Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Könyvtár > Cikkek
Konfrontáció
 
Az egyik definíció szerint a fizikai sík a harcok szintere.
Ennek egyszerű lényege, hogy a fizikai sík igen szűk lehetőségei között a "résztvevők" elvárásai és érdekei között sokkal sűrűbben fordulnak elő konfrontációk, mint mondjuk az asztrálsíkon. 
 
Magasabb síkokon a jóval nagyobb szabadságfok miatt az intelligencia számára szinte bármi megvalósítható amit szeretne, itt ütközés már főleg csak akkor alakulhat ki, ha kifejezetten egy másik intelligencia létezésébe akar valaki beleavatkozni.

A szellemi matarializmusnak, mikor a fizikai sík és élet történései prioritást kapnak a magasabb síkokkal szemben, az a nagy veszélye, hogy a megtestesült intelligencia magasabb síkjain is megpróbál a fizikai életének és céljainak érdekében másokra hatást gyakorolni.
Ilyen esetben magasabb síkokon is konfliktusokba bonyolódik, aminek már fizikai életén jóval túlmutató következményei lehetnek ...
Ezért (is) hangsúlyozzák az összes komoly ezoterikus irodalomban, hogy a fizikai kötődésektől és vágyaktól szabaddá kell tudni válni érzelmileg és gondolatilag is, mielött valaki elkezdi próbálgatni asztrális és szellemi képességeit.

Tanulás és tapasztalás szempontjából ezzel együtt, illetve pont a fentiek miatt a fizikai sík a legintenzívebb tanpálya, így ebből a szempontból valóban a legfontosabb is egyben.
Funkciója azonban a magasabb síkok bölcsességének növelése, nem egy-egy élet erőszakos elnyújtása, vagy kellemesebbé-kényelmesebbé tétele ...
Természetesen ez vonatkozik az analógi törvényeinek megfelelően kis és nagy léptékekre, valamint az asztrál- és mentálsík egymáshoz való viszonyára is.

Úgy gondolom, ezek fontos gondolatok annak aki ezoterikával foglalkozik ;) 
 
Rise 

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra