Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
A karmáról
 
Egy rövid, gondolatindító összefoglalást olvashattok itt a karmáról, avagy az ok-okozat törvényéről ezoterikus szempontból, ahogy én látom. 
 
Az nyílvánvaló mindenki számára a fizikai síkon is, hogy a cselekedeteknek következményei vannak, amelyek nem feltétlenül lesznek azonosak magával a cselekedettel, de csaknem végtelenszámú reakcióban hatnak a környezetre és gyűrűznek vissza magára az elindítóra is.
Kiemelném, hogy nem feltétlenül lesz az a következmény, ami a cselekvőre visszahat azonos magával az eredeti cselekvéssel!

Ezoterikus szempontból ezt ki kell bővíteni azzal, hogy ez minden síkon így zajlik és az egyén számára egyáltalán nem evidens, hogy fizikai cselekedetei, vagy cselekedeteinek fizikai következményei lesznek a legmeghatározóbbak életére.

Ha valaki belső, a környezettől független értékrendet akar kialakítani nem azt kell megfontolnia, hogy morálisan mi a helyes a környezete szerint, hanem döntéseinek, gondolatainak, érzéseinek és cselekedeteinek következményeket kell tudnia mérlegelni.
Természetesen mérlegeléskor mások véleményét is mérlegelnie kell, amennyiben cselekedete belőlük is reakciókat fog kiváltani.

Alapvetően a karma törvénye, nem misztikus és még csaknem is tervezett, vagy írányított dolog.
Érzékletes hasonlattal, Justicia nem azért vak, hogy ne legyen részrehajló, hanem azért nem részrehajló, mert vak :)

Természetesen léteznek mindenféle ember alatti és feletti lények, akik cselekedeteinket mérlegelik és reagálnak rájuk, amennyiben ezek valami módon érintik őket.
Vannak olyanok lények is, akik bizonyos következményeket esetenként segítenek elkerülni, illetve problémákat megoldani, aki kifejezetten az egyes emberi sorsok alakulásával, az emberek fejlődésével (is) foglalkoznak. Ők ha így döntenek, saját enegiájuk terhére beavatkozhatnak ezekbe a folyamatokba, amit ugyan mi is megteszünk nap, mint nap ahogy egymásra hatunk, de erre specializált tudásuknál fogva ezek a lények sokkal hatékonyabbak és pontosabbak a sorsfolyamatok kezelésének területén.
De nem neveznék ezért senkit a sorsom, karmám urának, vagy annak nevezhetem magam is :)

Szerintem az ok-okozatok törvénye a világegyetemünk logikai felépítésének része, így csak vele együtt változhat meg, tehát mint viszonylag zárt rendszerben, a világegyetemünkön belülről nyugodtan kezelhető axiómaként amivel számolni kell, ha valakinek egy csöpp sütnivalója van:)
Persze minnél átfogóbban. 
 
Rise 

Nyomtatható verzió


Kapcsolódó menüpontok és témák

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra