Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
A topik olvasásra nyitott. Ha hozzá szeretne szólni, kérem jelentkezzen be, illetve ha még nem tette meg, regisztrálja magát.

Néhány szubjektív tapasztalat
Egyenes időrend
2009.03.11 20:43:16
 
#1
Sziasztok!

Ha az ember egyszercsak végére ér valaminek, érdemes összegezni a tapasztalatokat. Lassan 3.éve foglalkozunk néhány barátommal a Tarot rendszerrel, illetve annak megtapasztalásával. Hosszú utat jártunk be, és olyan változásokon mentünk keresztül, ami majdhogynem leírhatatlan. Sokan kezdtük el, de a végén ketten maradtunk Rise-vel, az utolsó lépéseket pedig egyedül tettem meg, nem azért mert más nem lett volna erre alkalmas, hanem azért mert túl türelmetlen voltam.

Az egyes lapok, ha tetszik állomások megtapasztalása olykor fájdalmas felismerésekkel járt. Én annak idején kissé tamáskodva kezdtem bele, nehezen is találtam meg a fonalat, ha jól emlékszem az első lapnál az ötödik(!) meditáció járt értékelhető eredménnyel. Aztán egyre gyorsabban ment minden, amint az egyes állomások közötti összefüggéseket közösen megfejtettük.

Miért is mondom azt, hogy állomások? Mert a Tarot lapok - ami fizikai szinten látható belőlük - mellett, ill. azon túl van egy lenyomatuk a szélesebb valóságban, praktikusan az asztrálsíkon. Nem tudom, megvan-e valakinek a "Kapcsolat" című film, amiben átjárók léteznek a világegyetemben. Vagy ott van a "Csillagkapu", az talán még ismertebb. Ezek a filmek arra épülnek, hogy az átjárókat valakik valamikor létrehozták, de sem azt nem tudni hogy kik, sem azt, hogy milyen céllal. Éppen így léteznek a Tarot lapok energiaközpontjai az asztrálsíkon. Nem tudjuk kik hozták létre, nem tudjuk mikor, és azt sem, hogy milyen céllal. Én mindenesetre megkockáztatom, hogy emberek voltak, akik felismeréseiket energiacentrumokba sűrítették, és rögzítették nekünk, az utókornak.

Azt találtam, hogy ezek az energiacentrumok jóval messzebbre mutatnak, mint a lapok szokásos fizikai magyarázatai. Kifacsart óriási fordítási hiba, hogy "jóslásra" használják. Sőt, a "valódi" erőközpontokon tapasztalható energiák köszönő viszonyban sincsenek még a leggondosabban összeállított magyarázatokkal sem. /Súlyos tévedéseket még Hamvas Bélánál is találtam, már amennyire azokat a saját tapasztalataimhoz viszonyítom/ De ezek talán azért vannak, mert nem jutottunk mi emberek odáig, hogy meditációkban keressük a lapok értelmét, vagy ha eljutottunk, akkor csak szubjektív tört tapasztalatokat találtunk. De az is lehet, hogy túl sok fizikai fogalmat kevertünk a magyarázatokba.

Mert igazán a Tarot szimbólumok összetettsége abban nyilvánul meg, hogy segít megváltoztatni magunkat. Nem kétséges, hogy egy-egy lap megismerésével akár egy egész életet lehet eltölteni - lásd Franz Bardon könyveit - de ha az ember siet, ahogy én, végigjárható az út néhány év alatt. Igaz, ez a tapasztalat jobbára az ember szellemét változtatja meg, ki tudja mennyi idő, amíg végül az egóhoz is elérkeznek a változások?

Úgy találtam, hogy az energiaközpontok úgy vannak konstruálva, hogy némileg egymásra épüljenek, az utolsó néhány lap között pedig már egészen kicsi a különbség. Úgy tűnt a lapok egy része az ember megértését gyarapítja, egy másik része a világegyetem egy meghatározott energiáját közöli, végül a harmadik része magát a szellemet változtatja meg. Általában kiegészítik egymást egy felismerési folyamatot egy energiaközlő folyamat követ, majd következik a változást ösztönző Tarot energia központ. Aztán kezdődik újra előlről, természetesen már egy magasabb szinten.

20 energiacentrumot találtam ezek úgy vannak felfűzve, mintha gyöngysor lenne, valahol a végtelenben. Érdekes, hogy azok, akik készítették, rendelkeztek némi humorérzékkel. Merthogy a 20 lap után ha valaki tovább kutakodik, újra az elsőre tér vissza. Csakhogy mégis van némi változás, mert ha valaki az első laptól kezdve végigjárta a folyamatot, oda visszatérve nem azt fogja megtapasztalni, mint amikor indult. Ugyanis aki a "mindenen" túl még keres, az csak bolond lehet. /Időben felismertem ezt, és nem léptem tovább az utolsó lapot követően. Ezért "jutalmul" érzékelhettem, hogy a gyöngyfüzér önmagába tér vissza :-)/

Talán hiányolni fogjátok az egyes lapokhoz írt tapasztalataimat. Nos, ezek egyre személyesebbé váltak. Olyan felismerésekről van szó, amit nem lehet átadni. Mindenkinek saját magának kell megtapasztalnia. Az első néhány lap még itt a soulon is olvasható, sajnos kategorizálás hiányában továbbra is ömlesztve a transzcendens tapasztalatok között. Egyszer talán eljutok odaáig, vagy valaki, hogy ezeket kategorizálva teszi majd eléérhetővé, de egyenlőre erre nekem nem akadt idő, a munka pedig egyre nagyobb lenne, ahogy a hozzászólások száma emelkedik. Ha valaki mégis keresné azokat, sok sikert kívánok hozzá, és ajánlom a keresőt, a kulcsszavak beírásával.

Hát talán nem sok, de a magam részéről ennyit szerettem volna a témához írni. A sorozatot tehát befejeztem, és itt kell megköszönnöm azoknak a társaimnak a segítséget, akik ki rövidebb, ki hosszabb ideig velem tartottak az úton. Inez, Csillag, Roxy, Berenice, Léna, Erika, és mindenekelőtt Rise. Szóval köszönöm nektek.

Baráti üdvözlettel: Archeon

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra