Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Transzcendens kísérletek > Cikkek, érdekességek
Szellemvilági oktatás 1899 decemberében
Néhány évvel ezelőtt - hogy hű maradjak a stílushoz melyet alább olvashattok - midőn :-) egy antikváriumban nézelődtem, megpillantottam egy igazi ritkaságot. A Budapesti Szellembúvár kör /ma is létezik ez a csoport/ egyik kiadványa volt, a SZELLEMI VILÁG KÖZLÉSEI címmel. 1900-ban adták ki. Természetesen azonnal megvásároltam néhány forintért. Amikor beleolvastam, egészen elképedtem, mert annyira kifininomult, és annyira aktuális a mondandója.

Alább - talán még aktuális - egy újév napján elhangzott szellemi tanítást idézek szó szerint. Nem volt annyira régen ez az újévi szónoklat, mindössze 1899. január 1.-én. Én a magam részéről tisztelettel adózom az ősöknek, és ennek az ismeretlen médiumnak, aki ezt az értéket áthozta nekünk a túlvilágról.

Baráti üdvözlettel: Archeon

Képzelt riport Harry Seldonnal
Harry Seldon nem valóságos személy, Isaac Asimov monumentális művének, az "Alapítvány"-nak az egyik szereplője. Harry Seldon volt az, aki kitalálta a pszichohistória nevű tudományt, melynek segítségével előre látta a Galaktikus Birodalom összeomlását, és kiszámította az új Birodalom kialakulásáig terjedő káosszal teli időszak hosszát. Két kísérletet indított annak érdekében, hogy ezt az időt több millió évről, mindössze 20 ezer évre rövidítse. Az Alapítvány egy jelentéktelen bolygó a Galaxis peremén, melynek történelmi útját Seldon a szükségszerűségek mentén pontosan kiszámította egészen addig, amíg az Új Galaktikus Birodalom központjává nem válik.

A magam szerény módján ezzel az írással szeretném megidézni Isaac Asimov szellemét, akinek munkássága példaértékű az emberiség számára. Az emberiség nem lehet elveszve, amíg ilyen zsenik születnek, mint ő. Remélem az alábbi sorok elolvasása után sokkal több kérdés merül majd fel az emberekben, mint ahányra választ találnak.

Köszönettel: Archeon

Egy látomással kezdődött...
Ez a történet egy látomással kezdődik. Nem tudom pontosan mikor rohant meg ez a bizonyos látomás, de döbbenetes ereje, és érzelmi töltése örökre emlékezetessé teszi.

Anubis
Az egyiptomi holtak istene
Egyiptomi istenség, Osirisnek és Nepthhysnek fia. Eredetileg a temetkezésnek és a halottakról való gondoskodásnak istene, aki az elköltözöttek lelkeit/szellemeit a boldogság oázisába vezeti.

Osíris
Egyiptomi Phanteon
Ozirisz az egyiptomi Uszir, Wsir görögösített alakja. A természet termőerőinek istene, a túlvilág uralkodója. Plutarkhosz szerint a földisten (Geb) és az égistennő (Nut) idősebb fia. Testvérei: Ízisz, Nepthüsz (Nehebhut), Széth. Ízisztől született fia Hórusz. Ő volt a legősibb időkben uralkodó istenek sorjában a negyedik. Dédapja Ré, nagyapja Su és apja Geb hatalmát örökölte.

Ísis
Egyiptomi Phanteon
Az egyiptomi mitológiában a termékenység, a víz és a szél istennője, a nőiesség, a családi hűség, a tengerhajózás istennője. Ízisz kultusza nagy népszerűségnek örvendett Egyiptomban és messze Egyiptom határain túl, különösen a hellenizmus korában. A görög-római korban "ezerszeműnek" nevezték.

Thot
Egyiptomi Phanteon
Thot szent állata az íbisz (általában íbiszfejű embernek ábrázolták és írópaletta volt a jelvénye). Mint asztrális istenséget a Holddal azonosították. Ré szívének tartották és a napisten mögött ábrázolták. A Későkorban "ezüst Atonnak" ("ezüstkorongnak" ) nevezték.

Hórusz
Egyiptomi Phanteon
Hórusz istenség, (Hr, a "magasság", az "ég") az egyiptomi mitológiában sólyom a megtestesítője. Sólyom, sólyomfejű ember, akit szárnyas Nap alakjában ábrázoltak. Kiterjesztett szárnyú napkorong a szimbóluma.


Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra