől való elrugaszkodásnál egy belső érzelem a fokmérő. Ha ez a belső érzelem magasan jár, összetéveszthetetlen jelét érzed annak, hogy ami veled történik, az megfelelő adat, és hasznodra válik. Belül kell érezze ezt az ember, átadni nem lehet, és nincs is értelme. Beszélgethetek én össze-vissza, láthatom a dolgokat így vagy úgy, de csak a Te belső érzésed az, amely jelezheti neked, az igazság közelében járok, vagy nem. És ez áll minden tapasztalatra. A Kryon entitásokra éppen úgy, mint a reikire, a mágiára, vagy bármely más útra.

Természetesen ez vonatkozik a reinkarnációs, és meditációs élményekre is. Tényleg ott jártam, vagy csupán elképzeltem hogy ott járok? Jó kérdés, és nehéz rá válaszolni, ha nem érezted még egy adat, vagy élmény mögött azt a mindent elsöprő érzelmi töltést, amelyet MINDEN valósnak tekinthető ezoterikus megtapasztalást jellemez. Ha egyszer ezt átélted, meg is van a mérce. Yukaza szerint Gustav Meyrink írása zagyvaságokkal van tele. Mert még nem tapasztalta meg ezt az élményt, amikor felragyog az ember szíve, ha lát, vagy átél valamit. A HK élmény tudományos magyarázatánál az orvosok azt állítják, az agy becsapja önmagát. Mert nem élték át az eseményt, és nem tudják, hogy ez megváltoztatja az embert, miként a megvilágosodás pillanata is megváltoztatja.

"Mi tudjuk, hogy eljövend az idő, amikor sokan fel fognak ébredni, amikor az ébren lévők elválasztatnak az aluvóktól, mert az ébren lévőket nem érthetik meg az aluvók." Az éberségről szóló írásokat igazán mindig azok fogják megérteni, akik maguk is felébrednek, akik nemcsak képzeletükben utazzák át a dimenziókat, hanem megélik a spirituális eseményeket. Sok weblap létezik, van ahol egymást szídják a népek, és röhögnek a másik tudásán, :-) pedig mindössze arról van szó, hogy minden spirituális közösség legyen az spontán kialakuló vagy éppen célzottan kialakított a spiritualitás felé vezető út hasonló fokán kovácsolódik össze.

Én sokmindenről a saját szemszögem szerint írok, van aki elfogadja, van aki nem. Szeretek nyitottan utána járni minden lehetséges felvetésnek, és csak azután fogadok el, vagy utasítok el dolgokat, hogy megtapasztaltam - tehetségem szerint - annak a rámvaló hatását. Archeon tapasztalata azonban nem olyan, mint a dollár, amit bárhol be lehet váltani. Nem szabad nektek semmi olyat csak azért elfogadni, mert Archeon mondta. Szó sem lehet róla. Saját életetek szűrőjén engedjétek át a hallottakat, ha van lehetőség tapasztaljátok meg, és utána döntsetek.

Most például úgy döntöttem, ez lesz a végszó :-)

Baráti üdvözlettel: Archeon

U.i.: Amikor én reinkarnációs utazáson voltam, egy jelentnél fizikailag is bőgtem, mint egy gyerek. Sosem felejtem el. Ilyet az ember ábrándozás közben nem csinál, hacsaknem színészkedésből. De az nem az én műfajom..
2008.12.17 18:34:57
 
#68
Szia Nova!

Köszi a soraidat. :) Már kevésbé érzem úgy, hogy nagyon hülye vagyok. :))))

Az "álom" szót Castaneda szerinti fogalomként írtad? Meg a "látást"? Vagy valami meditációs dologról van szó?

Az utaztatásról mi a véleményetek? Mármint amikor előző életeidbe mégy vissza. Én állítólag voltam kettőben, de nem tudom...Félek csak a fejem bolondozott velem. Ezt szerintetek hogyan lehet ellenőrizni?

Noémi.
2008.12.17 17:42:58
 
#67
Helosztok!

Én is szoktam néha így járni Noemi28, főképp mivel én is elolvasok mindenfélét. Azt tudom ajánlani, hogy ha olvasol egy ezoterika jellegű könyvet akkor gondolj bele abba, hogy te miképpen adnál át olyan információkat ami "kívülről" érkezett hozzád.
Ezek általában a legérthetőbbek és legegyszerűbb formában íródtak (hacsak nem más korban készültek), mert pont az a lényege, hogy minél többen megérthessék. Ez így van azokkal az "adatokkal" is amiket titkosnak titulálnak.
Amik viszont ilyen elvont, verses szövegekkel, meg irracionális fantazmákkal vannak tele, azok általában még ha kellemes is hangzanak zagyvaságok, és nehéz belőle kiszűrni van e benne egyáltalán valami igazság.
A másik cselesebb része amikor "írók" más könyvekből összeszedve az ismeretségüket, azokat összekavarják és lesz belőle egy igazságokat tartalmazó, de teljesen kusza, se eleje se vége valami.
Ami pedig a médiumokat illeti, az a leginkább sikamlós része mivel kevesen látják, hogy az a személy valóban képes e ráhangolódni más entitásokra. DE ha még képes is és feltesszük, hogy olyan entitásokkal van kapcsolatban akik valóban segíteni szeretnének, akkor is fenn áll annak a lehetősége, hogy maga a csatorna ami a bizonyos értelemben maga a személy , mennyire ferdíti el az információt, persze nem szándékosan, egyszerűen részeket ért csak meg belőle amiket ő fontosnak tart és azt adja tovább válaszként.
Ha valaki mindig azt mondja, amit hallani szeretnénk az mindig gyanús. :)

Ettől függetlenül én is elolvastam ezt a szöveget amiből ide beidéztél, szerintem az emberré válással kapcsolatosan van benne igazság akárhonnan is szedték azt. Tehát a külső beavatkozásra és az ezt követő hirtelen fejlődésre gondolok, viszont hogy ez akkor történt amit itt említenek, abban nem vagyok teljesen biztos.
Ezt saját tapasztalatomból veszem, ami ugyan csak egy "álom" volt, de engem meggyőzött. :)
Persze lehet tévedek!
2008.12.17 11:51:29
 
#66
Kedves Archeon!

Köszi a biztatást. :) Teljesen egyetértek az idézeteddel, tegnap én is erre jutottam. Viszont neked van egy előnyöd, ami nekem nincs: én nem tudom hogyan kell utánajárni dolgoknak. Az általad megjelölt topikrészeket elolvasom, és okulok abból is, meg a tegnapelőtt estéből is. :)))) Meg átkeresztelem magam Lelkes Emesének még egy ilyen este után. :)

Ma nagyon rossz kedvem van. :( Küld nekem egy kis pozitív energiát akinek van feleslegben? :)) Köszike!

Noémi.
2008.12.17 11:02:19
 
#65
Drága Noémi!

Szándékomban nem állt, hogy lehűtselek, és meglehet, igazságtalan is voltam. Kénytelen vagyok ismét arra utalni, amit az okkult gondolatokhoz írtam: "Ne fogadj el semmi olyat, ami kívülről érkezik kapásból, hanem először győződj meg annak értékéről tapasztalati úton." Ez vonatkozik az általad mondott közlésekre, ésppen úgy, mit arra, amit én írok.

Voltunk néhányan, akik tavaly egy ilyen közlés hatásait vizsgáltuk, tapasztalati úton, tavaly is volt 12. hó 12.-e. :-)) Ennek anyagát az okkult gondolatok című főoldali topic 4. hozzászólásában találod, és a szellemi irányzattal foglalkozik ennek a topicnak az 5. hozzászólása is.

Szerintem tündérmesét bárki tud kreálni, még olyan entitások is, akik nem a Földön léteznek fizikailag. Azt kell egy embernek eldöntenie, hogy vajon az általa hallott információ tündérmese-e, vagypedig megtapasztalható, a való életbe is átültethető tudás. Korábban én is kaptam rendszeresen Michael arkangyal üzenetei címmel közléseket, az interneten. Hát bocsánat, de hasonlítsd majd ehhez azt a közlést, amit az 5. hozzászólásban idézek, és a szellembúvár kör 1889-es füzetéből származik.

Seth-nek sok könyve jelent meg magyarul, én az első kettőt említettem, alább. Ennek ez a címe: Seth könyve I-II. De léteznek könyvek az alábbi címekkel: Személyes valóságod természete I-II, a Psziché természete I-II, és még néhány, aminek érdemes utána járni. Én azt találtam, hogy a Seth könyvek nagyon jók, gyakorlati értelemben is értékelhetőek, de azt nem mondom, hogy Seth tévedhetetlen próféta, mert bizony néha ő is elragadtaja magát :-) Azokat a könyveit javaslom, amelyek az Édesvíz kiadó gondozásában jelentek meg, az újabban kapható könyvek fordítása gyenge, tele van magyarul is érthetetlen fogalmakkal. Majdnem olyan mint egy StarTrek film :-) Csak az érthetetlenség az ezotériában nem éppen bizalomgerjesztő :-)

Baráti üdvözlettel: Archeon

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra