Főoldal Hírek Fórum Eseménynaptár Honlaptérkép Belépés
Főoldal > Fórum > Spirituális útkeresések, válságok
A topik olvasásra nyitott. Ha hozzá szeretne szólni, kérem jelentkezzen be, illetve ha még nem tette meg, regisztrálja magát.

Úgy érzem igény mutatkozik arra hogy foglalkozzunk a témával. Várjom ide hát a tapasztalatokat, meglátásokat erről.
Egyenes időrend
1 ¤ 2 ¤ 3 ¤ 4 ¤ 5 ¤ KÖVETKEZŐ
2018.12.07 20:40:22
 
#86 ÚJ!
Üdv Nova!
Szívesen :-)
2018.11.11 16:57:36
Válasz #84 megjegyzésre
#85 ÚJ!
2018.10.29 13:20:09
 
#84 ÚJ!
Sziasztok!

Már többször utaltam rá, hogy nemrégiben egy előadás-sorozatba kezdtünk, felkértek erre. Most készült el az egyik videó anyaga, ha valakit érdekel, esetleg. Azért raktam fel éppen ide, mert a sorskérdésekről szól.

Jó szórakozást hozzá!

https://www.youtube.com/watch?v=6Ai5Y6Ql7us

Barátsággal: Archeon
2017.04.04 11:02:26
 
#83 ÚJ!
Sziasztok!

"Így aztán vannak inaktív időszakok. Jómagam is elég régen írogattam ide, mert másfelé orientálódtam. Mostanában tartottam néhány előadást, a meditációs utazásaimat pedig befelé fordítottam. De mindig itt a lehetőség, hogy ezen változtassunk."

Ezzel fejeztem be alább néhány hónappal ezelőtt a hozzászólásomat. És most ezzel kezdem, mert teljesen idevág :-) Mostanában még inkább elkalandoztam, újabb előadások jöttek, és személyes foglalkozások. A távmeditációs kísérletek pedig háttérbe szorultak.

Erika révén azonban - aki egyébként már nem először tör meg hosszabb csendet - kicsit reflektálva arra amit írt, kicsit a magam számára összegezném mi történt, amióta elhallgattunk.

Először is nyilvánvaló, hogy az itteni kísérletek hosszútávú célja az, hogy a résztvevők "jól legyenek", azaz kialakuljon bennük egy mély harmónikus alap, amely végül elvezet egy tudatosabb élethez. Erika példája is azt mutatja, hogy ez sikeres tud lenni. Kétség sem férhet ahhoz, hogy minden meditáció változtatja a szemlélőt, és a változások sorozata végül érettebbé tesz nemcsak a szellemi, hanem a fizikai életben is. Hasonlót tapasztalok én is nap, mint nap.

De... Merthogy "de" azért mindig van :-) Nagy, lényeges áttörés, - amely azt jelentené, hogy az ember szabadon, döntéseinek megfelelően éli az életét, - még várat magára. Már ott kopogtat az ajtón, az ember már látja az alút végét, de még nem érte el. Vagy legalábbis én :-) Igen, de akkor végül is mi az, amit elértem?

Mint minden kérdés megválaszolása amely elvont dolgokra vonatkozik, csak árnyaltan válaszolható meg. Sokat kínlódtam azokkal a váratlannak mondható élethelyzetekkel, amelyekkel Erika. (Ezzel persze sem én, sem Erika nincs egyedül) Ezek az élethelyzetek rendszeresen kibillentettek az egyensúlyi helyzetemből. Mondhatjuk, hogy pánikreakciót váltottak ki belőlem. Igaz, hogy a meditációk, és az ehhez kapcsolódó utazások rengeteget tompítottak ezen. Tény, hogy minden viszonyítás kérdése, és bizony, ha ezek nem lettek volna, lényegesen rosszabb lett volna a helyzet, a stressz, és a hozzá kapcsolható betegségek sora ütött volna le a lábamról, ahogy az "átlag embereket". Így azt mondhatom, hogy jól tettem, amikor az ezoterikus szemléletet választottam.

Ugyanakkor mégsem voltam elégedett. Hiányoltam a stabil alapokat, a szabadság erős alapjait. Ezért aztán kiteljesítettem az utazásokat, és végre kezembe fogtam Franz Bardon: "Az igazi Kabbala kulcsa" című munkáját. Ez nagyon jó választásnak bizonyult :-) Ez a munka a mágikus teremtés ABC-je, illetve egyik lehetséges ABC-je. Minthogy az okkultizmus mindig is közel állt hozzám, igazán nem esett nehezemre elkezdeni a gyakorlást. Ráadásul már megvoltak az alapok ahhoz, hogy sikerrel tapasztaljak. Itt tartok most.

Érdekes ez amúgy :-) Ha valami bajod van, csak fogod a formulákat, kimondod, és meg van oldva. Tisztulni akarsz? Netán párkapcsolati problémád van? Vagy pénzed nincs? Ezekre mind van megoldás. Kell persze a felismerés, és igazából a teremtés nem működik önmagad megismerése nélkül. De ha ez meg van, nincs többé akadály. Elhűltem a lehetőségek láttán. Bennem most alakult ki a stabil alap, amely Erikánál is ott van immár. Az élethelyzetek változása nem billent ki az egyensúlyi helyzetemből, így azokat gyorsan meg is tudom oldani. Közben pedig egyre nő a tudás, és egyre nő azt erő is. Lényeges változások ezek.

És most eljött az ideje annak, hogy ezt "közkinccsé" tegyem, akit ez érdekel. Nagyszabású gyakorlatot tervezek csütörtök este 22.00-kor. Ennek lényege, hogy az egyik formula felhasználásával a jelentkezők közreműködésével egy nagy tisztítási gyakorlatot végezzünk. Ennek menetét az ötletek topicban találjátok majd meg, a transzcendens meditációk fül alatt, illetve jobb oldalon az eseményeknél..

Barátsággal: Archeon
2016.12.03 20:07:00
 
#82 ÚJ!
Szia Evasan!

Mindenek előtt üdvözöllek a honlapon!

Megnéztem az általad belinkkelt oldalt, és mélyen egyetértek vele. Valóban így is lehetne kategorizálni a keresőket, és magát a keresésest.

Most már hosszúra nyúlt pályafutásom során a keresésben magamévá tettem Gustav Meyrink: "A zöld arc" című regényében elhangzott intelmet:

"Úgy ne cselekedj, mint azok, akik tudják, írva vagyon, hogy mindent megvizsgáljatok, és ami jó, azt tartsátok meg, mindazonáltal semmit meg nem vizsgálnak, és mindent megtartanak, ami a kezük ügyébe kerül." /A teljes részlet olvasható a honlapon, ha rákeresel./

Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy a tanok, guruk, és irányzatok útvesztőjében legyen az a fokmérő, hogy működik-e az az életedben, vagy nem? A mágia könyörtelen verdiktet mond ki: "Ami nem realizálódik, az nem létezik." A szépreményű mindazonáltal hatástalan szövegelések kora véget kell hogy érjen. Csak az a módszer követendő, amelyik VALÓDI, A KERESŐ ÉLETÉRE POZITÍV HATÁSSAL VAN. Mondhatnók azt is, hogy a cél felé visz, vagy sem.

Ez a hitvallás mindig megakadályozta azt, hogy káosz legyen a fejemben, a sok eltérő tanítás miatt. Itt van még egy nagy "titok", és ez nem más, mint a tapasztalat. Én mindig a tapasztalatot kerestem, és minden mást másodlagosnak tartottam. Te így látod a világot? Nos, nézzük meg! Ha így van, és a ahhoz hasonlót tapasztalok, akkor elfogadom, ha nem, akkor visszlát! :-)

Honlapunk eléggé úttörő volt ebben mindig is. A tapasztalatokat meditáció útján, közösen kerestük. Ennek során nem egy állításról bebizonyosodott, hogy nem állja ki a tapasztalat próbáját. Sok népszerű ezoterikus mese porladt szét, miközben körmére néztünk. Ezért mondhatom, hogy a honlapon fórumozók többsége a 3. kategóriába tartozik. Ennek persze van hátránya is, mivel olyanok voltak/vannak itt, akik nem igényelnek "mestert", csak segítséget kerestek az útjukhoz, nem alakult ki közösség. Korábban ez kicsit bántott, ma már tudom, hogy ez így helyes. Amikor a soulon folyó meditációs kísérletek elérték a céljukat, a keresők tovább álltak.

Így aztán vannak inaktív időszakok. Jómagam is elég régen írogattam ide, mert másfelé orientálódtam. Mostanában tartottam néhány előadást, a meditációs utazásaimat pedig befelé fordítottam. De mindig itt a lehetőség, hogy ezen változtassunk. Most például megyek, és megnézem, ki írt a "meditációs ötletek" topicra, és arra is válaszolok :-))

Barátsággal: Archeon
2016.11.28 15:56:57
Válasz #77 megjegyzésre
#81 ÚJ!
KB. 7 éve folyamatosan keresek én is, nagyon sok gurut, könyvet, videót, meg fene tudja mit átolvastam, átnéztem, de őszintén szólva nem éreztem, hogy közelebb kerülnék a célhoz. Ezzel szemben egyre nőtt a káosz a fejemben, végül már nem tudtam igazán eldönteni, hogy mi a jobb. Az a jobb ha elzárkózom mindeféle tanítástól, vagy ha tovább kutatok, esetleg valamelyik guru mellé szegődöm? Aztán rátaláltam a védákra, és a egy magyar iskolára, amelyik mai nyelvre lefordította a bennük rejlő tudást úgy, hogy hétköznapi szinten is érthető. Íg sikerült végre rendet raknom a fejemben :), mert ahogy utólag látom, egyrészt minden ugyanarról szól vagy ugyanoda vezet (megvilágosodás vagy üdvözülés, stb), másrészt meg minden ugyanabból az ősi tudásból indul ki, amit a Védák tartalmaznak. Ami a Spirituális útkeresést illeti, szerintem itt érdemes elkezdeni: http://lifesutra.hu/spiritualis/. Remélem másnak is segít ez....
2014.02.18 11:22:09
 
#80 ÚJ!
Most hogy olvasgatok régebbi dolgokat is oldalon iszonyatosan sok a majd a hozzászólásaimban. Nem tudom feltűnt-e nektek hogy ugyan még mindig sokat használom, de már sokszor konkrét időpontot is írok mellé hogy mikor (amit be is tartok) és ha nincs is mellette időpont de belátható időn belül visszatérek és betartom az ígéretem :))).
Ezt csak azért írtam le hogy lássátok hogy ezen a téren is gyógyulgatok :), és ezért is hála nektek.
2014.02.10 09:37:04
 
#79 ÚJ!
Tudom már, hogy miért került elém az Esszénus evangélium általad :)
2014.02.09 20:50:39
 
#78 ÚJ!
Szóval Hétszeres Béke a címe, de benne van a dualitás, a szentháromság meg minden amikről könyvek és történetek ezrei születtek. És lehet érteni ahogyan ezek nem külön-külön hanem együtt igazak.
2014.02.09 20:44:15
 
#77 ÚJ!
Nem a 7 csakra miatt. Az igazából eszembe se jutott :). Igaza van Zorának abban hogy amit közel érez az ember magához abból sikeresebben eljut a válaszokhoz. Szóval ha Neked az jó, akkor jó.

Ebbe az ösztönös dologba azért nem mentem bele, mert én abszolút nem értek egyet az ösztönök uralásával. Szerintem az ember ösztönösen (majdnem) mindig a helyesen cselekszik, ezért nem hiszem hogy ezeket uralni kellene. De majd meglátjuk mi lesz kedden.

Inkább "az Isten(ek)" megközelítése a Mennyei Atya (te is így szoktad fogalmazni) és a Föld Anya. Ez már így kapásból 2 Isten :). Illetve ahogy a dolgok működnek. Nehéz megfogalmazni, de ha végig olvasod, rájössz hogy ez a szöveg kb. ugyanarról szól ahogyan te érzed ezeket a dolgokat. Ezért Neked ajánlottam, de érzésem szerint minden spirituális útkeresőt segíthet, így jó helyen van itt.
2014.02.09 19:31:43
 
#76 ÚJ!
Az Esszénus béke evangéliumot ismerem, de nem olvastam még, csak részleteket belőle...

Itt a hetesség, gondolom a hét csakra rendszerre vonatkozik, az életfa pedig a kundalínire, amit a hét ösvényen keresztül juttathat el az ember a mennyei óceánba... Végig fogom olvasni, és szívesen értekezek erről is :)

Egyébként mi indított arra, hogy ezt éppen most éppen nekem ajánld?
2014.02.09 19:22:51
 
#75 ÚJ!
A lenti idézetet azért ide tettem mert elég hosszú, és szerintem minden keresőnek segíthet
2014.02.09 19:22:10
 
#74 ÚJ!
JÉZUS ESSZÉNUS KÖNYVÉBŐL

A HÉTSZERES BÉKE

És Jézus látván a sokaságot, Jézus felment a hegyre, tanítványai követték, és mindazok, akik éhezték szavait. És, látván, hogy összegyűltek, szólásra nyíltak ajkai, és tanította őket, mondván:

"Békét hozok néktek, gyermekeim,

A Föld Anya

És Mennyei Atya

Hétszeres Békéjét.

Békét hozok testeteknek,

Amit az Erő Angyala vezérel,

Békét hozok szíveteknek,

Amit a Szeretet Angyala vezérel,

Békét hozok szellemeteknek,

Amit a Bölcsesség Angyala vezérel.

Az Erő, a Szeretet, a Bölcsesség

Angyalain keresztül

Bejárjátok a Határtalan Kert

Hét Ösvényét,

És testetek, szívetek és szellemetek

Beleolvad az Egységbe,

A Béke Mennyei Óceánjához való

Megszentelt Repülésben.

Bizony, az igazat mondom,

A Határtalan Kerten keresztül vezető

Ösvények száma hét,

Amelyek mindegyikét

Be kell, járnia

A test, a szív és a szellem,

Egyként.

Nehogy elbukjatok, és belezuhanjatok

Az üresség szakadékába.

Mert ahogy a madár nem tud repülni egy szárnnyal,

Ugyanúgy a Bölcsesség Madarának is

Szüksége van az erő és Szeretet két szárnyára,

Hogy elrepülhessen a szakadék fölött,

A Szent Életfához.

Mert az emberi test önmagában

Olyan, mint egy aranyozott díszhintó

Amelyet készítője emelvényre helyez,

Vonakodván a használattal bepiszkítani azt.

De amint egy arany bálvány

Amely visszataszító, és nélkülöz minden bájt.

Habár csak egy pillanatra

Feltárja önnön célját.

Mint egy ablak üres feketesége

Amikor a szél elfújja annak gyertyáját,

Olyan a test önmagában

Az azt fénnyel megtöltő

Szív és szellem nélkül.És a szív önmagában

Olyan, mint a Nap a föld nélkül, amire ragyoghatna,

Egy fénysugár az ürességben,

A melegségnek egy gömbje, elmerülve

A sötétség tengerében.

Amikor az emberi szív szeret,

Az a szeretet

Önmagát pusztítja el, amikor nincs valaki, aki felé

Jó tettekben megnyilvánulhatna.

És nincsen szellem, amely a vágy lángjait beleszőné

A zsoltárok faliszőnyegébe.

Mint a szélörvény a sivatagban,

Olyan a szív egyedül, test és szellem nélkül,

Amely vezetné énekét

A cédrusok és fenyők között.

És a szellem önmagában

Olyan, mint egy szent papirusz tekercs,

Amely elöregedett a hosszú évek során,

És használhatatlanná vált.

Bár szavainak igazsága és szépsége

Nem változott,

De a szem már nem képes tovább olvasni

A kifakult betűket

És darabokra töredezik a kézben.

Olyan a szellem szív nélkül

Amely kifejezné szavait,

És test nélkül

Amely végrehajtaná tetteit.

Mert mi haszna a bölcsességnek

Az érző szív nélkül,

És a hangot adó nyelv nélkül?

Olyan meddő a szellem önmagában,

Mint az öregasszony méhe,

Szív nélkül és test nélkül

Amely élettel töltené meg.Mert íme, bizony mondom néktek,

A test, a szív, és a szellem

Olyanok, mint a hintó, a ló, és a kocsis.

Az erővel összekovácsolt hintó a test,

Hogy végrehajtsa

A Mennyei Atya

És Föld Anya kívánságait.

A szív a tüzes paripa

Nagyszerű és merész,

Bátran viszi a hintót,

Akár sima az út,

Akár kövek, vagy kidőlt fák

Akadályozzák a haladást.

És a kocsis a szellem,

Aki tartja a bölcsesség gyeplőjét,

Felülről látván

Mi van a távoli horizonton,

Kijelölvén a paták és a kerék útját.

Hallgassátok meg, óh egek

Az én tanításomat,

És figyelj, óh, Föld

A szavaimra.

Tanításom úgy fog hullani, mint az eső,

Beszédem úgy fog csepegni, mint a harmat,

Mint a csendes eső

A zsenge növényre,

És mint a zápor a füvekre.Áldott a Fény Gyermeke,

Aki testében erős

Mert egyesült a földdel.

Naponta fogsz ünnepet ülni

A Föld Angyalának minden ajándékával, amit Ő adott:

Az aranyló búzát és kukoricát,

Az ősz bíbor szőlejét,

A fák érett gyümölcsét,

A méhek borostyán mézét.

Keresed az erdők és mezők

Friss levegőjét,

És ott majd megtalálod

A Levegő Angyalát.

Vesd le saruidat és ruháidat

És engedd, hogy a Levegő Angyala

Körülölelje egész testedet.

És akkor lélegezzél hosszan és mélyen,

Hogy a Levegő Angyala

Beléd szállhasson.

Lépjél be a hűvösen áramló folyóba,

És engedd magadhoz a Víz Angyalát,

Hogy körülölelje egész testedet.Vesd magad mindenestől ölelő karjaiba,

És amilyen gyakran mozgatod a levegőt

A lélegzeteddel,

Ugyanúgy mozgasd a vizet is testeddel.

Azután keresd a Napfény Angyalát,

Engedd, hogy körülölelje egész testedet

És megtisztítson szent lángjaival.

Ezekből áll a Föld Anya

Szent Törvénye,

Aki neked adta az életet.

És az, aki békében él testével

Megépített egy szent templomot,

Ahol az Isten Szelleme

Lakozik majd mindörökre.

Tudd ezt a békét szellemeddel,

Kívánd ezt a békét szíveddel,

És e béke töltse ki testedet.Áldott a Fény Gyermeke,

Akinek bölcs a szelleme,

Mert mennyországot fog teremteni.

A bölcsek szelleme az a jól művelt talaj,

Amely bőséggel, és gazdagon fog teremni.

Mert ha csak egy maroknyi magot mutatsz

A bölcs embernek,

Az már lelki szemeivel látja

Az aranyló búzatáblát.

És ha egy maroknyi magot mutatsz

Az együgyűnek,

Ő csak azt látja, ami az orra előtt van

És értéktelen apró kavicsnak tekinti azokat.

Míg a bölcs ember földje

Bőségesen adja a gabonát,

Addig az együgyű földje

Csak követ terem,

Ugyanígy van

Mindez a gondolatainkkal.Amint egy kéve aranyló búza

Magában rejti a picinyke magot

Hasonlóképpen a mennyei birodalom

Magába rejti gondolatainkat.

Ha azokat a Mennyei Atya Angyalainak

Ereje, Szeretete, és bölcsessége

Tölti meg,

Akkor azok elvisznek bennünket

A Mennyei Óceánhoz.

De ha azok be vannak mocskolva

Romlottsággal, gyűlölettel, és tudatlansággal,

Oda fogják láncolni lábainkat

A fájdalom és szenvedés oszlopaihoz.

Az ember nem szolgálhat két mestert,

A gonosz gondolatok nem lakhatnak

Azon elmében,

Amit a Törvény Fénye beragyog.

Az, aki békét talált szellemében,

Megtanult szárnyalni

Az Angyalok Birodalmán túl.

Tudd ezt a békét szellemeddel,

Kívánd ezt a békét szíveddel,

És e béke töltse ki testedet.Áldott a Fény Gyermeke,

Akinek Tiszta a szíve,

Mert ő megláthatja Istent.

Mert amint a Mennyei Atya adta

Az Ő szent lelkét,

És Föld Anyátok adta

Az Ő szent testét,

Ti ugyanúgy adjatok szeretetet

Minden testvéreteknek.

Mert a ti igaz testvéreitek azok,

Akik megvalósítják Mennyei Atyátok,

És Föld Anyátok akaratát.

Hadd ragyogjon a szeretet úgy, mint a napsugár,Ami a föld minden teremtményére egyformán kisugárzik,

Nem tesz kivételt egyetlen fűszállal sem,

A másikkal szemben.

Ez a szeretet majd úgy áramlik belőletek,

Mint egy forrás

Testvértől testvérig,

És ami elfolyt,

Rögtön újratöltődik.

Mert a szeretet örökkévaló.

A szeretet erősebb

Mint a mélyvizek örvényei.

A szeretet erősebb, mint a halál.

És akiben nincs szeretet,

Az falat épít önmaga

És a föld összes teremtménye közé,

És abban lakozik

Magányban és fájdalomban.

Vagy olyanná válik, mint egy fortyogó örvény,

Mélységeibe szívja

Mindazt, ami a közelébe kerül.

Mert a szív egy tenger hatalmas hullámokkal,

És szeretetnek és bölcsességnek kell edzenie azt,

Amint a meleg napsugár áthatol a felhőkön,

És lecsendesíti a nyugtalan tengert.

Az, aki békét talált testvéreivel

Belépett a Szeretet birodalmába

És szemtől szemben fogja látni az Istent.

Tudd ezt a békét szellemeddel,

Kívánd ezt a békét szíveddel,

És e béke töltse ki testedet.Áldott a Fény Gyermeke,

Aki felépíti a földön

A mennyei birodalmat,

Mert ő mindkét világban lakozik.

És követi majd

A Közösség Törvényeit,

Amely azt mondja,

Hogy senki nem lehet gazdag,

És senki nem lehet szegény,

És mindenki együtt dolgozik

A Közösség kertjében.

Bár mindenki a maga útját járja,

És mindenki a saját szívével egyesül.

Mert a Határtalan kertben

Sokféle különböző virág van:

Ki mondja, hogy az egyik a legszebb,

Mert annak színe bíbor,

Vagy a másik a legkedvesebb

Mert annak szára hosszú, és karcsú?

Habár a testvérek megjelenésükben

Különböznek is egymástól,

Mégis közösen munkálkodnak

A Föld Anya szőlejében,

És együtt emelik fel hangjukat

A Mennyei Atya dicséretére.

És együtt szegik meg a szent kenyeret,

És a hálaadás áhítatos

Csendjében együtt osztják meg a szent ételt.

Mindaddig nem lesz béke a népek között,

Amíg a föld nem válik

A Közösség egyetlen kertjévé.

Mert hogyan lehetne béke ott,

Ahol mindenki a saját hasznát keresi,

És rabszolgaságra adja lelkét?Te a Fény Gyermeke

Fogjál össze testvéreiddel,

És azután menjetek,

Tanítsátok a Törvény útjait

Azoknak, akik meg akarják hallani.

Az, aki békét talált

Az emberi testvériségben,

Isten munkatársává

Tette magát.

Tudd ezt a békét szellemeddel,

Kívánd ezt a békét szíveddel,

És e béke töltse ki testedet.Áldott a Fény Gyermeke,

Aki tanulmányozza a Törvény Könyvét,

Mert ő lesz a fáklya

Az éj sötétjében,

És az igazság szigete

A hamisság tengerében.

Mert tudd meg, hogy az írott szó,

Amely Istentől ered,

Az a Mennyei Óceán tükörképe,

Amint a ragyogó csillagok is

Visszatükrözik a mennyek orcáját.

És amint az ősök szavait

Isten keze rótta

A Szent Tekercsekre,

Ugyanígy vésődik bele

A Törvény mindazon hívők szívébe,

Akik tanulmányozzák azokat.

Mert a régiekről azt mondták,

Hogy kezdetben óriások voltak

A földön,

Ezeknek a hatalmas embereknek

Nagy hírük volt.

És a Fény Gyermekei

Őrzik és megtartják

Írott szavaikat,

Nehogy megint olyanokká váljunk, mint az állat,

És ne ismerjük az Angyalok Birodalmát.

Tudd meg, hogy csak az írott beszéden keresztül

Fogod megtalálni a Törvényt,

Amely nincs leírva,

Mint ahogy a bugyogó forrás is,

A föld rejtett mélységeiből ered.

Az írott Törvény

Az a közvetítő eszköz, amellyel

Az Íratlan Törvény megérthető,

Amint egy fa néma ága

Trillázó fuvolává válik

A pásztor kezében.

Sokan vannak,

Akik ott maradnak a tudatlanság

Langyos pocsolyájában,

Ahol a gyermekek játszadoznak

És a pillangók táncolnak a napfényben,

Mert életük csak egy röpke pillanat.

De senki sem heverészhet ott soká

Mert előttünk emelkednek

A tanulás komor hegyei.

Sokan vannak, akik félnek

Elindulni,

És sokan vannak, akik

Megsebesültek, és összetörve, véresen zuhantak le

A meredek, sziklás lejtőkről.

De a hit a vezető,

A tátongó szakadék fölött

És általa vetheted meg lábad

A veszedelmes sziklákon.

A küzdelem jeges csúcsain túl

Fekszik, a Tudás Végtelen Kertjének

Békéje, és gyönyörűsége,

Ahol a Törvény jelentését

Megérti a Fény Gyermeke.

Itt, erdejének közepében

Áll az, Életfa,

Misztériumok misztériuma.

Az, aki békét talált

Az Ősök tanításaiban,

Az elme és a természet fényén keresztül,

És a Szent Ige tanulmányozásával,

Belépett az Ősök közös

Csarnokába,

Ahol a Szent Közösség székel,

Amiről az ember nem beszélhet.

Tudd ezt a békét szellemeddel,

Kívánd ezt a békét szíveddel,

És e béke töltse ki testedet.A Fény Gyermeke,

Aki ismeri Föld Anyját,

Mert Ő az élet adója.

Tudd meg, hogy Anyád benned van,

És te Őbenne.

Ő szült téged, és Ő adta az életed.

Ő volt az, aki a tested adta,

És akinek egy napon

Majd megint visszaadod azt.

Tudd meg, hogy a vér, ami benned áramlik

A Föld Anyád

Véréből született.

Az Ő vére hullik a felhőkből,

Fakad a föld méhéből,

Habzik a hegyi patakokban,

Szélesen árad a síkság folyóiban,

Szendereg a tavakban,

És hatalmasan dühöng a viharos óceánban.

Tudd meg, hogy a levegő, amit belélegzel

A Föld Anya

Leheletéből született.

Az Ő lehelete azúrkék

A magasságos egekben,

Susog a hegyek ormain,

Zizeg az erdők levelei között,

Hullámzik a gabonaföldek fölött,

Szunnyad a mély völgyekben,

És forrón éget a sivatagban.

Tudd meg, hogy csontjaid keménysége

A Föld Anya

Csontjaiból,

A sziklákból és kövekből

Született.

Tudd meg, hogy húsod lágysága

A Föld Anya

Húsából született,

Az Övéből, akinek húsa

Sárgává és vörössé érik

A fák gyümölcsiben.

Szemed ragyogása,

Füled hallása,

Mind Föld Anyád

Színeiből és hangjaiból született,

Amik körülölelnek téged,

Mint ahogy a tenger hullámai körbefogják a halat,

És az örvénylő levegő a madarat.

Bizony mondom néked,

Az ember a Föld Anya

Gyermeke,

És Őtőle kapta az Ember Fia

Egész testét,

Még akkor is, ha az újszülött teste

Anyjának méhéből születik.

Bizony mondom néked

Te egy vagy a Föld Anyával,

Ő van tebenned, és te vagy Őbenne.

Tőle születtél,

Benne élsz,

És hozzá fogsz újra visszatérni.

Tartsd meg ezért az Ő törvényeit,

Mert senki nem élhet soká,

Se nem lehet boldog,

Csak aki tiszteli Föld Anyját,

És megtartja az Ő törvényeit.

Mert leheleted az Ő lehelete,

Mert véred az Ő vére,

Csontod a csontja,

Szemeid és füleid az Ő szemei és fülei.

Az, aki békében él

Föld Anyjával,

Sosem ismeri meg a halált.

Ismerd meg ezt a békét elméddel,

Kívánd ezt a békét szíveddel,

És valósítsd meg ezt a békét testeddel.Áldott a Fény Gyermeke,

Aki keresi Mennyei Atyját

Mert örök élete lesz.

Ő az, aki a Mindenható

Rejtett helyén lakozik,

És a Mennyei Atya

Árnyékában tartózkodik.

Mert Ő ad majd hatalmat Angyalainak fölötted,

Hogy az Ő útjain tartsanak téged.

Tudd meg, hogy Mennyei Atyánk volt

Lakóhelyünk

Minden időkben.

Mielőtt a hegyek kiemelkedtek,

Vagy mielőtt Ő megformálta

A Földet és a világot,

Az örökkévalóságtól, az örökkévalóságig

Létezik a szeretet

A Mennyei Atya

És gyermekei között.

És hogyan szakadhatna meg ez a szeretet?

A kezdetektől

Az idők végéig

A szeretet szent lángja

Ragyog a Mennyei Atya,

És a Fény Gyermekei

Feje körül:

Akkor hogyan lenne kioltható ez a szeretet?

Se nem úgy, mint egy gyertya lángja,

És úgy sem, mint az erdőben elharapódzó tűz.

Mert az Örök Fény

Lángjával ég,

És ezt a lángot nem lehet elpusztítani.

Szeresd Mennyei Atyádat,

Tartsd meg parancsait:

Járjál együtt Szent Angyalaival,

És találd meg békédet Szent Törvényében.

Mert az Ő Törvénye a teljes Törvény:

Bizony, az a törvények Törvénye.

Törvényén keresztül alkotta

A földet és a mennyet egy nap,

A hegyek és az óceán

Mennyei Atyánk zsámolya.

Kezeivel alkotott,

És alakított bennünket,

És adta nekünk az értelmet,

Hogy megtanulhassuk Törvényeit.

Úgy borítja be Őt a Fény,

Mint egy palást:

Úgy ereszkedik alá az egekből,

Mint egy tündökletes függöny.

Felhőkből alkotta hintaját,

És a szelek szárnyain sétál.

Ő küldi a tavaszt a völgyekbe,

És lehelete érződik a hatalmas fák között.

Kezeiben vannak a föld mélységei,

És a hegyek lenyűgöző ereje is.

Az óceán az Övé,

És kezei formálták a szárazföldet.

Az egek mind Isten dicsőségét zengik,

És az égbolt az Ő Törvényét mutatja.

És örökül hagyta egész birodalmát

Az Ő gyermekeinek,

Azoknak, akik együtt járnak Angyalaival,

És megtalálták békéjüket a Szent Törvényben.

Akartok-e még többet tudni gyermekeim?Hogyan beszélhetnék el ajkaink,

Az elmondhatatlant?

Hasonlóképpen, mint mikor

Egy néma eszi a gránátalmát:

Hogyan mondhatná el ő annak ízét?

Ha mi azt mondjuk, hogy a Mennyei Atya

Lakozik mibennünk,

Akkor a magasságos egek megszégyenülnek.

Ha azt mondjuk, Ő rajtunk kívül lakozik,

Akkor az hamisság-

A tekintetet, amely fürkészi a távoli horizontot

És a szemet, amely az emberek szívébe lát

Egyként Ő teremtette.

Mennyei Atyánk nem testesül meg,

Ő nincs elrejtve.

Ő nincs felfedve,

Mert Ő felfedhetetlen.

Gyermekeim, nincs arra szó,

Ami elmondhatná, hogy kicsoda Ő!

Csak annyit tudunk:

Mi a gyermekei vagyunk,

És Ő a mi Mennyei Atyánk.

Ő a mi Magasságos Istenünk,

És mi az Ő legelőjének gyermekei vagyunk,

És az Ő kezének bárányai.

Az, aki békében él

Mennyei Atyjával,

Az belépett a Törvény

Szentélyébe,

És szövetséget kötött Istennel,

Ami örökké fog tartani.

Ismerd meg ezt a békét elméddel,

Kívánd ezt a békét szíveddel,

És valósítsd meg ezt a békét testeddel.

Ámbár mennyek és Föld megszűnhetnek,

A Szent Törvény egyetlen betűje sem

Fog változni, sem eltűnni.Mert kezdetben vala a Törvény

És a Törvény vala Istennél,

És a Törvény Isten vala.

A Mennyei Atya

Hétszeres Békéje

Legyen mindig veletek."
2013.12.02 18:20:31
 
#73 ÚJ!
A reakcióim a harcban ugyanazok voltak mint a fizikai reakcióim lettek volna. Ha jön egy támadó fizikailag akkor és ott, akkor is szembeszállok ha a gyerekeim ott vannak mellettem, nehogy bántsa őket. Ez természetes.
2013.12.02 18:17:00
 
#72 ÚJ!
Az tény hogy a félelem táplálja őket, és nemcsak őket hanem a "földi" démonokat is. Akik félelemben tartanak energiát akarnak nyerni, mivel ha valaki fél iszonyatosan csökken az energiája. Ezt már látom, érzem én is nemcsak a transzc. világban hanem a fizikaiban is. A démonnak az első élménynél sem mint szó, sem mint fogalom nem volt jelentősége számomra. Azért írtam körbe az első élményt ennyire. Materialista voltam. Hittem Istenben, meg a túlvilágban, hittem abba hogy van 1-2 szerencsés aki betekinthet a paraván mögé. Van egy halálfélelmem az tény, annak a hátterét szintén nagyon hosszú leírni. Egyébként a mit jelent hogy ki akarnak szedni a kérdésed jogos. Talán nem egyértelmű a leírásból, de ezt is fizikai hatásként éltem meg. Mint mikor valaki megkap a grabancodnál fogva és felkap. Csak éreztem ahogy a fizikai testem le van fogva. Ahogy leírtam előtte már spontán (szintén mindenféle előismeret nélkül) volt egy testelhagyásos élményem. Ugyanabban a lakásban. Azért a mostani agyammal belegondolva egy teljesen materialista embernek, akinek mégcsak elméleti szinten sem foglalkozott ezzel (nem volt ezzel tele a net, mint most) azért mégiscsak furcsa hogy egy ilyen élményt él át. Még ha folyamatosan átéltem volna ilyeneket. Tudod mint a storyk amik úgy kezdődnek hogy gyermekkoromóta ez és ez volt. De nem. Abban a lakásban történtek furcsa dolgok + az az élmény, illetve a nyaralóban tavaly. A két én (a tavalyi én és az akkori) is nagyon-nagyon más, a szituáció meg minden. Csak a hellyel találtam egyezőséget. Én ebben biztos vagyok most már.
2013.12.02 17:52:28
 
#71 ÚJ!
Elő fog jönni az ok, nem a lény :)

Azt hiszem a megismerés, megértés, az okok felszámolása... valami ilyesféle útja lehet a megoldásnak...

Vagy az is lehet, hogy olyan transzcendens helyekre akartál bejutni, ahová még nem voltál alkalmas, és egy cerberusszal találkoztál...
2013.12.02 17:49:13
 
#70 ÚJ!
Fokozatosan leépülnek ezek szerintem... Meditációkban többször is volt, hogy "démoni" alakokkal találkoztam, és először megijedtem, féltem, azonnal eltávolítani akartam, de többszöri találkozás után, nem voltak már annyira félelmetesek a számomra...

De abban biztos vagyok, hogy ezeket félelem táplálja... A segítő meditációban azt hiszem félelmeiddel kellene foglalkozni... Lappang ott valami benned a múltból... Egyébként úgy is szeretsz írni, esetleg írd le, hogy mit jelent számodra egy démon, mit jelent az, hogy ki akarnak szedni a testedből, mit jelent a test a számodra, ki a megfigyelője ennek az egésznek, milyen érzéseid voltak, mikor elkezdtél küzdeni veled, miért pont arra gondoltál, hogy majd a gyerekeidet fogja bántani?

Elő fog jönni...

A gondolod, segítek még kérdésekkel!

Önismeret, mindennek az oka bennünk van, nem kell menni sehova ahhoz, hogy ezt kiderítsd, legfeljebb segítségért, de akkor sem akárhova... Ha gondolod tudok ajánlani olyan helyet, ahol az ember lelki életében előforduló energia-minták alakításával foglalkoznak...
2013.12.02 17:30:22
 
#69 ÚJ!
Mondjuk minden jó valamire, lehet hogy ha kicsit megismerném őket kisérletezgethetnék vele melyik mire jó. Pl. áramfejlesztésre :)
2013.12.02 17:28:02
 
#68 ÚJ!
Biztos hogy nem az elme szüleményei. Még ha az én esetemben ebben csak 99,99%-osan vagyok is biztos (bár nálam ez a legmagasabb érték :)) Az említett két példa, meg számos más helyek amiknek vagy nagyon rossz, vagy nagyon jó az energiája. Kell hogy legyenek ilyenek, amiket ki tudunk használni vagy el tudunk kerülni.
2013.12.02 17:23:50
 
#67 ÚJ!
Ez csak úgy...
De az utolsó mondata nagyon igaz...
http://www.youtube.com/watch?v=rMMyX6-PF_k

Nyomtatható verzió

Kapcsolat Igazi Beavatás Útja Angyalforrás Angyalszív Egész-Ség-Ház Kalandtúra